VW sharan závada se spojkou

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Rybízek
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

VW sharan závada se spojkou

Příspěvek od Rybízek »

objevil se mi tu sharan kterej se dával do servisu s tím že je problém na setrváku. vše kolem spojky se udajně vyměnilo tj setrvák,přítlačák,ložisko,lamela za nové díly

Problem ale přetrvává a to tak že když auto stojí,normalně se vymáčkne spojka a s autem se dá normálně rozjet ale když v tom momentě zastavím a zase vymáčku spojku tak se to za chvílí začne unášet a normálně se to rozjede jako by to bylo špatně ovzdušněné ale není další poznatek je že když za jizdy máte lehnce nohu na spojce je na ni současně s přidáním resp ubráním cítit pohyb na jakykoliv kvalt,pohyb pedálu je cca 1-1,5 cm

je možne aby byl třeba vypadlej axial na klice a klika putovala a tlačila na ložisko resp se odtlačovala a proto to nasledne unašení

Je to sharan PD 4 motion
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

co třeba že propouští spojkový válec, prodřená hadička, tak mrknout na zvedáku při sešláplé spojce jestli ta páka na převodovce se pomaličku hýbe a spíná spojku, já už se ho zbavil firma prodala najeto asi 225.000 spojka OK tu jsem ani neviděl, nyní začalo něco v převodovce asi začátek konce, servis podle autodat, snad jediná závada mimo pořadí řemen na servo začal pískat, a věčně byl rozmlácený ten spodní kryt motoru, palubní počítač samé nesmysly, miloš
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

psal jsem že ložisko je nové

kapalina se neztráci
Naposledy upravil(a) Rybízek dne 22 kvě 2008, 11:43, celkem upraveno 1 x.
Golf II TDi
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ten Rybízkův Sharan má centrální vypínací ložisko rovnou s válcem jde vyměnit jen při vyndané převodovce.
Doporučil bych to ještě pro jistotu odvzdušnit tady totiž není odvzdušňovák u válce ale cca 15cm od něj na přívodní trubce.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

já se zas od rána hrabu v almaře seat 1.9TDi,98 :? nejdou dálkové a tlumené světla, vše OK i napětí no nakonec ve svorkovnici na spínač světel třetí pin dole zleva, okem OK nebyl roztažený, napětí OK ale proud žádný, tak jsem ho stáhl a už to maká (wallbash) na mašli :-D miloš
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

A hlavní válec spojky ???
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

protekl tím už snad litr brzdovky odvzdušnění je to dobře ta spojka funguje normálně do té doby než se auto rozjede když to nastartuju zařadím 1 tak mužu stát na spojce hodinu a neunaší se to až když se to rozjede a znova vymáčknu spojku tak to normalne zastaví a cca 3-5 vteřin se to začne unášet
Golf II TDi
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

ten problém možná bude v předloze převodovky, když není na volnoběh zatížená , tak lamela se pohybuje volně, když ji rozjetím zatížíš tak se kříží lamela, a špatně jezdí po předloze , může to být důsledek problému s dvouhmotou, vyjebala ložisko předlohy , a ten kdo to tam dal nové tak , neopravil ložisko na předloze , nebo jsou ojebané drážky na předloze, samozřejmě to může být něco jiného , tohle je můj tip
klin
Přispěvovatel

Re: VW sharan závada se spojkou

Příspěvek od klin »

vadné ložisko nebo hřídel na 6 kole , když vyndáš převodovku a vezmeš za hřídel tak bude mít vůli
ropa je ropa
Marek001
Aktivista

Re: VW sharan závada se spojkou

Příspěvek od Marek001 »

Je to možné, ale za tých 13 rokov na to asi už prišli (LOL)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“