Jak vyzkouším klimatizaci v zimě?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Speeder
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Jak vyzkouším klimatizaci v zimě?

Příspěvek od Speeder »

Poradí mi někdo, jak mám vyzkoušet v zimě manuální klimatizaci Octavia I? Napadá mě jen vytopit auto, přepnout na vnitřní okruh a pak jí zkusit.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Klimu by si měl poznat, je to úplně jiný vzduch, takový divně ledový, jak z mrazáku. Nebo jak říkáš, auto vytop a zapni klimu. Lepší by bylo to zkusit třeba v garáži, aby si měl jistotu, že to není ledový vzduch z venku, ale pozor na splodiny samozřejmě.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

Mě jde hlavně o to, že když je zima, klima vůbec nesepne. A když venku mrzne, nepoznáš jestli je to vzduch od klimy nebo zvenku.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

jak je venkovni teplota pod +3stupne tak klima nesepne,protoze by zamrzla a neco by prasklo vysokym tlakem chladiva
vyzkouset muzes jen ve vytopene garazi kde je tepleji :P
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

Taky jsem skoušel v zimě povýměně kompresoru kdy mě to známej plnil a na dílně bylo plno venku to neseplo skoušel jsem nahřejvat to čidlo v nárazníku myslel jsem že snímá venkovní teplotu ale neprojevilo se to ani na budíkách ani na klimě jedině ohřát auto.
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

1pavel píše:Taky jsem skoušel v zimě povýměně kompresoru kdy mě to známej plnil a na dílně bylo plno venku to neseplo skoušel jsem nahřejvat to čidlo v nárazníku myslel jsem že snímá venkovní teplotu ale neprojevilo se to ani na budíkách ani na klimě jedině ohřát auto.
Z toho čidla to bere údaj až za jízdy, na místě to na zvýšenou teplotu nereaguje, páč by to na každým semaforu lítalo nahoru a dolů.....
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

MirekX píše:
1pavel píše:Taky jsem skoušel v zimě povýměně kompresoru kdy mě to známej plnil a na dílně bylo plno venku to neseplo skoušel jsem nahřejvat to čidlo v nárazníku myslel jsem že snímá venkovní teplotu ale neprojevilo se to ani na budíkách ani na klimě jedině ohřát auto.
Z toho čidla to bere údaj až za jízdy, na místě to na zvýšenou teplotu nereaguje, páč by to na každým semaforu lítalo nahoru a dolů.....
Až na to,že teplotní čidlo na klimu je pod stěračem
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

Nikdy jsem si čidla u stěračů nevšim kde tam je u G4
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

u ridičové strany pod plast krytem,co kryje motor steraču,aspon u octavy 1,golf4 by měl být stejný,dej to do garaže,zapni klimu,sepnout se ventilatory a mužeš chladit šampano
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

... no já nevím, ale čidlo venkovní teploty je u GIV v předním nárazníku vlevo. Pokud se nepletu, tak u stěračů bylo čidlo pro nezávislé topení.
GIV Variant TDi ???kW
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

No,nekdo mi take tvrdil ze u okty je u steracu,ale ja mam za to ze je v tom narazniku.

Co jsem tak laicky pochopil,tak se bere teplota toho cidla co je v narazniku a cidla teploty nasavaneho vzduchu.

Kdysi jsem take foukal na to cidlo v narazniku horkovzduskou a vubec nic se nedelo.
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

dole je na venkovní teplotu na palubní počítač,s klimou to nemá nic společného,to samé bude u golfu
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

... hmm, ale já mám čidlo v nárazníku a palubní počítač neé :)... a obávám se, že soudruzi od VW nedávají nic zbytečně (noteeth)
GIV Variant TDi ???kW
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

hmmmmm,tak to nevím,znam to jen u octavek,to čidlo na klimu je videt i bez sundavaní toho plasty mezírkou mezi plastem a stenou podbehu
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

U octávek i G4 jsem měl vyndaný komplet stěrače i rozdělanou tu krabici s konektorama kuli tempomatu a nikdy jsem si žádnýho čidla nevšim proto se ptám kde tam přesně je?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“