Výběr multiznačkové diagnostiky 2023/2024

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Garážník
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Výběr multiznačkové diagnostiky 2023/2024

Příspěvek od Garážník »

Zdravím zdejší obecenstvo a jdu za Vámi všemi schopnými s dotazem týkající se výběru multiznačkové diagnostiky.
Koncern mám snad dobře ošetřen pomocí VCDS - tímto děkuji zdejšímu členovi za HEX-NET. Šlape dobře

Samozřejmě jsem pročetl zdejší fórum a další nejen česká fóra ALE vzhledem k tomu, že příspěvky nejsou vyloženě čerstvé, spíše tedy dost staré a jak víme tak v elektronice jde vše kupředu celkem rychle tak zakládám tenhle dotaz.

Názory se různí a jak kdysi Bosch KTS byla TOP, tak jsou názory, že Bosch usnul na vavřínech....

Co chci, ideálně ať to umí úplně vše a nejlépe zadarmo jako správný zákazník (LOL)

Hledám diagnostiku v rozpočtu do 100k Kč. samozřejmě každý rád ušetří zlaťáky. v dnešní době samozřejmě ať to umí SGW nejlépe nějak centrálně, doip passthru atd. byť to dnes ještě nevyužívám tak zítra už třeba ano a nechci doma těžítko.

nějaký seznam:
KTS jsem vyřadil z důvodu - neplatíš nejedeš tudy cesta určitě u mne nevede.
Hella guttman a HGSdata - tady vidím nevýhodu cca 80k hw a k tomu 30k za roční předplatné, navíc obrácené menu ale to by si člověk zvykl
texa multihub cars - mají svoje "data" a zajímavější cena 80k hw se sw . další update do 20k je taky příjemnější
autocom ICON - (wow, delphi, autocom a vše podobné) údajně taky zaspali dobu a nesprávně zobrazují live data a chyby. Což u diagnostiky je celkem blbé
launch x431 - vyznat se v tolika variantách + plno padělků.
autel , devcom, otofix a určitě hodně dalších ale ty jsem zahlédl tak na eshopech jinak nikde.

nenašel jsem zatím a možná ani není multi-diag co by uměla jak běžné funkce v plném rozsahu tak i méně běžné věci ve smysl počínaje vyčtením píšu u budíků, krátké a dlouhé kódování, full podpora TPMS, immo, dpf, src, egr úprava, kodování, připadně on/off včetně dalších "pokročilých" funkcí. je něco takového ? zatím je malým favoritem texa ale názory jsou taky různé.

Rád se pustím do diskuze.
Díky ještě jednou všem :thankyou:
zizuzidan
Aktivista

Re: Výběr multiznačkové diagnostiky 2023/2024

Příspěvek od zizuzidan »

Já bych ti doporučil Topdon Phoenix Max :cool:
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

topdon je top (LOL) :lol2:
Garážník
Sběrač informací

Příspěvek od Garážník »

takže po dlouhém váhání a zjišťování co která diagnostika umí a kolik co stojí vypadá sumář nějak takto

bosch kts 560 - nákup 65000 / 17000 (bez aktualizace nefunguje)
guttman nákup 77000 / aktualizace 16000 (bez aktualizace funguje)
texa nákup 77000 / aktualizace 24000 (bez aktualizace funguje)
autocom(delphi) - nákup 53000 / aktualizace 15000 (bez aktualizace funguje)
autel maxisys 95000 / 27000

launch x431 tab - 68000 / aktualizace 12000
topdon phoenix max 100000 / aktualizace 19000
thinkcar max 120000 / aktualizace 10000 ( nabízí snad jen ECD ale jak sami řekli software není odladěný dostatečně)
z těchto tří umí nejvíce údajně topdon

po přečtení mnoha a mnoha recenzí, x hodin videí na youtube a zjišťování všeho možného i nemožného jsem došel k závěru
TOPDON phoenix smart (umí co max, má menší displej 10" vs 13",pouzejednu wifi, slabší CPU a ROM.)
odkaz na ofiko web https://www.topdon.com/products/phoenix-smart

Závěrem, zatím otestováno na pár vozidlech a zatím vše OK takže uvidím co řekne čas.
kohucik16
Přispěvovatel

Příspěvek od kohucik16 »

Ked chces poradit nieje problem Launch pripadne KTS sa da poriesit aby sw netrebalo platit kazdy rok a normalne to fungovalo. ked tak napis sz
misokgb
Přispěvovatel

Příspěvek od misokgb »

Zdravim,

viem, ze nie je uni odpoved, ale ktoru diag (novu s licenciou) by ste dporucili?

Mam na ruke KTS560
HELLA GUTMAN MEGA MACS
autel MS908PRO
snapon pdl5600
snapnon pdl8100
ALFA ROMEO 75 160ps 200Nm.
Garážník
Sběrač informací

Příspěvek od Garážník »

V LKQ jsem měl možnost proklikat hellu guttman a texu multihub, oboji zajimave, texa lepši ale zkusil jsem na nejen zdejší doporučení topdon a zatím spokojenost. Pokud máš možnost vyzkoušet případně Launch tak za zkoušku stojí.
Pavelope0997
Nováček

Příspěvek od Pavelope0997 »

Zdravím kdyby náhodou někdo chtěl mám na prodej Bosch KTS 560 Diagnostický modul bez SW ten si musí budoucí majitel vyřešit sám .
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Ten Topdon se mi libi, jenze se obavam, ze s novyma autama budou ty cinske znacky vzdy pozadu s SGW(zacina nabihat SFD2), nebo budou rocni licence na security gateway+rocni aktualizace stat uplnej nesmysl a normalnimu servisu se to nemuze zaplatit. Evropske diagnostiky to naopak maji vetsinou v cene rocni aktualizace a jeste je to zaplatitelne... Docela by me zajimaly zkusenosti majitelu Thinktoolu a Topdonu s autama s sgw...
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“