Jakou značku pružiny

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bill
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Jakou značku pružiny

Příspěvek od Bill »

Jakou značku pružiny na O ll 2,0 BKD by jste doporučili ?- praskla....😳
Tlumiče mam bilstein.
Díky !!
Octavia combi 1,9 TDI,ASV,egr off,puky TT,jednohmota,VA,sprint764,FMIC.- už minulost

O II combi, BKD, brzdy 312-, turbo Oleg
Kenapuc
Sběrač informací

Příspěvek od Kenapuc »

Pokud chceš vlastnosti co nejvíce podobné originálu, sáhl bych po Sachs. V každém případě ale vyměň obě najednou.
Případně se koukni po vrakáčích jestli nemají se stejným označením (barevné puntíky), pak je pravděpodobnost že bude podobně stará a asi by stačila vyměnit jedna.
Golf III Variant 1.9 TDI | Golf III Cabrio 1.8i | Škoda Superb II 2.0 TDI-PD
Bill
Přispěvovatel

Příspěvek od Bill »

Kenapuc píše:Pokud chceš vlastnosti co nejvíce podobné originálu, sáhl bych po Sachs. V každém případě ale vyměň obě najednou.
Případně se koukni po vrakáčích jestli nemají se stejným označením (barevné puntíky), pak je pravděpodobnost že bude podobně stará a asi by stačila vyměnit jedna.

Jasně výměním obě - přední takže asi co nejblíž originalu😉
Octavia combi 1,9 TDI,ASV,egr off,puky TT,jednohmota,VA,sprint764,FMIC.- už minulost

jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Řekl bych, že je to fuk, jaká firma, než ti opět praskne, bude auto ve šrotu..
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Na O2 TDi jsem dával péra Billstein a byly zpracované pěkně, jako závěrné závity apod.
Bill
Přispěvovatel

Příspěvek od Bill »

jericho-3 píše:Řekl bych, že je to fuk, jaká firma, než ti opět praskne, bude auto ve šrotu..

Svatá pravda ...👍 dam asi bilsteiny a hotovo.

Děkuji všem za reakce. ! 🙂

Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Stejný problém O1 ASZ.. tlumiče HP Sporting
venca.6
Přispěvovatel

Příspěvek od venca.6 »

Daval jsem Sachse na svoje BKD a musel jsem je po pul roce hodit do smelce, horni nabezny zavit byl spatne tvarovan a pri jemnem propruzeni drel o ulozeni a po sedreni barvy na pruzine to zacalo vrzat. Dal jsem Bilstein a klid.
Škoda Superb Combi 2010, 2.0 TDI CFGB, 4x4, POWERED BY MOTORPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Bilstein nebo Lesjöfors je taky cajk
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

jericho-3 píše:Řekl bych, že je to fuk, jaká firma, než ti opět praskne, bude auto ve šrotu..
To úplně neplatí, Kayaba na Fabii praskla 2,5roku od montáže, docela jsem se styděl před zákazníkem... :oops:
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

No pravě
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

řekl bych víc jak pět let dávám jeden tlumič jedno péro, péra starline, tlumiče starline spíše ne ale začnu je dávat pravidelně, píšu na ty díly datumy záruka 3 roky nikdy se nic nevrátilo, nikdo si na jízdní vlastnosti neštěžoval

před více jak deseti lety jsem měl reklamaci na přední tlumič stillo, ale fiat sjel z kopce a pak z velkého břehu do potoka, zda mu tato havárie pomohla že skoro nový začal téct nevím ale přestal jsem starline dávat, jen monroe a sachs
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já nemám rád reklamu, která může být náhodná, ale asi před min. 10 lety jsem koupil Monroe noname za pár šprdlíků na svého geniálního Fiata a co ten zažil i v terénu a tlumiče dodnes jsou suché a fungují perfektně.. :)
nepropadat panice...
drz
Přispěvovatel

Příspěvek od drz »

na nekolika octavkach I dany dopredu monroe a za rok zmekly jako hrom, byl cumak niz, nez s prasklejma... na berlingu zase monroe "umi" casem zvetsit svuj prumer a pri zataceni pak dre o podbeh... jinak taky zkusenost na xsare s kayabou, ze nova prdla ani ne po dvou letech...nepamatuju, ze by na autech do ca.1995 praskaly, ted menime tak 3 tydne uplne na vsech kramech...
Marek001
Aktivista

Příspěvek od Marek001 »

Inak to je pravda, na starých autách pružiny tak často nepraskali (alebo aspoň si nepamätám), tak nejak to prišlo až s érou Citroen C3 alebo P406 a potom sa to rozšírilo skoro na všetky autá. Inak ja v tomto prípade dávam hocičo, od Maxgearu, Starline až po KYB alebo OEM keď je ochota zaplatiť a v pohode.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“