Co je moc to je moc.

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tomas.cz
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Co je moc to je moc!!!

Příspěvek od Tomas.cz »

Zažil jsem kdy u BMW zadali špatný kód motoru, tam bylo nějak N43B16A a druhý N43B16AA, jeden Euro 4, druhý Euro 5.
Takže motor Euro 4 měřili jako Euro 5 a neprošlo to, pak jsem s tím byl jinde a preventivně se motor - kat pořádně zahřál před měřením a ofiko bez problémů.
Případně VW Caravelle 2.5TDi rok 2006 nemá readinesscode, tak tátu na emisích poučovali že tam někdo dělal něco s OBD zásuvkou a tím pádem to nejde, že to teda udělají. No, za dva roky emise jinde, tak jsme je preventivně upozornili, pán říkal že v pohodě neb do konce roku 2006 byla u vozidel N1 vyjímka na použití readinesscode a řada výrobců toho pro svůj klid využila. :)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

volvo pan
Přispěvovatel

Příspěvek od volvo pan »

jak píše Roman,když bude chtít,aby neprošlo emisně,tak neprojde. Byl sem u toho,laik na měření a i možná znalej nic nepozná. To bylo omylem,když jim to zaváděli. Byl to stejnej přístroj,jako má to pojízdný flaischansovo gestapo. Namistrovaný blbečci je taky pěkná kapitola.. Prostě nesmí bejt všechno vyhověl,tak vyhazujou kde co a ted,co jim jezdí kontroly tak ještě víc. A když se to sejde s nějakym arogantem,tak ti vyhodí i nový auto.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Co chceš poznat. Dejte klíče a počkej venku. Dneska na opakovače jsem přešlapoval půl hodiny před vratama. Dovnitř mne vůbec nepustil. A první se mne ptal jestli jsem ten katík vyměnil. Nic neřeším to. Zkušenost. Bylo to auto firemní, majitel můj zaměstnavatel, jediný problém byl v aroganci technika. I dneska si neodpustil poznámku že je tam někde díra, že to přisává vzduch, přitom výfuk jsem měl ucpaný a nikde nic nesyčelo. Možná trošku v té dvojité sponě. Příští měsíc mám dělat dalšího butaňáka, nechám si týden fóra aby nebyly zas stresy že to neprošlo. A ostatní ať si pořeší emise sami a pak můžeme přemýšlet nad STK. Benzín naftu jezdím jinam tam to funguje s úsměvem jedna báseň
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
volvo pan
Přispěvovatel

Příspěvek od volvo pan »

jasný,když tě nepustí dovnitř,tak si udělaj,co chtí. Někde tě ale nechaj a já hlavně myslel,když tě chytí na cestě to emisní komando. Nejvíc mě sere,že automaticky,když někdo u těch pojíznejch neprojde,tak má hned stigma podvodníka a technik taky. Nikdo se moc nezabejvá tím,že je auto třeba rok po stk a i druhej den po stk to může bejt nevyhovující. Prostě nevyhovíš na cestě a už si uplácel a technik se musí potrestat. A tohle podporujou i různý motoristický media. Tohle jenom rezesírá lidi mezi sebou,jako by toho bylo málo.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Ty, nevím, já s měřením na cestě neměl čest. Ani nikdo z okolí. Otázka je jak to vypadá při kontrole na cestě a pak co napíšou v novinách. To jsou dvě rozdílné věci. S tím ti co to na té cestě měří nic nenadělají. Nemyslím si že by úplně ten na té cestě obvinil řidiče z uplácení. Samozřejmě pokud odjíždí od STK s čerstvou známkou,.nebo pár dnů po, tak je to minimálně podezřelé. Ale po roce bych je poslal tam kam slunce nesvítí. Neprošlo? Neprošlo, dám do určitého termínu do pořádku a zajedu na STK, tečka.
Mne kdysi zastavila podobná grupa v Tatře, policajti a nějaká ta mobilní STK. Sjeté gumy, orvané zástěrky, cosi nesvítilo. Ano dostal jsem flastr, další flastr dostala firma, ale že by někdo slovem zmínil že někdo něco udělal špatně při STK, nějaký podvod apod, to ne. Sebrali mi malý tp a napsali nějaký papír na dojetí, ale to už je víc jak 10 let no....
V mém případě jsem udělal.z nedostatku času jednu chybu. Měl.jsem.zajet na jinou sme, kde by zcela mimo protokol změřili jestli ten co mne vyhodil kecal nebo ne. Bohužel celá anabáze musel proběhnout do včerejšího dne, páč dneska jsem na tom dodělával ještě nějaké prkotiny a za hodinu to auto odjíždí do práglu.
Otázka co bych udělal, když by jeden tvrdil že neprošlo, páč kat ko a druhý by tvrdil že mu nic není, jen nevystaví protokol, páč nemá oprávnění měřit auta s LPG.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
volvo pan
Přispěvovatel

Příspěvek od volvo pan »

asi to noviny taky nafukujou,ale děje se to poslední dobou dost a dost přes čáru. Technici se bojí,protože na ně vymejšlej nesmysly. Já taky čest ještě neměl a pak asi budu v novinách,pač nějakýho negramota mimo pravidelnou stk do auta nepustím,ale měsíc zpět sem měl namále. Jel sem bez stk cestou na stk a měli tam otevřenou dodávku a číhali na výjezdu. Tam bych nic neuhádal.
https://www.novinky.cz/diskuze/ekonomik ... i-40490701
a tenhle vocas se do toho sral tak dlouho,až se dočkal. Asi každej normální,co se pohybuje kolem aut ví,že je to hodně přitažený za vlasy Tak 10% pravdy max a to ještě dost let zpět.
https://www.portalridice.cz/clanek/podv ... emi-na-stk
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jo, každej chytrolín co má školení z Besipu se teď bude chtít zviditelnit a bude mudrovat jak by se mělo správně měřit,vyhodnocovat,prostě jak jsem psal dříve hon na čarodejnice
Nejvíc mě pobavilo když na začátku té kauzy Borhyová ve zprávách hlásí že spoustu aut má vymontovaný naftový filtr, to jsem myslel že padnu pod stůl (noteeth)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jojo, bez paliváku na silnici ani omylem :D (rofl)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Ja mám na dielni analyzátor výfukových plynov BOSCH BEA460 ale len na benzínové motory takže každe auto si odmerám než ide na STK. Je to ako píšete ked bude chciet technik aby neprešlo tak neprejde stačí auto chvílu nechat postát hlavne v zime katalizátor vystidne a už má vysoké CO. Treba teraz som robil Fabiu HTP mala už vadný katalizátor ale dal sa namerať v nižších otáčkach. Rozsah merania 2400-2800 Ot na 2500ot bolo CO- 0,17 a u 2700ot bolo CO -0,35. Je to teda hlavne na technikovy či sa nechá na bonbonieru a auto prejde alebo neprejde.
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

takto vyriešil stahovačku nejaký tesar všetko dokonale zauhlovane a skladolo sa to z viacerych dielov repro takisto našrubovane
IMG_20241219_081323.jpg
IMG_20241219_081323.jpg (2.53 MiB) Zobrazeno 1009 x
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Vyhrál si s tím teda :D :D
volvo pan
Přispěvovatel

Příspěvek od volvo pan »

to je fabie ne,nebo něco podobnýho. Se mu ani nedivim,možná i novou koupil,ale ...no,mnohem radši bych přitlouk nějaký trámy. Jednou sem okno našel podšpracovaný starou pantoflí.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

To určitě fábie není, to bude OII. Já bych lidem za tyhle dojebávky lámal ruce. Jsem na to už úplně alergickej, člověk na tom pak stráví mnohem víc času a úplně zbytečně. Ted naposled jsem šel měnit čerpadlo na webasto a nějakej mamrd pojebanej tam nalepil konektor na lepidlo na okna.
volvo pan
Přispěvovatel

Re: Co je moc to je moc.

Příspěvek od volvo pan »

bylo mi to povědmý,ale u 2jky sem asi ještě stahovačku nedělal. Jen 1čky a fabije,to je jak mor.Ty dvojky se asi tolik neserou. Jo,lepidlem na okna i silikonem nacházim čidla na abs asi u rencků nebo prostě francouz,a na motoru taky občas. No jo,se do toho pustí taky kde kdo,páč na internetu psala máňa,že to nic neni.Někdy i s videem,jak to pěkně de.Už jim ale nikdo neřekne,že na tom videu třičtvrtě věcí není. Taky si takovýhle výtvory dost často přivezou lidi z bazaru,páč to bylo za dobře a po důchodci.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“