Octavia II rs 125kw PD(bmn) meze nedosaženy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ku8le
Nováček
Odpovědi: 0

Octavia II rs 125kw PD(bmn) meze nedosaženy

Příspěvek od Ku8le »

Zdravím, potřeboval bych radu. Kamarád to koupil před rokem a jezdilo to fakt pěkně , jenže poslední dobou jsou s tím jen problémy . Začalo to občas házet nouzák do táhlejších kopců a postupně se to zhoršovalo, takže se zjištovalo čím by to mohlo být, jenže mezitím se to do*ebalo úplně ,rozsvítila se kontrolka DPF filtru a nouzák nešel smazat. Takže se zjistila netěsnost v sání u klapek ,to se dalo nový , dpf se poslal na čistění , zkompletovalo se to a auto najednou zase ožilo ,jenže najezdilo asi jen 5000km a rozsypalo se turbo , to se dalo repasovaný a od tý doby jsou s tím jen problémy. Kontrolovala se těsnost v celým sání , všechny podtlakový hadičky , ty který byly v horším stavu tak se vyměnily,zkoušela se jiná váha vzduchu , jinej ventil n75 , vyměnila se baňka na turbu a pořád to nechce tlakovat.Nebo spíš celkově to turbo má špatnej průběh, auto samožřejmě jede špatně . Kromě nedosažení tlaku to jinou chybu nehlásí

Vstřikovače- / -1 / 0,23 / -0,15 / 0,38

Momentálně zaplněnej DPF 23% - poslední regenerace 70km zpět
Co mi ale přijde divný že se mi nechce spustit na motoru zakladní nastavení kánal 11-otáčky zůstanou na volnoběhu ,chvilku to v prvním políčku ukazuje místo otáček 1.0 a ve čtvrtým na n75 to píše něco jako nedostupný nebo něco podobnýho , každopadně už jsem to na pár autěch zkoušel a normálně to fungovalo.

Tady je log na 3
--https://1url.cz/7u1qy -na tom 1/2 to spadlo do nouzáku /11,3/
--https://1url.cz/Zu1EK- pozvolnější kopec /11,3,1/

Ještě někde budu mít log se starým turbem,starým sáním a ucpaným dpf - tam to taky mělo kolem 2300ot menší
pokles tlaku ale pak se rozeběhlo a okolo 2800ot splnilo požadavek řj.

Je mi jasný že takhle to vypadat nemá , jen než se bude zase sundat turbo tak jestli to nemůže být ještě něčím jiným.
passion
Přispěvovatel

Re: Octavia II rs 125kw PD(bmn) meze nedosaženy

Příspěvek od passion »

Určite tam nemáš iné poruchy? Nie sú len povypínané? SW je origo? Čo máš s tou váhou? Máš tam aktuálnu váhu úplne na chlp totožnú s požiadavkou, čo je blbosť, tlak nedosiahnutý a regulácia turba pri tom stiahnutá na 50%.
Ku8le
Nováček

Příspěvek od Ku8le »

No jiné poruchy to neukazuje a ani neukazovalo, ale jestli by je někdo předtím vypnul tak ani nevím jak bych je mohl najít.
S tím softem si taky nejsme jistý, přecijen už jeden majitel byl předtím, ale auto jezdilo před tím slušně. Z tý vahy jsem byl zmatenej taky , takže jsem hledal logy všude po internetu se stejným autem nebo alespon se stejným motorem a všichni to měli takhle ,že jim aktualní hodnota jela přesně podle tý požadovaný , takže jsem to bral tak že je to normální. To by se ale dalo zjistit takhle podle logů ,jestli to má nějakou soft úpravu nebo ne ? Nevěděl by někdo po čem jít ohledně ty regulace ?

tady ještě dodám ten log těsně před tím než dpf vyhodil nouzák - https://1url.cz/ru1BO
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Repasovaný turbo bude první,hlavní problém.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

Na repas kašli ja s tim mam spatnou zkusenost. Hlavne se potom vymlouvaji na spatnou montaz a buh vi co. Novy a je klid na dost dlouho. Ty činsky dily do repasu je o nervy a jednou tolik prace
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

To je právě to no, že ty repasy z internetu vesměs stojí za hovno, když to člověk chce řešit tak začnou vytahovat hovna jakože jestli jsme turbo zalili olejem a kolik to maže na volnoběh a podobný kraviny jen oni chybu neudělali,dáš jiný turbo a auto lítá tak kurva kde byl asi problém ??? Já tohle už nemontuju, max na výslovné přání majitele a s důrazným upozorněním že to nejspíš fungovart nebude...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“