T5 - Které kódy motorů nemají DPF
Moderátoři: šulda, Moderátoři
T5 - Které kódy motorů nemají DPF
Kluci, kamarád uvažuje o koupi T5. Chtěl bych se vyhnout DPF...které kódy popř rv nemají tenhle bazmek...a vlastně který kód byste doporučili a na co si dát při koupi pozor, popř nějaká úskalí...díky za názor
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
Re: T5 - Které kódy motorů nemají DPF
Všechny co začínají na A - AXB, AXC apod. Úskalí je na těchto motorech jedině jejich neúdržba předchozích majitelů. Je to motor, co byl v jedničkové Fabce, akorát s jinou vanou. Najede mraky km. Většinou mají nalítáno kolem 600tis. a výše km, nehledě na stav tachometru. Zaměřil bych se mimo jiné na stav převodovky a dvouhmoty, dokáže poslat převodovku do kytek.
ATD AXR ve Fábce nejlepší volba. V T5 možná trochu utahanější, ale stejně dobrá technika.
Oct asv 2000, DieselPower
Ještě BRR je bez dpf, ale ta nejslabší verze. Jen 62kw.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Aha tak to jste mě dostali... takže to bude 1,9?....a nějaké ty 2,5ky bez dpf nejsou? Já možná a to se omlouvám nenapsal že on chce T5 Multivan...tak aby to vůbec jelo....atd ve fabii melo jednohmotu....tady je vždy dvouhmota? Sorry jsem u těch dodávek neznalý
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS 6.5, Delphi 2015.R3
Samozřejmě že 2,5 bez DPF jsou a když fungují, je to skvělé svezení a zvuk pětiválce. Nicméně v inzerci jsou 1,9 Multivan dražší než 2,5ky. Proč asi. Když se ta 1,9ka nechá někde poladit a stačí soft., je z toho jiné auto. Já osobně mám soft. tady od Dieselpoweru a výkon mi nechybí. Ještě drobnost, moje T5 má najeto cca 570tis. a sedačka řidiče je neprošoupaná, bez děr.
-
- Aktivista
výkon zvedneš, ale tu krátkou převodovku těžko vyměníš 

Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
Při 130 tacho ta 1,9 točí cca 2800, jen lehce více než jakákoliv Octavie těchto ročníků s pětikvaltem.