N 75 - kde je?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
N 75 - kde je?
Ahoj, potřeboval bych poradit, jelikož to auto mám chvilku a jsem z toho trošku na větvi kde co je.VAG-COM mi píše hlášku:
17965 - Regulace plniciho tlaku Regulacni mez prekrocena
P1557 - 35-10 - - - Sporadicky
no a tak jsem si sehnal ventil N75 s tím, že ho vyměním a po odkrytování té hliníkové krytky jsem zjistil, že tam mám ty ventily dva, úplně stejné a nějak nedokážu identifikovat, který mám vyměnit.Mezi nimi je jeden jiný menší.Na tu regulaci turba je to ten levý nebo pravý při čelním pohledu na ty ventily?
Jinak porucha se projevuje jako kotva při předjíždění a dosažení cca 120km/h.Po vypnutí klíčku a pozdějším nastartování to zase jede normál a udělá to zase něky a ne pokaždé.Intervaly se začínají zkracovat.
17965 - Regulace plniciho tlaku Regulacni mez prekrocena
P1557 - 35-10 - - - Sporadicky
no a tak jsem si sehnal ventil N75 s tím, že ho vyměním a po odkrytování té hliníkové krytky jsem zjistil, že tam mám ty ventily dva, úplně stejné a nějak nedokážu identifikovat, který mám vyměnit.Mezi nimi je jeden jiný menší.Na tu regulaci turba je to ten levý nebo pravý při čelním pohledu na ty ventily?
Jinak porucha se projevuje jako kotva při předjíždění a dosažení cca 120km/h.Po vypnutí klíčku a pozdějším nastartování to zase jede normál a udělá to zase něky a ne pokaždé.Intervaly se začínají zkracovat.
Ford Galaxy 1,9 TDi 85 kW AUY, r.v.2005
Tak jsem vyměnil ten ventil ( jinak na Galaxy II je to ten levý) s bílým plastem .Jenže jsem vyrazil na zkušební jízdu a hned po ujetí 1 km, asi při 2800 toček opět kotva a ta samá porucha! Tak jsem to zastavil vypnul klíčky asi za 5 vteřin nastartoval a jel jsem dál. Pak jsem tomu po zahřátí dával pokouřit, čtyřku jsem ani nezařadil, jel jsem i 4600 otáček a různě jsem to testoval a nic!!
Takže mne asi čeká čištění turba nebo má někdo ještě jiný nápad??
Takže mne asi čeká čištění turba nebo má někdo ještě jiný nápad??
Ford Galaxy 1,9 TDi 85 kW AUY, r.v.2005
-
- Přispěvovatel