Octavia III RS tluče klepe do sání
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Já jsem si zrovna říkal, kolik to má na hrbu a jak píší experti, jakmile motor začne takhle poklepávat pocvakávat, rychle to řešit, než to vahadlo prdne..Je zajímavé, že tahle obdobná vahadla má většina 16 ventilů, od 1,6 16V HDI přes Fiata apod. a koncern tohle prostě podcenil, což je už pravidlo a buď rád, že nemáš po motoru. Dal bych všechny nové,samozřejmě už ty zesílené, ať máš klid.. 

nepropadat panice...
Re: Octavia III RS tluče klepe do sání
Tak zase po dlouhe dobe sem si rekl ze uz musim doresit tento motor..Sehnal jsem starší vačkovej modul nechal dat nový vahadla a hydroštely..a studenej motor přede pekně ale když se zahřeje tak v tahu mezi 1100-1300 otáček zaklepe jak hydroštely..nad tyto nebo i pod tyto otacky jde pekne..ale na miste na volnobeh i když zvysim otacky to nezaklepe jen v tahu..No a naskočila mi po delsi dobe i tato chyba...jde smazat ale casem samo naskočí..nesetkal se nekdo s touto chybou..??
- Přílohy
-
- 20220402_155345.jpg (4.65 MiB) Zobrazeno 1852 x
BMW X5 3.0D E70,Multivan T6 2.0 CRDI 103 KW,Repase xenonových a led světel
by me zajimalo proc to v tech otackach zaklepe jen za jizdy a na miste nic... 

BMW X5 3.0D E70,Multivan T6 2.0 CRDI 103 KW,Repase xenonových a led světel
@Jake Zdravím, podařilo se to nakonec nějak vyřešit i včetně toho klepání v nízkých otáčkách?
Asi před měsícem mi umřelo auto a cca týden zpátky jsme teprve přišli na to, že jsou v háji vahadla, hydroštely a vačky, taky motor CUNA, najeto cca 210k.
Takže teď sháním po všech čertech ten vačkovej modul, protože novej se mi popravdě za tu cenu kupovat nechce
A všude, kde prodávají motor na díly, tak tohle je první věc, která zmizí... Nějaké tipy, kde si sehnal ty ten svůj?
Díky
Asi před měsícem mi umřelo auto a cca týden zpátky jsme teprve přišli na to, že jsou v háji vahadla, hydroštely a vačky, taky motor CUNA, najeto cca 210k.
Takže teď sháním po všech čertech ten vačkovej modul, protože novej se mi popravdě za tu cenu kupovat nechce

Díky
Jak jako umřelo - potkalo se to ?
Máš číslo dílu toho modulu ? Ale jak říkáš starší nesehnatelný..
Máš číslo dílu toho modulu ? Ale jak říkáš starší nesehnatelný..
@roman1648 "umřelo" v uvozovkách, naštěstí se motor nepotkal. Jeden den po cestě dom kousek od baráku v tom zaklepalo a další den už jsem nenastartoval.
Číslo dílu je stejné jako sháněl tady kolega, tedy 04L103044L.
Číslo dílu je stejné jako sháněl tady kolega, tedy 04L103044L.