Kluci prosímvás, koukám po nějakym GLK pro sebe, s motorem OM642 165kW. Není mi jasná jedna věc ohledně DPF u tohoto motoru. Nemají ho žádné OM642, nebo jen některé?
Díky.
GLK-DPF
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: GLK-DPF
To se mi nezdá že zrovna MB který se dělá od 2008 by nemělo DPF...? 

No mne se to taky nezdá, ale bylo mi řečeno, že některý OM642 měli euro 4, a ty neměli dpf.
To je jedno ale, mne to jen zajímá, jestli je to fakt, nebo ne.... O samotný filtr mi ani nejde. Na GLK si ho dokážu sehnat nový za 7000-10000kč, kdyby byl KO, takže to neřešim.
To je jedno ale, mne to jen zajímá, jestli je to fakt, nebo ne.... O samotný filtr mi ani nejde. Na GLK si ho dokážu sehnat nový za 7000-10000kč, kdyby byl KO, takže to neřešim.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Mercedes GLK 320 CDi
no 642 všechny dpf neměly,dyt to db měl ve všem a v jeepech taky,nicméně zrovna glk,aby ho jen na dva roky homologovali bez a pak hned na euro 5 znovu ,se mi taky nějak nezdá. Ale není to nemožný. Ten motor začli dělat,když ještě platila e3 a on už plnil e4 bez dpf,takže ty starší modely,kerý se začly dělat třeba od 04,tak asi klidně mohli až do 2010 dělat bez. Ale to sou jen dohady,nejlíp mrknout na zvedák,popř autorizák a nebo na emise s techničákem. Jinak spousta aut v normě e4 s cr by plnila bez dpf,ale stejně se to tam cpalo.
Je to sprostej kšeft...
Řešíme to na novějších traktorech občas, ale tam je to za tyto díly jiná rána,no ono je to DPFko velký jak popelnice taky..
Řešíme to na novějších traktorech občas, ale tam je to za tyto díly jiná rána,no ono je to DPFko velký jak popelnice taky..
V práci jsme měnili DPF u John Deera osmičkový řady, a je opravdu velký jak popelnice. O rozbitý DPF projevilo zájem učiliště ve Vlašimi, takže si z něj vyrobí řez pro výuku....takže sloužit bude snad ještě léta....
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Mercedes GLK 320 CDi
a nebo za to budou mít pěknej školní výlet
No,můžou to bejt slušný premie,když ti tam pak zákazník ten starej nechá.

Jen za DPF ne, spíš SCR kat,to jo