https://player.vimeo.com/video/928818429?h=b6c6ff9820
Fabia 2 1.4 TDI nejde nastartovat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fabia 2 1.4 TDI nejde nastartovat
Zdravím, mám menší problém po opravě motoru. Přeskočili rozvody a tak hlava dolů a vše se udělalo a rovnou i vyčistilo. Ventily se naštěstí nepotkaly, ale po skompletování se mu nějak nechce chytit. Točí, ale nechytne. Dělal jsem si vše sám a podle DP. Vše sedí, rozvody na aretaci, nafta tam jde, protože byla cítit z výfuku a jednou šel i drobet černý dým. Diag mi psala čidlo na klice, to jsem vyměnil a momentálně nepíše nic. Tak už nevím, jinak startér nový a baterka podle zátěžáku v pohodě a necelý dva roky stará. Ideální by bylo napíchnutí na VAG, ale ten nemám k dispozici. Děkuji za každou radu 

Škoda Fabia II 1.4 TDI 51kw
Re: Fabia 2 1.4 TDI nejde nastartovat
Někdy tomu pd po opravě trva než chytne.ja vzdycky treba desetkrat zapnu a vypnu klíček ať se natáhne nafta a tocim a za chvilu znova a treba 4krat posobe než chytne
To už jsem taky zaslechl. Jak dlouho myslíš, že si to bude sát naftu, popřípadě tomu pomoci, když jsem měl všechny vstřiky venku a s trochou zručnosti rozebraný a vyčištěný?
Zkus jestli čapne na sprej. O kolik to bylo skočené?
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Pokud je to vsecko tak jak má být a čerpadlo tlačí naftu tak to musí chytnout. Nebo tomu pomoz tim sprejem do sani
Zkusím pak. Netuším, o kolik zubů si to poposkočilo, ale ten start byl před opravou nepravidelný. První příznaky byly, že to ztratilo výkon a klepal se motor až nakonec to chcíplo a nešlo natočit. Nějakou náhodou v ten moment odešel i startér, protože s motorem ani nehnul a jen se ozýval plechový zvuk při startování. Startér se vyměnil a zvuk startování byl viz video.
https://player.vimeo.com/video/928839332?h=7c8943b637
https://player.vimeo.com/video/928839332?h=7c8943b637
Pokud to točí jak v to videu tak to nenatocis.chce to pořádný otáčky nejlepe starovaci vozik
První příspěvek s videem je aktuální stav, to druhé video, kde je vidět motor, bylo před tím, než jsem to celé rozebral. Aktuálně je tam uděláno vše, co bylo zapotřebí a vše děláno podle dílenské příručky a podle přípravků a patřičného nářadí. Zkusím to zítra podle rady nastartovat na sprej a uvidí se 
Jinak s tím vozíkem. Stačí nějaká centrála nebo ty startovací stanice? Samozřejmě mám obavy kvůli baterce, protože by to sama nedala 
-
- Aktivista
pojis a co ten sprej? ti tu radí už jsi ho zkusil?
Budu zkoušet zítra a dám vědět, jak jsem dopadl
zatím děkuji 
- martinsidlo
- Aktivista
Nebo druhe auto pres kabely.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Zdravím, tak po týdnu se hlásím s neúspěchem. Zkoušel jsem startovat se sprejem a motor se zachvěl, vyskočil cca na 500 otáček a nic. Přikládám i foto, jak jsou rozvody
Děkuji za odpovědi 
Každopádně mi to vypsalo chybu P0726. Čidlo na klikovce je nově, za to kabely už tak ok nejsou. Všechny tři měli ulámané bužírky, že koukaly dráty a jeden byl ulomený na dosti blbém místě. Teď otázka, jestli to nějak opravit nebo radši sehnat celý svazek, což by měl být komplet od řídící jednotky? A ještě otázka, dříve jsem otáčel motorem přes 4. Převodový stupeň přes kolo a šlo to v pohodě, teď se mi zdá, že to jde více ztuha a při startování se ozývá cinkání, jako kdyby jste jeli v rytmu s činelama Škoda Fabia II 1.4 TDI 51kw
Jestli jsi je mel rozebrany a nemas na to pripravek,tak jsi bud zlomil nebo minimalne ohnul kolicky,tim padem ti ted do trysky nejde nafta. To muzes startovat treba celej rok a stejne nechyti
Měl jsem je párkrát rozebraný a vždycky v pohodě. Na takové věci jsem opatrný. Špičku jsem držel v sikovkach a povoloval klíčem. Vše ve svěráku a v pohodě. Nedávno jsem rozebral i část, co je solenoid a všechny tři byly směsice nafta olej špinavý. Vše vyčištěno a namazáno. Nafta tam jde, ale pokaždé o pokus startování mi po chvilce začne blikat motor i žhavení a chyba P0726. Senzor na klice jsem měnil, protože původní, když jsem ho vyndal, tak se mi rozpadl.