Problém s tlakem paliva Audi A5 2.0 tdi 105kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém s tlakem paliva Audi A5 2.0 tdi 105kw
Poradí někdo prosím. Diagnostika mi píše chybovy kod p008800-palivova rozdělováci lišta/systemovy tlak-příliš vysoká hodnota-prerusovany/nesouvisly. A pak p008700-palivova rozdělováci lista/systemovy tlak-prilis nízká hodnota-prerusovany/nesouvisly.Sviti kontrolka žhaveni a nouzak. Jen někdy. Udělal jsem včera palivovej filtr.Ale pak to svítilo častěji. Vymazal jsem závady tak uvidím.Ale co myslíte,regulátor na liště nebo na cerpadle a nebo čerpadlo?
- reesha
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s tlakem paliva Audi A5 2.0 tdi 105kw
Závady jsou takto nic neříkající. Je to jen vodítko, čeho se chyba týká.
Máš dvě možnosti:
Máš dvě možnosti:
- Nevíš co se v systému děje, tak můžeš tupě kupovat a zkoušet jednotlivé komponenty celého vstřikovacího systému a čekat, jestli to přestane vyhazovat chybu. Drahá varianta.
- Udělat diagnostiku. Tzn. změřit hodnoty, nalogovat a vyhodnotit (tlaky, ventily, provozní režim ve kterém je to ok, ve kterém to nefunguje). Poté se rozhodnout, co dále otestovat, popř. vyměnit a jít systematicky.
Projdi elekt. svazek
To udělám teď v týdnu,protože se mi zdá,že tam řádila kuna nebo něco podle těch blbostí na odhlučnění. Ale tak zběžně jsem nic neviděl.Spíš mě zajímalo jestli to někdo někdy řešil u tohodle motoru.Jestli ten regulátor na cerpadle nebo senzor na liště nebo regulátor na liště nebo jak se tomu říká.
řešil jsem to samé na audi A4 byl to regulátor tlaku na čerpadle chyby stejné jako máš ty.Vytáhni ten regulátor na čerpadle a podivej se jestli tam není moc kovových pilin.
Vidím, že tam máš problém s odhlučněním. Měl jsem podobný problém a nakonec jsem se rozhodl to vyřešit sám.
Můžeš to zkusit taky opravit sám, není to tak složité, jak se zdá. Našel jsem super článek, který ti poradí, jak na to: Jak odhlučnit mezimotorový prostor. V tom článku najdeš podrobný návod, jak postupovat a jaké materiály použít. Je tam popsaný celý postup, od přípravy plochy až po aplikaci izolačních materiálů kdyžtak tady https://www.2din.cz/tlumeni-odhlucneni- ... y-prostor/
Já jsem si to nakonec nechal udělat od profesionálů z 2DIN a byl jsem fakt spokojený. Ale chápu, že pokud máš čas a chuť, může být zábava to zkusit sám.
Můžeš to zkusit taky opravit sám, není to tak složité, jak se zdá. Našel jsem super článek, který ti poradí, jak na to: Jak odhlučnit mezimotorový prostor. V tom článku najdeš podrobný návod, jak postupovat a jaké materiály použít. Je tam popsaný celý postup, od přípravy plochy až po aplikaci izolačních materiálů kdyžtak tady https://www.2din.cz/tlumeni-odhlucneni- ... y-prostor/
Já jsem si to nakonec nechal udělat od profesionálů z 2DIN a byl jsem fakt spokojený. Ale chápu, že pokud máš čas a chuť, může být zábava to zkusit sám.