Octavia 3 1,6tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Octavia 3 1,6tdi
Ahoj mám Octavia 3 1,6Tdi nastartoval jsem auto ráno v pohodě a nechám chvilku běžet na volnoběh a najednou se změnil zvuk motoru v takové kovové klepání jako opravdu starý diesel.V servisu na diagnostice nic neukazuje a motor se podle ní chová standartně.Nemá někdo podobnou zkušenost?
https://youtube.com/shorts/XrU69zst1oE?feature=shared
https://youtube.com/shorts/XrU69zst1oE?feature=shared
Re: Octavia 3 1,6tdi
Najeto kolik ?
Já mám firemku s tímto motorem a tento zvuk tam určitě nemám, tohle fakt klepe celkem hodně, min. některý hydro ale aby to nebylo něco horšího
Já mám firemku s tímto motorem a tento zvuk tam určitě nemám, tohle fakt klepe celkem hodně, min. některý hydro ale aby to nebylo něco horšího
Na cayc (staršia generácia 1.6) mi presne takto klepal jeden nedotiahnutý držiak vstrekovačov po ich výmene. Menil mi ich kamarát v servise a dáko na to zabudol. Ale ako píše Roman, môže to byť hocičo.
Robilo sa posledne niečo na motore?
Robilo sa posledne niečo na motore?
Na CAYC přece drží vždycky dva vstřiky jeden držák to kdyby nebylo dotažené tak to ani nenastartuješ ne
Mám tam teď třeba Caddy CFHC 103kw a za studena podobný,ne tak intenzivní, ale rušivý zvuk, teplý už pak v pohodě, má to teda najeto půl mega tak co by člověk chtěl,ale stejně no..

Mám tam teď třeba Caddy CFHC 103kw a za studena podobný,ne tak intenzivní, ale rušivý zvuk, teplý už pak v pohodě, má to teda najeto půl mega tak co by člověk chtěl,ale stejně no..
Áno, jeden držiak dva vstreky. V pohode to štartovalo, aj to išlo ako blázon, len to takto klepotalo a boli dosť rozhádzané korekcie. Normálne keď si pri vypnutom motore rukou zaťahal za vstrekovač tak mal takú vôlu, že klepkal. A pri naštartovaom motore sa dalo všimnúť si, že tie dva vstrekovače opticky vibrovali hore-dole.
A jo tak to koukám teda no
Ty šrouby co drží ty vstřiky umí taky někdy uletět úplně bez varování, párkrát jsem to řešil

Ty šrouby co drží ty vstřiky umí taky někdy uletět úplně bez varování, párkrát jsem to řešil

-
- Nováček
Auto má najeto 170tis rv.2018.Koupil jsem ho v listopadu a najel jsem cca 4tis.V servisem když jsem to tam dal tak mě pak volali co bylo s motorem děláno že je motor lepený motorovým silikonem a že ho někdo předemnou měl rozebraný že je to (past).Kontaktoval jsem chlapa co to dotáhnul a ten nic neví a nemá stím společného nic.Když jsem mu řekl že to dám právníkovi tak řekl že jich má spoustu a že v tom umí chodit.
No, mohlo to být třeba potkané, tady je sice interval výměny vysoký snad 210tis.km ale viděl jsem CXXB rozsypaný s najetýma 155tis.km, těžko říct proč..
Ohánět se hned ze startu právníkem je zbytečné, a kór před někým kdo jak píšeš v tom umí chodit, ty záruky na skryté vady jsou sice krásná věc,ale běž ji uplatňovat, mockrát jsem to u nás na dílně zažil že tam lidi přišli "plakat" že je prodejce,bazarník,dovozce poslal do prdele raz dva
Ohánět se hned ze startu právníkem je zbytečné, a kór před někým kdo jak píšeš v tom umí chodit, ty záruky na skryté vady jsou sice krásná věc,ale běž ji uplatňovat, mockrát jsem to u nás na dílně zažil že tam lidi přišli "plakat" že je prodejce,bazarník,dovozce poslal do prdele raz dva
-
- Nováček
Ano vím jenže ona to byla už delší anabáze závad už od příjezdu domů. Servisák také říkal že i přesto že jsou naměřeny hodnoty na vstřikách a čerpadle v mezích tak to klidně mohou být i oni. No jenže on je samozřejmě na zkoušku žádné nemá a nikdo je nepůjčí. Bylo by to asi nejlehčí oprava než jít hlouběji. Když jsem jel s dětma do Liberce tak to i brnělo "bžunilo" v určitých otáčkách kolem 2,5-3tis do kabiny až nám jako zaléhali uši (jako zvláštní frekvence)
Naposledy upravil(a) šulda dne 31 bře 2025, 19:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplněny mezery mezi větamy.
Důvod: Doplněny mezery mezi větamy.
Mě ty přijde jako zdvihátko, olej je 0w30 nebo 5w30?
Nemáš skočený rozvody?