1.9 tdi 96kw awx nafta v oleji
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1.9 tdi 96kw awx nafta v oleji
Ahoj, mám motor 1.9-tdi-96kw awx, měnila se hlava, repasovana sedla vstriku, nová vacka, hydroštely atd, dávaly se nové gumičky na vstriky atd. Jezdil jsem zhruba 3000km a teď jsem zjistil, že mám tak o 1.5l oleje víc, než jsem měl, je i cítit naftou, přitom i když stojím týden, přijdu a startují na drc, nafta, když stojí z kopce a na rovině mi nepadá, ale všiml jsem si, že mi nafta spadne, když stojím do kopce, čumakem nahoru, brzdy mi jdou dobře, takže by tandem mohl být v pohodě, korekce vstriku 1 válec -0.16mg, 2 válec - 0.86mg, 3 0.16, 4. 0.86. Spotřeba 6.2l/100km. Známý říkal, že bude nejlepší vyměnit znovu gumičky, prý se nemusely udělat dobře, myslíte, že je to dobrý nápad, nebo by to mohl dělat i tandem? Ten nikde neteče a brzdy mi ztvrdly až když jsem našlapal po sobě 8x, slapal jsem hodně rychle, pak hned povolily. Jsem z toho celkem na prášky, to auto mě už dost vypeklo a teď tohle.. Myslíte, že by to mohly být tedy spíš ty gumičky? Bylo by to pro. Mě nejlepší 
Naposledy upravil(a) šulda dne 30 srp 2023, 08:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Důvod: Úprava názvu.
Re: Nafta v oleji
No co je pro tebe nejlepší je asi celkem jedno,nic ve zlém
ale určitě bych začal gumkama,záleží jak dobře byly udělaný ty šachty na vstřiky,mohla mít některá někde nechanou ostrou hranku a to je pak okoroužek v prdeli raz dva
Taky pozor na "kvalitu" těch o-kroužků, jsou sady za 80,- korun nebo taky za 400,- a ony v tom rozdíly opravdu jsou, nedávno si kluk donesl právě sady v pytlíkách Dr.Automotive a ty gumky byly už na omak tvrdý jak kámen i v porovnání se starýma původníma
takl jsem ho s tím vyprovodil a objednal mu aspoň Elring

Taky pozor na "kvalitu" těch o-kroužků, jsou sady za 80,- korun nebo taky za 400,- a ony v tom rozdíly opravdu jsou, nedávno si kluk donesl právě sady v pytlíkách Dr.Automotive a ty gumky byly už na omak tvrdý jak kámen i v porovnání se starýma původníma

palivový system v hlave natlakovat zhodit dekl na ventily a pozriet kadial to ide
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Re: 1.9 tdi 96kw awx nafta v oleji
To uložení vstriku vypadalo moc hezky, nikde žádná ostrá hrana, nic, přišlo mi to jako by to byl nový díl, vstriky tam šly hezky na těsno, žádná viditelná vůle v uložení
gumičky jsem mazal olejem při montáži a dával jsem Bosch. Budu to v sobotu dělat znovu, kdyby někdo měl lepší mazadlo, rád se poučim. Jen se chci zeptat, kdyby byl v prdeli tandem, tak by mi možná víc padala nafta a byly by horší brzdy?
Tak vstriky dole, byly strženy gumičky, akorát se na mě usmálo štěstí, dotahuju vstrik, vše na moment, najednou rup a bylo po závitu v palici, takže teď se snažím sehnat pořádnou vložku na závit, krásný den 
Je lepší to dát na M7,převrtat ten držáček a nehne se to
A utahovaci moment pak zůstane stejný jo?
Utáhni to spíš pocitově...