Výměna spojky, mechanik tvrdí že setrvačník není dvouhmota.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Výměna spojky, mechanik tvrdí že setrvačník není dvouhmota.
Zdravím, před pár dny jsem si nechal v servise vyměnit komplet spojku, jednalo se o spojkovou sadu Sachs s dvouhmotou viz. odkaz: " https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/ ... 16445.html ". Do servisu jsem si tedy přivezl vlastní díl, mnoho servisáku s tím mělo problém, ale jeden souhlasil. Provedl výměnu a oznámil mi, že setrvačník v této sadě není dvouhmotový, ale je to jednohmota a že mi po 70t. km praskne klikovka a bůhví co ještě. Věřil jsem mu, jelikož se až natolik nevyznám, ale druhý den jsem volal do obchodu, kde jsem spojkovou sadu zakoupil a tam mi 100% zaručili, že je to dvouhmota, a že bych měl co nejdřív vyměnit mechanika, že si vymýšlí, abych příště nechal díl objednat od něj. Ten mechanik mi ještě sdělil, že kdybych chtěl opravdu dvouhmotu, tak mě to vyjde na víc jak 13-16tis. Kč. Prosím o váš názor na toto vše. V pondělí za ním jedu a 2x milej na něj nebudu, protože si myslím, že lže. Teď se obávám, jestli mi tam vůbec dal díl, který jsem mu přivezl. Poznám nějak, zda se jedná a jedno či dvou hmotu? Ještě k tomu všemu mi jde občas špatně řadit většinou trojka či čtyřka, rychlost tam prostě nejde dát. Prosím o pomoc.
Volkswagen Golf V Variant, 1.9TDi BLS 77KW
Tak snad víš co si koupil za sadu ne?
Jestli tu z toho linku a vypadalo to jako na obrázku z toho linku, tak to je sada s dvouhmotou.. Záleží jestli ses na to díval
Jestli ti to tam mechanik dal a jestli to tam dal správně, to nepoznáš, dokud to nerozděláš. Takže zeptat se ho můžeš ale asi ti odpoví že to tam určitě dával a určitě správně.
Jestli tu z toho linku a vypadalo to jako na obrázku z toho linku, tak to je sada s dvouhmotou.. Záleží jestli ses na to díval
Jestli ti to tam mechanik dal a jestli to tam dal správně, to nepoznáš, dokud to nerozděláš. Takže zeptat se ho můžeš ale asi ti odpoví že to tam určitě dával a určitě správně.
-
- Nováček
adrian_B>> Můžu se zeptat, ty máš nějaký věštecký schopnosti že víš o co jde? Pokud ho mechanik odrbal, tak co to má společnýho s tím že chtěl ušetřit? LUK i Sachs se dají pořídit levněji jak za 13-16tkč a to i u mechanika kterej jí dodá. Objednával sem ze stejnýho linku, ale LUK a OK.
Člověk se pořád učí.
-
- Přispěvovatel
-
- Nováček
adrian_B>> Tak ty máš v hlavě asi pěkně vymleto. Měsíc jsem porovnával značky spojek, hledal jsem, která spojková sada by byla nejlepší, hledal jsem si recenze obchodů a obecně jsem chtěl dát autu to nejlepší a nekoukat při tom na cenu. Jediný co chci po mechanikovi je, aby mi to namontoval od toho snad taková práce je. Mechanik není žádnej dodavatel dílů od toho tu jsou prodejci. A když vím jak díl objednat a zjistit kompatibilitu, tak to rád udělám
Zaplaceno za práci dostal a tady naše spolupráce končí, ale když mě i tak chce ojebat a výsledek toho všeho je, že nemám vubec jistotu, že je v autě díl, co jsem mu předal, nejde mi pořádně řadit a ještě k tomu mi řekne, že mýmu autu zbývá cca. 70tis. km, když ještě nemám najeto ani 200k. je trošku mimo mísu. Příště si to nechám udělat v Německu, protože s českýma mechanikama jsem zaručeně skončil.

Volkswagen Golf V Variant, 1.9TDi BLS 77KW
Tak ono je asi všeobecně známé jak mají mechanici rádi když jim přineseš vlastní díl
Takže se pak nediv že tě s tim každý pošle do prdele až skončíš u někoho kdo s tebou vyjebe
Tím neříkám že je to správný, je to divný a pokroucený trh, ale je to tak, počítá se s marží na dílu. Já s tím třeba problém nemám, když někdo chce dodat vlastní díl, má o to dražší práci, na druhou stranu se ani nedivím mechanikům který se s takovým zákazníkem vůbec nebaví protože pro ně není perspektivní a před vratama čeká fronta dalších...
Jinak k tvému problému, v odkazu je dvouhmota, očividně si narazil na někoho, kdo z tebe tu ušetřenou marži dostal jinak a jako bonus ještě něco navíc.
A co se týká německých mechaniků tak ano, tam to dát můžeš, určitě jsou fajn, jen počítej že tam to máš všechno nejmín 2x dražší
ted tu byl borec a termostat DSG kterej tady dělám za 1200 mu řekli 120e tak mi volal a ptal se jestli s tím může zatím takhle jezdit a cestou pak přijet pak do Prahy, tak aby ses pak nedivil že za spojku vyplázneš 1300e 

Jinak k tvému problému, v odkazu je dvouhmota, očividně si narazil na někoho, kdo z tebe tu ušetřenou marži dostal jinak a jako bonus ještě něco navíc.
A co se týká německých mechaniků tak ano, tam to dát můžeš, určitě jsou fajn, jen počítej že tam to máš všechno nejmín 2x dražší

Naposledy upravil(a) Jirka. dne 29 lis 2020, 18:28, celkem upraveno 1 x.
-
- Nováček
-
- Nováček
Nevím no, mě se to nezdá, to by si snad nikdo nedovolil i když kdo ví jak no..
Objednal jsi dvouhmotu,to poznáš snadno už podle toho že je lamela neodpružená
Pokud ale nadále panuje toto podezření a nedůvěra,nechej si vyndat fakt onen startér a nejlíp si vem někoho kdo se v tom vyzná a nebo si rovnou nechej vyndat převodovku, u toho GV to není na dlouho s tím že mu práci zaplatíš kdyžtak, pokud se do toho bez problémů pustí za tvé účasti,má svědomí čisté a mohl bys ještě dostat trubkou přes záda tak to s tou příjemností jak zmiňuješ nepřeháněj
Pokud jsi jak psáno výše měsíc zkoumal nabídky na spojky a porovnával recenze eshopů. jsi u mě klasickej internetovej špekulant a konkrétně třeba já bych ti nic nedělal
nic ve zlým
Objednal jsi dvouhmotu,to poznáš snadno už podle toho že je lamela neodpružená
Pokud ale nadále panuje toto podezření a nedůvěra,nechej si vyndat fakt onen startér a nejlíp si vem někoho kdo se v tom vyzná a nebo si rovnou nechej vyndat převodovku, u toho GV to není na dlouho s tím že mu práci zaplatíš kdyžtak, pokud se do toho bez problémů pustí za tvé účasti,má svědomí čisté a mohl bys ještě dostat trubkou přes záda tak to s tou příjemností jak zmiňuješ nepřeháněj

Pokud jsi jak psáno výše měsíc zkoumal nabídky na spojky a porovnával recenze eshopů. jsi u mě klasickej internetovej špekulant a konkrétně třeba já bych ti nic nedělal