1.9 tdi 96kw awx nafta v oleji

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ondryso
Nováček
Odpovědi: 0

1.9 tdi 96kw awx nafta v oleji

Příspěvek od Ondryso »

Ahoj, mám motor 1.9-tdi-96kw awx, měnila se hlava, repasovana sedla vstriku, nová vacka, hydroštely atd, dávaly se nové gumičky na vstriky atd. Jezdil jsem zhruba 3000km a teď jsem zjistil, že mám tak o 1.5l oleje víc, než jsem měl, je i cítit naftou, přitom i když stojím týden, přijdu a startují na drc, nafta, když stojí z kopce a na rovině mi nepadá, ale všiml jsem si, že mi nafta spadne, když stojím do kopce, čumakem nahoru, brzdy mi jdou dobře, takže by tandem mohl být v pohodě, korekce vstriku 1 válec -0.16mg, 2 válec - 0.86mg, 3 0.16, 4. 0.86. Spotřeba 6.2l/100km. Známý říkal, že bude nejlepší vyměnit znovu gumičky, prý se nemusely udělat dobře, myslíte, že je to dobrý nápad, nebo by to mohl dělat i tandem? Ten nikde neteče a brzdy mi ztvrdly až když jsem našlapal po sobě 8x, slapal jsem hodně rychle, pak hned povolily. Jsem z toho celkem na prášky, to auto mě už dost vypeklo a teď tohle.. Myslíte, že by to mohly být tedy spíš ty gumičky? Bylo by to pro. Mě nejlepší 😃
Naposledy upravil(a) šulda dne 30 srp 2023, 08:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
roman1648
Aktivista

Re: Nafta v oleji

Příspěvek od roman1648 »

No co je pro tebe nejlepší je asi celkem jedno,nic ve zlém (noteeth) ale určitě bych začal gumkama,záleží jak dobře byly udělaný ty šachty na vstřiky,mohla mít některá někde nechanou ostrou hranku a to je pak okoroužek v prdeli raz dva
Taky pozor na "kvalitu" těch o-kroužků, jsou sady za 80,- korun nebo taky za 400,- a ony v tom rozdíly opravdu jsou, nedávno si kluk donesl právě sady v pytlíkách Dr.Automotive a ty gumky byly už na omak tvrdý jak kámen i v porovnání se starýma původníma :? takl jsem ho s tím vyprovodil a objednal mu aspoň Elring
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

palivový system v hlave natlakovat zhodit dekl na ventily a pozriet kadial to ide
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Ondryso
Nováček

Re: 1.9 tdi 96kw awx nafta v oleji

Příspěvek od Ondryso »

To uložení vstriku vypadalo moc hezky, nikde žádná ostrá hrana, nic, přišlo mi to jako by to byl nový díl, vstriky tam šly hezky na těsno, žádná viditelná vůle v uložení 😃 gumičky jsem mazal olejem při montáži a dával jsem Bosch. Budu to v sobotu dělat znovu, kdyby někdo měl lepší mazadlo, rád se poučim. Jen se chci zeptat, kdyby byl v prdeli tandem, tak by mi možná víc padala nafta a byly by horší brzdy?
Ondryso
Nováček

Příspěvek od Ondryso »

Tak vstriky dole, byly strženy gumičky, akorát se na mě usmálo štěstí, dotahuju vstrik, vše na moment, najednou rup a bylo po závitu v palici, takže teď se snažím sehnat pořádnou vložku na závit, krásný den 😃
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je lepší to dát na M7,převrtat ten držáček a nehne se to
Ondryso
Nováček

Příspěvek od Ondryso »

A utahovaci moment pak zůstane stejný jo?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Utáhni to spíš pocitově...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“