Octavia I nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia I nestartuje
Zdar,
Tchán dneska přijel že mu netočí auto (Octavia 1,9TDi AHF r.v. 2000 nájezd 650k) ráno normálně odjel a odpoledne už nenatočil. Přijel stylem, že to pustil z kopce na kvalt. Žádné předešlé symptomy to nemělo, prostě z čista jasna.
Když se otočí klíčkem tak vše se rozsvítí, žhaveni taky potom vše pozhasina a start a pouze jednou cvakne ve startéru pohasne kaplička a vynuluje se čas.
Zkoušel jsem napojit na jiné auto kabelama jestli není KO baterka a furt to samé, baterka má 12,5V. Viděl bych to na startér, ale ten je měněnej před měsícem za novej origo Valeo, ale známe jak je to dneska s novejma dílama.
Může to být tím posr.... starterem?
Tchán dneska přijel že mu netočí auto (Octavia 1,9TDi AHF r.v. 2000 nájezd 650k) ráno normálně odjel a odpoledne už nenatočil. Přijel stylem, že to pustil z kopce na kvalt. Žádné předešlé symptomy to nemělo, prostě z čista jasna.
Když se otočí klíčkem tak vše se rozsvítí, žhaveni taky potom vše pozhasina a start a pouze jednou cvakne ve startéru pohasne kaplička a vynuluje se čas.
Zkoušel jsem napojit na jiné auto kabelama jestli není KO baterka a furt to samé, baterka má 12,5V. Viděl bych to na startér, ale ten je měněnej před měsícem za novej origo Valeo, ale známe jak je to dneska s novejma dílama.
Může to být tím posr.... starterem?
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag

-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Re: Octavia I nestartuje
Kam připojuješ startovací kabely?tukydydes píše: Zkoušel jsem napojit na jiné auto kabelama jestli není KO baterka a furt to samé...
Buď je cvakni přímo na startér, nebo si změř napětí při startu přímo na startéru. Pro sichr můžeš změřit i napětí na baterce při startu.
Taky jde o to, aby ty kabely nebyly jen na okrasu. Esi mi rozumíš teda...

Oct asv 2000, DieselPower
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Re: Octavia I nestartuje
Že by starter?
počet aut= neurekom, aktuálně Octavia II 2008 Scout 2.0 TD BMM 103 kW
Tak vyřešeno:
baterka KO asi vysypanej článek.
Baterie Exide Premium 77ah stáří cca 3-4roky v autě který startuje 10x denně v průměru.
baterka KO asi vysypanej článek.
Baterie Exide Premium 77ah stáří cca 3-4roky v autě který startuje 10x denně v průměru.
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)