Octavia 3 1,6tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dudák Strakonice
Nováček
Odpovědi: 0

Octavia 3 1,6tdi

Příspěvek od Dudák Strakonice »

Ahoj mám Octavia 3 1,6Tdi nastartoval jsem auto ráno v pohodě a nechám chvilku běžet na volnoběh a najednou se změnil zvuk motoru v takové kovové klepání jako opravdu starý diesel.V servisu na diagnostice nic neukazuje a motor se podle ní chová standartně.Nemá někdo podobnou zkušenost?
https://youtube.com/shorts/XrU69zst1oE?feature=shared
roman1648
Aktivista

Re: Octavia 3 1,6tdi

Příspěvek od roman1648 »

Najeto kolik ?
Já mám firemku s tímto motorem a tento zvuk tam určitě nemám, tohle fakt klepe celkem hodně, min. některý hydro ale aby to nebylo něco horšího
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

Na cayc (staršia generácia 1.6) mi presne takto klepal jeden nedotiahnutý držiak vstrekovačov po ich výmene. Menil mi ich kamarát v servise a dáko na to zabudol. Ale ako píše Roman, môže to byť hocičo.
Robilo sa posledne niečo na motore?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Na CAYC přece drží vždycky dva vstřiky jeden držák to kdyby nebylo dotažené tak to ani nenastartuješ ne (noteeth)
Mám tam teď třeba Caddy CFHC 103kw a za studena podobný,ne tak intenzivní, ale rušivý zvuk, teplý už pak v pohodě, má to teda najeto půl mega tak co by člověk chtěl,ale stejně no..
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

Áno, jeden držiak dva vstreky. V pohode to štartovalo, aj to išlo ako blázon, len to takto klepotalo a boli dosť rozhádzané korekcie. Normálne keď si pri vypnutom motore rukou zaťahal za vstrekovač tak mal takú vôlu, že klepkal. A pri naštartovaom motore sa dalo všimnúť si, že tie dva vstrekovače opticky vibrovali hore-dole.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

A jo tak to koukám teda no :?
Ty šrouby co drží ty vstřiky umí taky někdy uletět úplně bez varování, párkrát jsem to řešil :roll:
Dudák Strakonice
Nováček

Auto má najeto 170tis rv.2018.Koupil jsem ho v listopadu a najel jsem cca 4tis.V servisem když jsem to tam dal tak mě pak volali co bylo s motorem děláno že je motor lepený motorovým silikonem a že ho někdo předemnou měl rozebraný že je to (past).Kontaktoval jsem chlapa co to dotáhnul a ten nic neví a nemá stím společného nic.Když jsem mu řekl že to dám právníkovi tak řekl že jich má spoustu a že v tom umí chodit.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

No, mohlo to být třeba potkané, tady je sice interval výměny vysoký snad 210tis.km ale viděl jsem CXXB rozsypaný s najetýma 155tis.km, těžko říct proč..
Ohánět se hned ze startu právníkem je zbytečné, a kór před někým kdo jak píšeš v tom umí chodit, ty záruky na skryté vady jsou sice krásná věc,ale běž ji uplatňovat, mockrát jsem to u nás na dílně zažil že tam lidi přišli "plakat" že je prodejce,bazarník,dovozce poslal do prdele raz dva
Dudák Strakonice
Nováček

Ano vím jenže ona to byla už delší anabáze závad už od příjezdu domů. Servisák také říkal že i přesto že jsou naměřeny hodnoty na vstřikách a čerpadle v mezích tak to klidně mohou být i oni. No jenže on je samozřejmě na zkoušku žádné nemá a nikdo je nepůjčí. Bylo by to asi nejlehčí oprava než jít hlouběji. Když jsem jel s dětma do Liberce tak to i brnělo "bžunilo" v určitých otáčkách kolem 2,5-3tis do kabiny až nám jako zaléhali uši (jako zvláštní frekvence)
Naposledy upravil(a) šulda dne 31 bře 2025, 19:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplněny mezery mezi větamy.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Mě ty přijde jako zdvihátko, olej je 0w30 nebo 5w30?
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

Nemáš skočený rozvody?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“