OI ASV málo táhne

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ričina
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

OI ASV málo táhne

Příspěvek od Ričina »

Ahoj, zkusím poprosit zkušenější o radu. Mám OI 81kw ASV, ale zdá se mi, že málo táhne. Na VAGu momentálně žádné chyby nejsou. Původně nepojízdná, byla u několika mechaniků, nedávno se dostala ke mě, byly špatně nastavené rozvody, špatná váha vzduchu, turbo a rozhašené čerpadlo. Momentálně správně nastavené rozvody, jiná váha, turbo a čerpadlo jsem nastavil dle VAGu na cca 4,2mg. Teď už pěkně startuje, do nouzáku nepadá, ale tah se mi zdá slabý. Udělal jsem dva logy. První na kanálech 3, 10 a 11, je to na trojku plný plyn do kopce, po vyjetí kopce přeřazení na čtyřku a zase plný plyn. Dle mé laické kontroly se mi zdá log v pohodě, možná chvilkama slabší váha vzduchu. Napadlo mě tedy množství nafty, takže jsem udělal druhý log snad správně na kanálech 1, 3, 11, je to zase na trojku plný plyn na rovince, opět se mi nezdá, že by byl záznam nějak špatný, ale nejsem si jistý jestli jsou hodnoty vstřikovaného množství OK. Můžete na to zkusit někdo mrknout? Díky. Logy jsou v příloze.
Přílohy
ASV logy3,10,11.CSV
(3.1 KiB) Staženo 35 x
ASV logy 1,3,11.CSV
(2.33 KiB) Staženo 42 x
slovacek.milos
Aktivista

Re: OI ASV málo táhne

Příspěvek od slovacek.milos »

cerpadlo jsemastavil 4,2 ted pekne startuje
to je co za kokotina, 4.2to je tak volobezna davka startovaci je ta nejak 33000 a cepalo se vastavuje tdi graf tri cary
podivej se na motoru do sani zadrbane karbonem az k ventilum od egru, vylestit a dojde ke zmene
Ričina
Přispěvovatel

Příspěvek od Ričina »

slovacek.milos: ano myslím tím volnoběžnou dávku, předvstřik, který uvádíš ty mám v pořádku. Sání i EGR je komplet čisté.
slovacek.milos
Aktivista

a když dáš plný kotel a hlavu z okna nesyčíš?
Ričina
Přispěvovatel

Příspěvek od Ričina »

Ne nesyčí. V celém průběhu otáček táhne málo, není tam žádný citelný nárůst. Rychlost vyvinu normálně, jen to prostě trvá, takže do předjíždění se skrze to nehrnu.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Zkoušel jsi jiný vstřikovače? Vzduchu je tam podle logů dost, tak bude asi málo nafty. Čmoudne aspoň trochu, když jí šlápneš na krk?
Oct asv 2000, DieselPower
slovacek.milos
Aktivista

na cmoudne je tu maf off za dve kotruny, kdyby byly ko vstriky nebude start a drba, a narvat na vaze 5V do sigalu asi nebude problem, predjety nic netusici cyklista se promeni v kominika
tade
Sběrač informací

Příspěvek od tade »

So spotrebou si na tom ako?
Ričina
Přispěvovatel

Příspěvek od Ričina »

Pája 19: jiné vstřikovače jsem zatím nezkoušel, teď nedýmí, než jsem dělal to turbo tak kouřila a smrděla jak stará avia, byly seklé lopatky (regulační mez nedosažena), teď nezakouří vůbec ani při plném plynu. Blbý je, že nevím, co vše na tom je ještě špatně po zásahu předchozích mechaniků.
Ričina
Přispěvovatel

Příspěvek od Ričina »

tade: zatím těžko říct, ještě jsem s tím od zprovoznění moc nenajel, na volnoběh ukazuje 0,6l, ale nepociťuji že by nějak extra žrala nebo naopak. Teď si akorát vybavuji, že když mám přeplý palubák na okamžitou spotřebu, tak ta nestoupne nad 20litrů ani při plným plynu do kopce, což se mi zdá málo.
Ričina
Přispěvovatel

Příspěvek od Ričina »

Nemáte někdo log z ASV, kde by bylo vidět vstřikované množství pro porovnání? Jestli tam jde opravdu dost nafty?
slovacek.milos
Aktivista

Ričina píše: 21 črc 2023, 19:39 Nemáte někdo log z ASV, kde by bylo vidět vstřikované množství pro porovnání? Jestli tam jde opravdu dost nafty?
ja bych musel moc hedat umel sem se podivat na volnobeznou a dupnout plny kotel dyz nevylezla aspon 35 bylo praskle pero na pistu v cerpadle, zkusto vem notes dej merene hodnoty, davku plny kotel nekolikrat po sobe a napis sems koik si tam videl nejvic hodnotu,, nechcu kecat ale rotacky zmizely, ale kdyz sem mel max25 auto lenoch, sdelal jsem nastavovac a :o rda pruzina,,ceradlo ven, pak vonobezna davka kladivkem na tri i min, tdi graf mirne vic, pk jsem to zkusil na moji vahu a kdyz byl ason tisicc, zaprah, borec spokojeny , sptreba trat 4,5 i mene
tade
Sběrač informací

Příspěvek od tade »

Ja som mal AGR v octavii a tiež to bol lenoch ale neskutočný spotreba bola 8 nonstop. Potom začalo tiecť čerpadlo dal som ho na repas a od vtedy to bola raketa.
Ričina
Přispěvovatel

Příspěvek od Ričina »

Volnoběžnou dávku mám teď nastavenou na 2,8mg a už je poznat, že motor má hrubší chod, takže bych řekl, že už jsem tak nějak na hraně, co si nechá líbit. Předvstřik momentálně o něco vyšší 67. Na zátahu je poznat po úpravě volnoběžné dávky trochu zlepšení, ale není to ono. Zaráží mě, že ani při plným plynu nezakouří, takže pořád mám dojem, že nejde dost nafty. Díval jsem se na kanál 8, pole 3, zde by mělo být omezení vstřikovaného množství (točivý moment), co konkrétně ovlivňuje tuto hodnotu? Je to jen soft v jednotce nebo to ovlivňuje i nějaká komponenta? Mám tam hodnotu okolo 23mg, což si myslím, že je málo a právě toto by mohla být příčina. Na vstřikované množství okolo 36mg, které by mělo odpovídat plnému plynu se v žádném případě nedostanu.
slovacek.milos
Aktivista

co treba zkusit vag davku paliva a plny kotel, pokud ti davka nepreleze pri akceleraci motoru na miste pres 25 mg praskle pero, udelas rysku cerpadlo nastavovac, n147 omontujes pruziny prohlednes , pak vag a skontrolujes volnobeznou davku zda nasadils nastavovac presne, pokud si mimo nastvovac lehce pritahnes a kladivkem das presnou puvodni davku, nebo cerpadlo ven a menit puzinu cca do4000 kc, pokud praskne edna pruzina a este se neamotava tezko se to poznava edine okem, snizeni vykonu je mirne
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“