Cena za práci.

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Hrib
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Hrib »

Ladas píše:2x27? To asi budu muset hodně zdražit tohle nejni normální (crazy)
1. 27 - 6 000 hlava Engitec, 7 000 práce a 14 000 díly a ještě v tom byla instalace maxidotu + zámek LP dveří.

2. 27 - 5 000 jiná hlava, 15 000 práce a 7 000 díly. Tady se dělali ještě nějaké věci navíc - ložisko, stěrače, test vstřiků, tlakování první zničené hlavy (započteno v práci).

Tak asi v Praze je všechno dražší, začnu asi jezdit někam za Prahu :D

Mám auto do smrti, tohle se už ani nedá prodat :D
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Všetko máš pravdu len aby si mohol dat razitko na komín potrebuješ nejaké oprávnenie a schvaľujes jeho používanie, ale keď robíš servis niekomu na auto nepotrbujes nič žiadne schválenie nič urobíš robotu dá ti peniaze a dovi
BMW 330 ix
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Hríb sorry ale za také peniaze kúpim celé druhé auto a nie sa drbat s hlavou dat 54 tis za takú robotu je úplne zúfalstvo
BMW 330 ix
mirek999
Přispěvovatel

Příspěvek od mirek999 »

Aktuální zkušenost. Kamarádova máma měla F1 s 1,4 16V najeto cca 120tis. Bez koroze a vůně celkem. Auto se nějak divně chovalo, tak to dala do servisu. Mechanik jí řekl, že je auto KO, zadřený motor a ještě další věci. Že jí za to dá tak 10tis., aby s tím neměla starosti. Řekla to kamarádovi (svému synovi). Ten řekl, že ne. Dal auto jinam a byla pouze KO škrtící klapka. Auto jezdí opět, jak za mlada. Potom někomu věřte.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

rudy5 píše:Jericho ja som si na prvý dom zarobil keď som mal 25 tak mi nerozprávaj kokotiny co to je robiť sam na seba., ten zamestnanec niektorí sa možno narobí 3x toľko lebo maká n a niekoho a zarobí 1/3 z toho, sú povolania kde si neurobíš živnostenský a ideš robiť murara alebo automechanika ale musíš pod niekym proste makať za menej peňazí a takým nezávidím ale ty im aj to za vidíš ze za neho niekto odvádza štátu peniaze a ako mu je dobre.
rudi5, tady přeci jde o podmínky a ne o závist. Mě to vůbec nevadí, když někdo dělá po práci, sám jsem několikrát využil šikulu na rovnání kastle, ale jde o věčný problém, ON MÁ A JÁ NE..To slyším pořád, ale většinou fňukají ti, co nechtějí do rizika. A od toho se i odvíjí cena, o které je řeč. Každý má jiný náhled a osobně mě nejvíc štvou ti, kteří když si něco zadají, nebo jen kupují, tak nadávají na to, jak je to drahé, jak mě okradli, ale jakmile on něco dělá a prodává svou práci, tak háže neskutečné cifry mimo realitu. Od těchto lidí je třeba vždy utéct ..Většinou právě ten, který dělá na své triko ocení i práci druhého, nejen jen svoji . Vždy všem platím, i dobrým známým, protože nevidím důvod od nich požadovat cokoli zadarmo. Jsem ideální zákazník, mne podvedou jen jednou ... :)
nepropadat panice...
Josefbmw
Přispěvovatel

Příspěvek od Josefbmw »

Tak akce vykonán, spojka za 4K a diferak za 2K,
nó pán říkal, že to je docela dost :-D
Takže ten už se asi znova neobrátí.
Přitom jsem si volal do neznačkového servisu kde dělaj jen BMW za kolik by udělali výměnu motoru R6 3.0i a tam výměna stala jen 10K. Nevím, určitě bych v tomhle oboru podnikat nechtěl, dohadovat se s lidma, nó nic moc. :-D
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Ale dosť , to nie je práca na 5 minút. Ak sa aj ozve, tak mu odkáž nech si nájde lacnejšieho mechanika. Kľudne si mohol zobrať viac. Ľudia plačú, aj keby si to urobil o polovicu lacnejšie bol by si drahý. Kašli na to, sila zvyku. Časom by si odfiltroval ľudí a robil by si ako tak v kľude.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Biimbo píše:
Pája 19 píše:
Biimbo píše:Pokud budu vytížený celodenně 8hod na plný úvazek, tak 3000-4000 čistého zisku denně. Jinak to nemá cenu. Takže cca 500 na hodinu z toho musí zbýt čistého.
Neboli 60 - 80 tisíc čistého měsíčně, jinak nevstávám z postele.

Ty jseš srandista. (LOL)

Škoda, že takovej smysl pro humor nemá 90% obyvatel naší republiky.
Vstávám v postele abych si vydělal. Dělat na dobre slovo se nedá. A když jdeš s kůží na trh, dovolenou si platíš sám, nemoc taky, tak pod 500 na hodinu dělat nemůžeš. Když si pozveš zedníka tak ten má jednu lžíci, jeden kleťák a fanku, přinese se to v kýblu a dělá aspoň za 400 bez papíru. Opravář na troubu u souseda tam měl 800 hodina plus cesta. Tak jsem si topné těleso měnil sám za půlku času. Kominík za 10min 450. Servis PC 1200 hodina.
No ještě že mám šikovné přátele a dvě ruce. Doba je zvláštní, hlavně pro staromódního zpátečníka, jako jsem já. Vychovává odborníky v oboru, ale namíchat maltu, nebo utáhnout šroub a neservat, to už asi dnes, natož zítra, neumí každej chlap. Pak ti přijde 400 za zedníka normální. Většinou je to tím, že bereš víc než on a tak se radši věnuješ svému a ještě vyděláš. Jenže to pak vede k tomu, že umíš jen to svoje a solíš každýmu lemplovi za banality.

Ps: Nic proti tobě nemám, ale kdyby měl můj zákazník před rodinným barákem velký Volvo a karavan, tak bych se ho taky nestyděl podojit.
Oct asv 2000, DieselPower
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dneska jsem slyšel od primátora Prahy, jaký nesmysl byl, když se snažili nahánět mladé do učení. Že je třeba vyrábět výrobky s přidanou hodnotou a ne nějaké motory..Tak jsem z toho blázen, jak to bude fungovat, patrně budou vše vyrábět 3D tiskárny a nějací mechanici budou k ničemu, cenit práci bude asi umělá inteligence.. (LOL)
nepropadat panice...
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Len ich nechaj aj s pridanou hodnotou. Ľudia si už pomaličky uvedomujú, že opravárov pomaly ubúda. Všade úradníci, IT, ... hodnota "podradnej" práce rastie ;)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

JozefC píše:Len ich nechaj aj s pridanou hodnotou. Ľudia si už pomaličky uvedomujú, že opravárov pomaly ubúda. Všade úradníci, IT, ... hodnota "podradnej" práce rastie ;)
zrovna včera bola na exprese v spravach že na SK chybaju remeselnici elektrikary,muráry,klampiary,tesary,krajčírky a pod na uradoch prace je dopyt na 13tis pracovných miest mladý nemaju zaujem o remeslo a idu na školy po ktorej ked ju skončia nenajdu uplatnenie :(
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Chýbajú preto lebo ti co ich hľadajú cez úrad by chceli aby im robili zadarmo a ešte zoberú od štátu na nich dotácie a po pol roku ho pošlú vieš kam. Ale je pravda ze už sa remeslo tak neučí ako kedysi ale je to dobou kedysi u nás vo fabrike robilo 13tis ľudí dnes je tam x firiem a dokopy ich tam není ani jedna štvrtina a to preto lebo vela robí automatizácia to co robilo kedysi 10 ľudí týždeň dnes urobí stroj za deň, ale remesla ako murár, klampiar, tesár budú vždy dobrí odborníci hľadaný ešte dlho
BMW 330 ix
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Rudy5 zaměstnáváš někoho? Budeš koukakat co je pro ty dneštní uchazeče o práci normální a je jedno za jaké peníze děláš.Pokud odvádíš práci která je vidět a může si ji majitel překontrolovat musí to být ok.Ale to se dnes z učnáku vytratilo přijde namachrované ucho co umí všechno dneska už v našem kraji nesmí na praxi do žádného autorizovaného servisu protože řemeslo padlo uplně na hubu ve všech odvětvích tam to dotlačily prachatý rodiče aby se kluk aspon vyučil a mistra dělá vemeno které se nikde nechytne.Tam se to dostalo protože je hanba bejt vyučenej a všichni maj maturitu která začíná být na urovni základní školy.
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Jo je to smutné, čo dokáže modernizácia a aký dopad to má na bežných ľudí. Horšie je to, že ľudia, čo tieto práce vykonávajú si medzi sebou len podkopávajú ceny, miesto vzájomnej dohode o cene práce. Tak isto by bolo dobré zaviesť dohodu o cene aj medzi mechanikmi. Bude sa robiť za toľko a hotovo. Nech rozhoduje odbornosť a kvalita, nie cena. Ale je to nereálne.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Pája 19 píše:
Biimbo píše:
Pája 19 píše: Neboli 60 - 80 tisíc čistého měsíčně, jinak nevstávám z postele.

Ty jseš srandista. (LOL)

Škoda, že takovej smysl pro humor nemá 90% obyvatel naší republiky.
Vstávám v postele abych si vydělal. Dělat na dobre slovo se nedá. A když jdeš s kůží na trh, dovolenou si platíš sám, nemoc taky, tak pod 500 na hodinu dělat nemůžeš. Když si pozveš zedníka tak ten má jednu lžíci, jeden kleťák a fanku, přinese se to v kýblu a dělá aspoň za 400 bez papíru. Opravář na troubu u souseda tam měl 800 hodina plus cesta. Tak jsem si topné těleso měnil sám za půlku času. Kominík za 10min 450. Servis PC 1200 hodina.
No ještě že mám šikovné přátele a dvě ruce. Doba je zvláštní, hlavně pro staromódního zpátečníka, jako jsem já. Vychovává odborníky v oboru, ale namíchat maltu, nebo utáhnout šroub a neservat, to už asi dnes, natož zítra, neumí každej chlap. Pak ti přijde 400 za zedníka normální. Většinou je to tím, že bereš víc než on a tak se radši věnuješ svému a ještě vyděláš. Jenže to pak vede k tomu, že umíš jen to svoje a solíš každýmu lemplovi za banality.

Ps: Nic proti tobě nemám, ale kdyby měl můj zákazník před rodinným barákem velký Volvo a karavan, tak bych se ho taky nestyděl podojit.
Všem říkám, nekradem, nehulíme, nechlastame a obytnak máme za pět let abstinence oproti těm co hulí a lejou. Hadry kupujeme kromě sportu levný, pro děti v sekáči. Já si domu zvu jenom elektrikáře na předělávky, zásuvku a vypínač zapojit umím. Zedníka dělat umím, obklady levou zadní, instalatéřinu a topení mám v malíčku díky bývalé spolupráci s kámošem a komín vyčistím a za razítko 450 není tak hrozný. A za další za vším je 250 až 360 hodin práce měsíčně. Bývaly doby kdy i 400hodin. Taky jsem z toho šedivej jak Ravanneli. Je smutný že koukáš na každého kdo má víc než ty jako na toho koho je třeba oholit. Ale každý se nenechá
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“