Výměna chladící kapaliny 1,6 TDi CXXB - vypuštěné kousky něčeho
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výměna chladící kapaliny 1,6 TDi CXXB - vypuštěné kousky něčeho
Kluci poraďte mi pár detailů?
1. Odpojím hadici dole u chladiče a přes adaptér (víčka nádobky chladící) budu foukat kompresorem vzduch, abych z toho vytlačil co nejvíc...je to dobrý nápad? Popř jak to děláte nejlépe vy
2. G13 Febi bilstein - bude v pohodě
3. Mám 3L té G13...mám to naředit 1:1, nebo nalít čistou růžovku a pak dolévat destilkou - jde mi o to, aby ta směs nebyla až moc agresivní a něco tam pak ještě nerozleptala...
Díky za pro někoho možná banální odpovědi, ale chci to udělat co možná nejlépe
1. Odpojím hadici dole u chladiče a přes adaptér (víčka nádobky chladící) budu foukat kompresorem vzduch, abych z toho vytlačil co nejvíc...je to dobrý nápad? Popř jak to děláte nejlépe vy
2. G13 Febi bilstein - bude v pohodě
3. Mám 3L té G13...mám to naředit 1:1, nebo nalít čistou růžovku a pak dolévat destilkou - jde mi o to, aby ta směs nebyla až moc agresivní a něco tam pak ještě nerozleptala...
Díky za pro někoho možná banální odpovědi, ale chci to udělat co možná nejlépe
Naposledy upravil(a) OťasTDi dne 15 črc 2023, 08:23, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
Re: Výměna chladící kapaliny 1,6 TDi CXXB
Nejlepší je to rozpojit na více místech ale všechno ven nikdy nedostaneš, kapalinu kupuju už naředěnou a nazdar
Netřeba to nějak dramatizovat...
https://mlparts.cz/sheron-antifreeze-ma ... -30-c-1-lt
Netřeba to nějak dramatizovat...
https://mlparts.cz/sheron-antifreeze-ma ... -30-c-1-lt
Re: Výměna chladící kapaliny 1,6 TDi CXXB - vypuštěné kousky něčeho
Tak rozpojil jsem na třech místech (z čehož jedno nemělo smysl) a vypustil jsem 3L kapainy....ale co mě zarazilo, že při přelévání zůstaly v nádobě takové jakoby kamínky...netuším co to je, mrkněte se kluci na fotku a napište mi názor
Jinak předpokládám odvzdušnit se to nijak nemusí, že? Občas při provozu jen zkontrolovat a případně dolít?
Jinak předpokládám odvzdušnit se to nijak nemusí, že? Občas při provozu jen zkontrolovat a případně dolít?
- Přílohy
-
- vypuštěný bordel.jpg (1.86 MiB) Zobrazeno 1374 x
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
Právě ovzdušnit je důležité musíš diagnostikou nebo někdy i přípravkem.
Mam origo vcds... uměl bys upřesnit, jak se to dělá?
-
- Aktivista
otas co tu dramatizujes, g nebo k 13 mas tam napsany navod 1:1, nepisou vydelat motor a otocit naopak by vykapala poledni kapka, vypustit, nalejes vecer,projedes rano dolejes
-
- Aktivista
to vypadá jako "oxidace" tyhle bílý krystaly dělá unikající kapalina 

Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
No Miloši právě přesně takhle jsem to udělal....jenže 3L se mi zdá málo....proto mě zajímalo, jak to děláte vy - profíci. Jestli se to nerozpojuje ještě někde jinde než u chladiče...pak mě zarazil ten bordel no a samozřejmě pokud bych to dokázal vypustit lépe, tak věřím, že se to musí i lépe odvzdušnit.....takhle ano, zatím jsem doléval jednou od minima k maximuslovacek.milos píše: ↑16 črc 2023, 22:24 otas co tu dramatizujes, g nebo k 13 mas tam napsany navod 1:1, nepisou vydelat motor a otocit naopak by vykapala poledni kapka, vypustit, nalejes vecer,projedes rano dolejes
Nepochopil jsem, zda si děláš srandu...nicméně nikde není nic oblitého od růžovky a voda se absolutně neztrácela v horizontu posledních dvouch let od výměny (já už to měním podruhé)
Z motoru to nedostaneš, to jen pří rozvodech když se vyndá pumpa,ani tak to samozřejmě nevyteče všechno, proto mě vždycky rozesměje když vidím fakturu z autorizáku a tam 8L chladící kapaliny 

-
- Aktivista
u prevodovky to same a terexa si cetl, da se a mase menit neco pres 30 l a napln je 85, a neprozrazuj blbce nenaucis,
to jak kdysi chtel borec menit rozvody pri 120t interval mel 240t neb 10l , delal se mu dodavky a 3 osobaky, sel jinam servis a tam mu potvrdili, zadny remen nasvete nevydrtzi vic ak 120t a jestli budete dal jezdit ke slovackovi prijdete celou dopravu

To jsou kur....vy