Sharan 1968 cm3 103 KW BRT rv.2007 spojka

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tiborius
Nováček
Odpovědi: 0

Sharan 1968 cm3 103 KW BRT rv.2007 spojka

Příspěvek od Tiborius »

Nazdar . auto - Sharan 1968 cm3 103 KW BRT rv.2007

Prosím o múdrosť poprípade radu. jedná sa o staršie auto tak dúfam,že sa stým už niekto stretol.

Došlo auto s príznakmi spojky - každý poznáme buchot pri voľnobehu - typický zvuk mal som dosť roboty ani som sa viac nezaoberal s autom / chyba/ a objednal som spojku. čo som si neuvedomil, že spojkový pedál dosť tvrdo búchal do nohy aj pri komplet vyšlapnutí , a buchot spojky sa nestratil úplne po vyšliapnutí / tak ako to pri dvojhmote býva /

výmena spojky komplet sada / dvojhmota , mekáno tanier , ložisko /

po výmene spojky:
po naštartovaní došla studená sprcha - auto na voľnobehu ticho , po vyšlapnutí spojky buchot ten istí ako pred opravou a zostal aj ten dosť silný uder do pedála .
viem že tam sú problematické prevodovky , tak som na voľnobehu pri stojacom aute zaradil jednotku aby prevodovka aj s lamelou stála. bez zmeny zvuku. taký istý rachot . /tak si myslím že to prevodovka nebude /
Ten zvuk je ináč počuť od motora . typoval som na axiálne ložiská kľukového hriadeľa ale kľuku som do strany nevedel pomykať. /viem, budem merať aj hodinkami ale bolo 7 večer a už som nešťastný nemal na to silu/
dal som dole štartér a skontroloval som či som náhodou nedal nakrivo dvojhmotu / či sa mi nepodarilo niečo zle poskladať-som len človek /nevydeľ som nič neobvyklého/
+ som nechal naštartovať motor a položil som prst na remenicu kľuky a nechal som stláčať spojku a nič som necítil zmenu polohy kľuky, nič neobvyklého.
+ frekvencie rachotania pri vytlačenom pedále korešponduje s otáčkami motora / ak pridám plyn rachoce rovnomerne s otáčkami viac/ a to bezohľadne či mám zaradenú rýchlosť alebo nie .

čo ďalej :
ja typujem na 1 - prasknutú kľuku alebo niečo okolo kľuky 2 - axiálne ložiská ::,_ /
na moje šťastie alebo nešťastie som mu po naštartovaní zbadal tečúci olej spod vane, tak dnes ju dám dole a skontrolujem karter motora. uvidím čo tam nájdem .
Ak by ste mi nejako vedeli pomôcť bol by som rád. Aby som teraz nemusel týždeň hľadať poruchu. ďakujem TIBOR
Naposledy upravil(a) šulda dne 29 zář 2023, 14:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava názvu.
Pája 19
Aktivista

Re: problém spojka Sharan 1968 cm3 103 KW BRT rv.2007

Příspěvek od Pája 19 »

Taky tátu takhle jednou vypekla prasklá klika. Ale bylo to na 1,9 AUY. Na druhou stranu bych se nedivil, kdyby byla klika stejná s dvoulitrem.
Oct asv 2000, DieselPower
Tiborius
Nováček

Příspěvek od Tiborius »

Nazdar . Tak je tu výsledok. Posielam foto. Po demontáži vane som hneď zbadal kovové piliny. Vedel som že už som na dobrej ceste. Ale len po odpojení ojnice 3 som našiel príčinu.PRASKLINA, aj ojničné ložiská aj hlavné samozrejme KO. hlavne tie zadné nie zadreté ale povylamované kusy z kompozitu
IMG_20230928_180316_1.jpg
IMG_20230928_180316_1.jpg (2.97 MiB) Zobrazeno 402 x
Ďakujem za odpoveď Pája 19. aj ja som mal podozrenie na kľuku. len sa to stáva tak zriedkavo že človek na to nemyslí a keď dôjde auto na príznaky spojky tak moc nerieši.

PS : aj spojka bola KO , dvojmota vôla taká že boli vyšúchané ryhy na zotrváku /pevnej strane/

Prajem pekný deň každému, dnes poobede vyhodím agregát z auta .Trošku ma štve že som už namontoval novú spojku. No po bitke každý generál.

Asi budem zháňať celý motor aj s prevodovkou, ak by niekto mal tak je veľká šanca že pôjdeme tou cestou. aj prevodovka je chytená a ani motor -hlava-nie je v najlepšej kondícií.

Tibor
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Jaký byl výrobce těch ložisek s popraskanou kompozicí? 2007 byl problémovej ročník na ojniční ložiska u BLS, BXE...
Oct asv 2000, DieselPower
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“