Jakou autonabíječku ??

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Jakou autonabíječku ??

Příspěvek od slovacek.milos »

ROMEK píše: 20 pro 2024, 13:05 Stačí aj na novej baterke treba necháš zapnute svetla a vymláti ju tak
romane už se ti povedlo nabít baterku naopak? nám jo, vymlátili jsme ji žárovkou nabili správně a byla OK :)
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Takhle mi přitáhli auto ….

No nakonec jsem koupil ( k lidlu) victron bluesmart no a uvidime kolik dá.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
tatko Tom
Přispěvovatel

Příspěvek od tatko Tom »

Olovený aku má svoje vlastnosti a nič ich nezmení.
Ak sa vytoto pod určité napätie a ostane tak niekoľo hodín až dní - už mu nepomôže ani spievať koledy.
Osobná skúsenosť dávno so štartovacími a z posledných rokov s nejakými gelovkami (pre UPS) ktorým som "vrátil" väčšinu kapacity no aj tak boli k hovnu.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

presne tak nastáva tam sulfatizácia člankov a vetšinou to poznáš podla vydutých bokov na baterke že bola dlhšie vybitá

Mildo mal som tu jedno BMW a tam sa majitelovy podarila opačne nabit baterka pri hlbokom vybití baterie. Mostík v alternátore KO a jednotka komfortu to nedala
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
slovacek.milos
Aktivista

ROMEK píše: 20 pro 2024, 20:15 presne tak nastáva tam sulfatizácia člankov a vetšinou to poznáš podla vydutých bokov na baterke že bola dlhšie vybitá

Mildo mal som tu jedno BMW a tam sa majitelovy podarila opačne nabit baterka pri hlbokom vybití baterie. Mostík v alternátore KO a jednotka komfortu to nedala
jo z altíku se zakouří, já ji měl jednou venku to bylo v pohodě a na mazdě 323 tam je zas jedna taková jakoby pojistka nepojistka nejde vytáhnout u levého podběhu jak plusový můstek a ten vyhořel a poslení si dal majitel nabíješku naopak u honde a vyhořelo trafo
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

ROMEK píše: 20 pro 2024, 20:15 presne tak nastáva tam sulfatizácia člankov a vetšinou to poznáš podla vydutých bokov na baterke že bola dlhšie vybitá

To jsem zažil kdysi u Fabie 1. generace, baterie nabitá obráceně, založená do vozidla a pokus o start motoru.
Autu šel sám od sebe klaxon a stírače, jinak kromě prasklé pojistky na palivové čerpadlo a prasklou pojistku na altík bez úhony :oops:
slovacek.milos
Aktivista

Tomas.cz píše: 22 pro 2024, 09:35 na altík bez úhony :oops:
jsem si vzpoměl renault clio když se připojil aku tak šleha zkrat a kouř z altíku, pár hodin mně to trvalo než jsem na to přišel, altík taky přežil
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Ahoj všem,

netušíte někdo čím nabíjet LiFe PO4 baterie (https://www.battery.cz/skyrich-lithium- ... gLE1vD_BwE)... strká se to cca 5 let do MX a enduro strojů.
Co mám Bosch C3, tak ten jen cvaká a netuší co se děje. Tak to hodím občas na modelářskou nabíječku, kde nastavím digital power, ale to asi nebude ta cesta.
Tak pořídit nějakou Optimu??

Děkuji
F.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Provozuju taky několik LiFePo a zase. Vemu laboratorní zdroj, nastavím 14,9V, na moto baterku dám třeba 2 A a do hodiny je hotovo. Vidím, že proud klesnul k nule, vypínám zdroj a baterku dávám na půl roku do regálu. Víc si jich nevšímám.
Oct asv 2000, DieselPower
volvo pan
Přispěvovatel

Příspěvek od volvo pan »

ve 4kole mam lion a normální nabíječkou z lidlu na motorkovej mod. I sem to párkrát vybil do 0 a klasika s připojenou jinou baterkou,až se chytla nabíječka. Už víc jak 10 let a drží. Taky sem teda poprvý váhal..Ovšem lifepo nevím.
dracekvo
Přispěvovatel

Příspěvek od dracekvo »

Kup si Imax B6AC a nabiješ tím úplně všechno.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“