zdravím,
mám nově golf 7 variant 2017 2.0 TDi 110kw , najeto 193tkm.
Chtěl bych se poptat na pár věcí . Budu jezdit spíše krátké , městské trasy a třeba jednou dvakrát za měsíc auto protáhnout po dálnici.
1) Řeším jaký olej dát při příští výměně . Momentálně by tam měl být 5W30 , tak jestli dávat jen podle normy nebo origo VW olej se prodává už jen 0W30 . Dávat nějaké aditiva do oleje?
2)Nafta , přidávat nějaký čistič DPF do nafty? Chtěl jsem že budu používat pouze VERVU DIESEL , ale zjistil jsem že by tam měl být velký podíl biosložky(7%) , takže jsem si říkal že bych šel na diesel od EuroOil kde by mělo být podíl biosložky do 0,2% s tím že bych přidával aditivum VIF + nevím jestli k tomu třeba každé třetí tankovaní něco na DPF?
3)Jelikož asi nepoznám kdy probíhá regenerace a rád bych ji dokončil když už začne , má někdo zkušenost s nějakými indikátory do OBD zásuvky? Zase na druhou stranu pokud regenerace začne když přijedu do práce , tak nemůžu jezdit hodinu okolo nebo stát na parkovišti a přijít pozdě. Ale vím že když se regenerace nedokončila , tak to odpoledne zajedu protáhnout a regenerace by se měla spustit hned znovu ne?
Díky za tipy
Golf 2.0 TDi 110kw - olej , nafta , dpf
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
barryk10cz
- Nováček
Re: Golf 2.0 TDi 110kw - olej , nafta , dpf
Za mňa olej originál a ak nieje - podľa normy no 5W30.
VIF áno (prípadne niečo lepšie). Alebo prémiovku. Tankovať na solídnych, nie lacných reťazcoch.
Ja dávam aditíva do oleja roky.
VIF áno (prípadne niečo lepšie). Alebo prémiovku. Tankovať na solídnych, nie lacných reťazcoch.
Ja dávam aditíva do oleja roky.
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
-
barryk10cz
- Nováček
Do oleje jsem teď dával Militec. Má někdo zkušenosti? Nebo co dáváš ty?
A co je lepší než VIF? Díval jsem se na BG nebo Millers oil jako aditiva jak do nafty tak do oleje
Já bral jako premiovku právě tu Vervu , ale když tam je hodně Bio tak nevím jestli je to až tak prémiové? Proto jsem si říkal že když ten euroil má bez Bio přísad naftu tak že bude lepší ta a aditiva si dám svoje
5w30 se originál už nedělá, pouze 0w30. 5w30 vycházel asi Febi Bilstein
A co je lepší než VIF? Díval jsem se na BG nebo Millers oil jako aditiva jak do nafty tak do oleje
Já bral jako premiovku právě tu Vervu , ale když tam je hodně Bio tak nevím jestli je to až tak prémiové? Proto jsem si říkal že když ten euroil má bez Bio přísad naftu tak že bude lepší ta a aditiva si dám svoje
5w30 se originál už nedělá, pouze 0w30. 5w30 vycházel asi Febi Bilstein
Ono 0wx namiesto 5wx by nemal byť problém, skôr výhoda za mrazu ak ostatné špecifikácie spĺňa. Podstatne viac problémov narobí ak niekto špekuluje s olejmi s vyšším PRVÝM číslom.
Nedávo som si všimol, že STP majú asi naj recenzie čo som u čoho kedy videl.
Nejaký(é) Militec(y) dáva/dával náš automechanik a chválil.
Ja roky dávam to, čo mám v podpise. Viem prečo.
Nedávo som si všimol, že STP majú asi naj recenzie čo som u čoho kedy videl.
Nejaký(é) Militec(y) dáva/dával náš automechanik a chválil.
Ja roky dávam to, čo mám v podpise. Viem prečo.
Na krátký městský trasy 2.0TDi s DPF je na hovno,asi tak 
-
barryk10cz
- Nováček
Tak samozřejmě , kolega ma RSkovou oktavku s 2,0TDi 135kw , má jí 7 let , jezdí stejné trasy jako já , regeneraci dpf vůbec neřeší , vypíná to když dojede a žádný problém neměl. Záleží od kusu asi. Ale i tak tomu chci trošku pomoct.
Napis mi spravu.