Superb 1

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
harlemm
Nováček
Odpovědi: 0

Superb 1

Příspěvek od harlemm »

Ahoj kluci, chtel bych se zeptat nemate nekdo schema zapojeni komfortni jednotky a konektoru na sloupku u ridice. Ktere vedou do dveri.

Prestal fungovat jak dalkove tak ovladac na dverich vcetne zamku. Auto se chova jako kdyby bylo vse v poradku blinkry bliknou comfort cvakne led blika. Ale zamky jsou jako by bez napeti. Ani jeden necukne vubec nic komfortka byla zkousena jina stah. motor u ridice take. Draty ve dverich v poradku. Zrejme canovy kabel nebot kufr lze otevrit dalkou. Predem dekuji za radu
Jirka.
Aktivista

Re: Superb 1

Příspěvek od Jirka. »

vytopená komfortka, nebo shnilý kabely na zemi, je to častá závada
harlemm
Nováček

Příspěvek od harlemm »

Tu jsem zkousel davat i jinou v aute sice byla trochu vlhkost ale draty jednotka v poradku. Navic pri odemceni i blikaji blikace pri zamceni cvaka rele v komfortu jen ty zamky ani tuk. Ani jeden. Hlavni zamek u ridice jsem taky zkousel kabelaz i motorek okna.furr bez výsledku
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

přerušený can nebo shnilý do dveří, shnilý svazek stáleho napětí napájení dveřních jednotek od pojistky 38, vadná pojistka 38
776200941
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Může to být i závada na tištěném spoji, která je velmi častá u koncernových zámků. Dole na obrázku je zakroužkováno 6 spojů, u kterých nejčastěji dochází ke ztrátě kontaktu vlivem jejich mechanického namáhání. Ten v dalším malém kroužku je poškozen. Stačí to jen přepájet a zámek je znovu funkční. Konkrétně tento spoj nedovoloval otevření dveří řidiče elektrickou cestou. Auto nemělo dálkové ovládání. Rozebrání a složení zámku je však piplačka a jemná práce.Obrázek
Přílohy
chyba na tištěném spoji.pptx
(1.85 MiB) Staženo 106 x
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
harlemm
Nováček

Příspěvek od harlemm »

zx6ninja píše: 07 lis 2023, 20:06 přerušený can nebo shnilý do dveří, shnilý svazek stáleho napětí napájení dveřních jednotek od pojistky 38, vadná pojistka 38
Prave se domnivam ze bude nejspis preruseny can. Oboje pojistky vcetne dratu od pojistek jsem taky kontroloval. Jeste jen poznatek ze jedny zadni dvere jsou v safe modu zamcene. Spinace na dverich odemykani a zamykani jsou dle vagu take funkcni a reaguji. Kdyz podrzim zamceni na zamku nebo odemceni klice. Okna ze zatahuji i otviraji. Ale zamky jsou uplne hluche. Vsexny pruchodky bez poruseni.
harlemm
Nováček

Příspěvek od harlemm »

prka píše: 07 lis 2023, 22:22 Může to být i závada na tištěném spoji, která je velmi častá u koncernových zámků. Dole na obrázku je zakroužkováno 6 spojů, u kterých nejčastěji dochází ke ztrátě kontaktu vlivem jejich mechanického namáhání. Ten v dalším malém kroužku je poškozen. Stačí to jen přepájet a zámek je znovu funkční. Konkrétně tento spoj nedovoloval otevření dveří řidiče elektrickou cestou. Auto nemělo dálkové ovládání. Rozebrání a složení zámku je však piplačka a jemná práce.Obrázek
Dekuji za reakci. Zamek jsem mel venku i rozebrany. Zamek se zda v poradku.
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Tak se diagnostikou podívej do ŘJ přístrojové desky. Tam bys měl najít zda CAN je nebo není. Například u komfort 3. budeš mít v bloku hodnot č. 130 i dveře řidiče.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

okna lze ovládat?
776200941
harlemm
Nováček

Příspěvek od harlemm »

Vsechny okna v pohode jdou. Jak dalkou tak klíčem v zamku i na panelu dveri. Kdyz odemknu auto bliknou blinkry ale zamky se nehnou. Pri zamceni cvakne komfortka ale blinkry nic. Ale ledka na dverich zacne blikat pomalu jako ze je auto zamcene. Pak i alarm je funkcni kdyz otevru.
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

V tom případě jednotky po canu komunikuji.. ode mne jsi už dostal přesnou a jasnou odpověď na závadu
776200941
harlemm
Nováček

Příspěvek od harlemm »

zx6ninja píše: 10 lis 2023, 07:55 V tom případě jednotky po canu komunikuji.. ode mne jsi už dostal přesnou a jasnou odpověď na závadu
Od pojistky 38 nahodou netusis co je to za pin dile na sloupku ? Ze bych tam zkusisl pustit stavu? Draty jsem promeroval co vedou do dveri je tam nekolik 12v i cca 6-9 kostry asi 2 a taky ok.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“