Superb 2.5tdi 120kw BDG vymena chladiacej kvapaliny
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Superb 2.5tdi 120kw BDG vymena chladiacej kvapaliny
Zdravim potreboval by som pomoct s vymenou chladiacej kvapaliny na superbe 2.5tdi 120kw BDG.dnes som ju vypustil cez hadicu na chladici a vytieklo mi iba 4litre a celkovo je tam 9l takze asi ostala v bloku.V DP som cital ze je asi niaky vypustny srob na bloku motora na 10kluč ale nikde ho nemoze najst.Poradite ni prosim vas ako ju celu vypusti?mam ju dost hrdzavu a chcel by som ju dat celu novu a preplachnu cisticom dik zaodpovede.
Naposledy upravil(a) šulda dne 18 kvě 2022, 21:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu tématu.
Důvod: Úprava názvu tématu.
-
- Aktivista
Re: Superb 2.5tdi 120kw BDG vymena chladiacej kvapaliny
odmontuj rozvody, vydělej vodní pumpu a ona ti vyteče, pokud ti teče rezavá voda tak ten motor už nic nespasi ten je v prdeli, rez ti zlikviduje vlastnosti nové chladící kapaliny 

V pr…. myslím úplně není jen reinkarnace bude dražší jak celé auto. Jo chyba těch co použijí obyčejnou vodu.
Zkus dat tablety do myčky destilku pojezdit a takhle několikrát a uvidíš jestli se “vyčistí”
Zkus dat tablety do myčky destilku pojezdit a takhle několikrát a uvidíš jestli se “vyčistí”
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
-
- Sběrač informací
Ale ja neviem postup kde je vypuštaci srob na vymenu chladiacej zmesi aby vytiekla cela!!!kod motora je BDG skoda superb 2.5tdiv6.Poprosim niaky postup alebo foto kde sa nachadza vypuštacia zatka na motore.dakujem za odp.
-
- Aktivista
alonso84301 píše: ↑20 kvě 2022, 14:07 kde je vypuštaci srob na vymenu chladiacej zmesi aby vytiekla cela!!!
takový šroub najdeš u zetoru, liaz, škoda 100, to je v minulém tisíciletí, ale píše se rok 2022 vypůštací šrob se už nenosí
Na BDG ho máš tu:
- Přílohy
-
- BDG vypustaci sroub.jpg (97.61 KiB) Zobrazeno 1310 x
-
- Aktivista
[quote=alonso84301
konečně, hlavně si vem pořádný kýbl na deset litrů tama ti to vyteče
,
konečně, hlavně si vem pořádný kýbl na deset litrů tama ti to vyteče

To není chyba. Chyba je tam lejt destilku. Ta voda je zbavená minerálů a bere si je pak z chladícího systému. Normál vodu z kohoutku a po pr..deli. Dělám to tak i svých aut už asi 30 let a nikdy nebyl problém.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Mercedes GLK 320 CDi
Každý máme jiné zkušenosti a názory. Já používám už 29 let demineralizovanou ve vlastních a několik let před tím mne to učili rodiče ( tehdy jeďte s fridexem) a také nemám problém.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
-
- Aktivista
komu nejebe tak dává etylenglygol půl na půl s čistou vodou na mínus 37 a není problém, chladící kapalina se musí měnit v období 3 až 5 let přesně podle údržbového plánu, kdo si myslí že z motoru vyleje předepsaný obsah je snílek, nebo úplný šulín,
příklad traktorbagr terex má obsah 85 litrů hydraulického oleje, ale ten je pozamykaný v pístnicích a okruhu, mění se jen zásobník min 25 litrů, +
elektrikář který má padesátku a dozoruje údržbu zjistí že su debil, dá traktor do firmy kde mu naučtují 85 litrů hydraulického oleje a je spokojený

příklad traktorbagr terex má obsah 85 litrů hydraulického oleje, ale ten je pozamykaný v pístnicích a okruhu, mění se jen zásobník min 25 litrů, +
elektrikář který má padesátku a dozoruje údržbu zjistí že su debil, dá traktor do firmy kde mu naučtují 85 litrů hydraulického oleje a je spokojený

hansdob: Když to funguje, tak proč ne. Ono to asi taky může být kvalitou fridexu a obsahu inhibitorů koroze. Pravda, že v práci máme asi 8 Zetorů UŘI kterým neskutečně hnijou motory už asi 40 let. Kdysi pradávno prý z těch traktrorů vypouštěli v zimě vodu, protože nebyl fridex a tím to začalo hnít, a je to k nezastavení. Pořád prorezlý mrazovky(i nerezový) šachty pro vstřiky, někdy i vložky proreznou. Šílený. Vždy se z motoru vypustí jen rezavá kaše.
Miloš: To si pamatuju, když jsem ještě jezdil s HONem UN-053.2 a v návodu k obsluze byl postup, jak vypustit co nejvíc oleje. Musel se zvednout výložník až nahoru, zaklopit lopatu. Pak se vypustila nádrž, spustil se gravitací výložník ručně se otočilo otočí do krajních poloh a pak se vyklopila lopata.
To ale už nejde u moderních strojů, který musí mít nastartovaný motor.
Miloš: To si pamatuju, když jsem ještě jezdil s HONem UN-053.2 a v návodu k obsluze byl postup, jak vypustit co nejvíc oleje. Musel se zvednout výložník až nahoru, zaklopit lopatu. Pak se vypustila nádrž, spustil se gravitací výložník ručně se otočilo otočí do krajních poloh a pak se vyklopila lopata.
To ale už nejde u moderních strojů, který musí mít nastartovaný motor.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Mercedes GLK 320 CDi
-
- Aktivista
[quote=Pepíček
čo bolo to bolo
ted máš na pístnicích zámky, že když prdne hadice nic nepadá, hon mě taky bavil měl jsem i toho prvního se suprem motorem, to byl kurva rachot, koupil jsem ho s bílým rusem bagr, radlice, z těch strojů jen chcalo a chcalo, opravy nekonečné, fakt pro lidi které to baví, já mám ted tříkolku poklajna, když v tom sedím tak si to užívám, motor GO mezříčí, všechno přetěsněné, jen jedna guma je na plátně, 47 let žádná řídící jednotka a plno pičovin, jen láska k železu, klimošku to má otevřeš tři okna a žereš bordel, namažeš a jebeš

čo bolo to bolo

Jo, o tom mi nemusíš vyprávět. Nemám Poclaina ale DH112 a UN 053.1 mám taky doma.
Nad těma únikama oleje se ani nepozastavuju. To k tomu prostě patří. Občas doleju pár konví, a jede se dál. Dokud jsou na zemi jen rozpitý kapky oleje, tak to neřešim. Až když je souvislá čára oleje, tak je to ptřeba řešit.
Jinak k tématu. Mám ve všech strojích nemrzku kolem -20°C a nemám problém s korozí. Vyměním vždycky, když dělám vodní pumpu, nebo chladič. Ono to tak nějak vyjde, že se nemrzka jednou za čas vymění.
Toho Hona se supráckym motorem jsem měl čest řídit. Klasická spojka, reverzní páka z podlahy a příšernej kravál. To jediný si z tý jízdy pamatuju.
Nad těma únikama oleje se ani nepozastavuju. To k tomu prostě patří. Občas doleju pár konví, a jede se dál. Dokud jsou na zemi jen rozpitý kapky oleje, tak to neřešim. Až když je souvislá čára oleje, tak je to ptřeba řešit.
Jinak k tématu. Mám ve všech strojích nemrzku kolem -20°C a nemám problém s korozí. Vyměním vždycky, když dělám vodní pumpu, nebo chladič. Ono to tak nějak vyjde, že se nemrzka jednou za čas vymění.
Toho Hona se supráckym motorem jsem měl čest řídit. Klasická spojka, reverzní páka z podlahy a příšernej kravál. To jediný si z tý jízdy pamatuju.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Mercedes GLK 320 CDi
-
- Aktivista
[quote=Pepíček
[/quote]
to je fakt čest, hlavně pro ty kdo to prožili, ten zážitek nezapomeneš, kdybys trefil někde menší lopatku tak dej vědět mám 80 cm a hodila by se menší, i svahovačka
[/quote]
to je fakt čest, hlavně pro ty kdo to prožili, ten zážitek nezapomeneš, kdybys trefil někde menší lopatku tak dej vědět mám 80 cm a hodila by se menší, i svahovačka