Škoda Octavia II 2.0i 16V 103kW - nastavení vůle vtřikovačů
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Škoda Octavia II 2.0i 16V 103kW - nastavení vůle vtřikovačů
Dobrý den, můžete mi někdo poradit???
Jak se nastavuje vůle na vtřikovačích
(nastavení vahadel - co zamačkávají vstřiky).
Jak vůbec zjistím , kdy mám natočen motor správně, kdy mám nastavovat vůli???
Motor mi dělal, že jsem jej nastartoval a šel nepravidelně, po rozjetí a ujetí několika metrů jakoby ztratil výkon a chcípnul. Pak už šel nastartovat pouze na roztažení. Koupil jsem repas turbo, vyměnil tandemové (vysokoltlaké) čerpadlo, nechal za 20t.kč v Bosch repasovat vstřiky.
Dal jsem to tam vše zpět a je to stejné. Prosím popř, radu i v tomto. Díky Ivan
Jak se nastavuje vůle na vtřikovačích
(nastavení vahadel - co zamačkávají vstřiky).
Jak vůbec zjistím , kdy mám natočen motor správně, kdy mám nastavovat vůli???
Motor mi dělal, že jsem jej nastartoval a šel nepravidelně, po rozjetí a ujetí několika metrů jakoby ztratil výkon a chcípnul. Pak už šel nastartovat pouze na roztažení. Koupil jsem repas turbo, vyměnil tandemové (vysokoltlaké) čerpadlo, nechal za 20t.kč v Bosch repasovat vstřiky.
Dal jsem to tam vše zpět a je to stejné. Prosím popř, radu i v tomto. Díky Ivan
No divím se že ses do toho pustil aniž by sis tohle zjistil, taky si můžeš ty opravený vstřiky odrovnat když se nenastaví a půjdou na doraz
Dotaz jsi dal do úplně špatné sekce tak ti nikdo nereaguje počítám
jinak popsaný je to tady :
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1945
jen ty budeš povolovat o 180° - půl otáčky
Dotaz jsi dal do úplně špatné sekce tak ti nikdo nereaguje počítám
jinak popsaný je to tady :
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1945
jen ty budeš povolovat o 180° - půl otáčky
-
- Nováček
Děkuju, povoloval jsem to o půl otáčky. jde mi o to, jak zjistim, že jsem to tou vačkou zamáčkl a zda dobře.
Pokud otočim vačku, vstřik zajede, zmáčkne se na doraz, ale vačkou lze točit dál o něco.
A vstřik se nehýbe. Jde mi oto, jak nastavit tu vačku? nebo to je jedno, hlavně aby byl vstřik zatlačen na max.??? zdá se mi to divné
Pokud otočim vačku, vstřik zajede, zmáčkne se na doraz, ale vačkou lze točit dál o něco.
A vstřik se nehýbe. Jde mi oto, jak nastavit tu vačku? nebo to je jedno, hlavně aby byl vstřik zatlačen na max.??? zdá se mi to divné
Jo, točíš motorem a koukáš jak jde vstřik dolů ( vahadlo ),jakmile se zastaví je to na max, povolíš tu kontramatku,LEHCE utáhneš vstřik nadoraz a povolíš o půl otáčky
Ten pohyb vahadla se má správně dělat hodinkama ale každej to stejně dělá od oka a funguje to
Nicméně si myslím že tu závadu co popisuješ to na 99% nevyřeší
Ten pohyb vahadla se má správně dělat hodinkama ale každej to stejně dělá od oka a funguje to
Nicméně si myslím že tu závadu co popisuješ to na 99% nevyřeší
-
- Nováček
Hele od stolu těžko radit
Čerpadlo v nádrži tlačí, neseká se ?
Turbo se měnilo proč jen tak že tě to napadlo ?
Něco v paměti závad ? Chce to načíst,měřený hodnoty a co to udělá když to zdechne
Jen tak od pasu mě napadá kabeláž na vstřiky, snímač otáček,kabeláž v motorovém prostoru,E-box ( pojistkovnice ) v motorovém prostoru,jednotka motoru...
toto se nedá opravovat jak žigulík vyměním a jede, tady se bez diagu nehneš, nic ve zlém...
Čerpadlo v nádrži tlačí, neseká se ?
Turbo se měnilo proč jen tak že tě to napadlo ?
Něco v paměti závad ? Chce to načíst,měřený hodnoty a co to udělá když to zdechne
Jen tak od pasu mě napadá kabeláž na vstřiky, snímač otáček,kabeláž v motorovém prostoru,E-box ( pojistkovnice ) v motorovém prostoru,jednotka motoru...
toto se nedá opravovat jak žigulík vyměním a jede, tady se bez diagu nehneš, nic ve zlém...
-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček