Dobrý den všem,
prosím o technickou radu a případné nasměrování. Potřeboval bych zjistit nebo i zajistit leštění tlumičových motocyklových trubek. Mám poškozené pření tlumiče na jednom malým italským veteránu. Ty stávající tlumíte mají funkční plochu o průměru 29.75 mm. Povedlo se mi sehnat tlumičové trubky se stejnou délkou ale s funkčním průměrem 29.95 mm.
Otázka zní, dá se funkční plocha oleštit o 0.2 mm na průměru trubky? Předpokládám, že se jedná o tvrdochrom (nějakou funkční tvrzenou úpravu povrchu).
Je mi jasné, že měnit vnitřní průměr tlumiče je téměř nemožné vzhledem k hloubce plochy a s přesností jakou je to továrně opracované (Ra).
Nebo… neznáte někoho kdo umí (jezdí) do Italie a vozí díly / motocykly. Když tak SZ, a upřesním o jaký se jedná stroj (na SUBITU.IT na to díly jsou, ale nejde mi registrace).
Děkuji za pomoc
F.
Oprava / úprava motocyklových tlumičových trubek
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Oprava / úprava motocyklových tlumičových trubek
0,2mm určitě "neodleštíš"
, v minulosti jsme to vyráběli nové, sehnat trubku požadovaného rozměru, udělat závit/y a pak buď nechat nachromovat a nebo tu trubku už mít nerezovou a to potom vyleštit
Ten větší průměr o 0,2mm - nebylo by jednodušší zvětšit ten spodní protuikus? Guferu je to jedno,pokud tam nějaké vůbec je..(nevím jestli jsou olejové nebo jen pružina jak to bylo u starých motorek )

Ten větší průměr o 0,2mm - nebylo by jednodušší zvětšit ten spodní protuikus? Guferu je to jedno,pokud tam nějaké vůbec je..(nevím jestli jsou olejové nebo jen pružina jak to bylo u starých motorek )
Re: Oprava / úprava motocyklových tlumičových trubek
Ahoj Romane,
děkuji za nasměrování na nerez trubku
.
Ono je i veliký problím uchladit ten tvrdochrom při drobném opracování
Jak píšu v prvním přízpěvku, ten spodek je technologicky téměř nemožné zvětšit po celé pracovní délce se zaručeným Ra.
F.
děkuji za nasměrování na nerez trubku

Ono je i veliký problím uchladit ten tvrdochrom při drobném opracování

Jak píšu v prvním přízpěvku, ten spodek je technologicky téměř nemožné zvětšit po celé pracovní délce se zaručeným Ra.
F.