Felicia 1.9d opravy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Felicia 1.9d opravy
Dobrý den, nedávno jsem koupil felicii 1.9d v celkem slušném stavu.
Hned mezi prvním problémem jsem zaznamenal nětěsnost čelního skla u řidiče i spolujezdce ( u spolujezdce tekla voda i dost pod koberec).
Pracuji momentálně na výměně gumy jelikož to byla příčina zatékání.
Moje otázka zní jestli tu nemá někdo zkušenosti jak tu gumu tam připevnit (přitěsnit) lépe.
Varianta podle mě je silikon ale je to prasárna a při příští výměně by to mohl být i problém. Zaznamenal jsem že zespodu nad žlábek viz foto č.3 předchozí majitel ( nebo někdo kdo mu to vyměňoval) tam lepil klasickou izolepu černou izolepu, má stím někdo zkušenost jestli to nějak pomáhá ? Vím že na tohle ty feldy trpí tak třeba někdo vymyslel nějaké řešení jak to zachvíli nevyměnovat znovu.
Za každý nápad předem díky.
Hned mezi prvním problémem jsem zaznamenal nětěsnost čelního skla u řidiče i spolujezdce ( u spolujezdce tekla voda i dost pod koberec).
Pracuji momentálně na výměně gumy jelikož to byla příčina zatékání.
Moje otázka zní jestli tu nemá někdo zkušenosti jak tu gumu tam připevnit (přitěsnit) lépe.
Varianta podle mě je silikon ale je to prasárna a při příští výměně by to mohl být i problém. Zaznamenal jsem že zespodu nad žlábek viz foto č.3 předchozí majitel ( nebo někdo kdo mu to vyměňoval) tam lepil klasickou izolepu černou izolepu, má stím někdo zkušenost jestli to nějak pomáhá ? Vím že na tohle ty feldy trpí tak třeba někdo vymyslel nějaké řešení jak to zachvíli nevyměnovat znovu.
Za každý nápad předem díky.
- Přílohy
-
- IMG_0280.JPG (5.94 MiB) Zobrazeno 1806 x
-
- IMG_0282.JPG (3.18 MiB) Zobrazeno 1806 x
-
- IMG_0307.JPG (3.84 MiB) Zobrazeno 1808 x
-
- IMG_0299.JPG (3.69 MiB) Zobrazeno 1808 x
-
- IMG_0309.JPG (3.59 MiB) Zobrazeno 1808 x
-
- IMG_0300.JPG (4.32 MiB) Zobrazeno 1808 x
Naposledy upravil(a) jakub4 dne 18 dub 2025, 20:55, celkem upraveno 1 x.
Re: Felicia 1.9d řešení těsnosti čelního skla
Ob. č.3
- Přílohy
-
- obrzk č 3.png (13.12 MiB) Zobrazeno 1807 x
-
- Aktivista
oprav ten rantl a nic víc neřeš, guma těsní na něm, ostatně i po bokách v té gumě teče voda a odtéká dole těma dírama
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
My to lepili bitumenem. Takový stále elastický tmel v tubě od würthu.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Stejně ten prodlužovák je nejlepší 

Bora 1.9 TDI 85KW 6q,čip, AJM--minulost
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Rapid 1.6 TDI 85 kw
Audi Q5 125KW 6q manual
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Jarda S.
Mám to v plánu, vím že tam jsou kanálky na odtok proto mě zajímá k čemu tam sloužila ta izolepa. Snažím se jen oddálit příští výměnu těsnění.
Tomas 6.
Po celé délce ? nebo pouze ze spodu ? Viděl jsem i na videu jak to někdo lepil ale příjde mi to jako zbytečná prasárna skrz příští demontáž.
tiguan 2.
Bohužel koncovka byla v USA provedení tak jsem si to takhle udělal, kabel má snad 30 metrů takže to natáhnu odkudkoliv. ačkoliv to vypadá blbě mám to normálně spájené cínem a zevnitř dobře zaizolované pouze navenek to vypadá blbě skrz tu izolepu.
Díky za odpovědi.
Mám to v plánu, vím že tam jsou kanálky na odtok proto mě zajímá k čemu tam sloužila ta izolepa. Snažím se jen oddálit příští výměnu těsnění.
Tomas 6.
Po celé délce ? nebo pouze ze spodu ? Viděl jsem i na videu jak to někdo lepil ale příjde mi to jako zbytečná prasárna skrz příští demontáž.
tiguan 2.
Bohužel koncovka byla v USA provedení tak jsem si to takhle udělal, kabel má snad 30 metrů takže to natáhnu odkudkoliv. ačkoliv to vypadá blbě mám to normálně spájené cínem a zevnitř dobře zaizolované pouze navenek to vypadá blbě skrz tu izolepu.
Díky za odpovědi.
Mně to kdysi na Felicii teklo přes přední okno i vzadu v 5. dveřích. Pomohl silikon, tou špičkou patrony ho nacpat pod gumu na obě strany, tzn. od plechu i od skla. Nedávat tam ale silikon s obsahem čpavku, ten má co vím korozivní účinek. Nějaký neutrální.
-
- Aktivista
jenom vzhled, jinou funci tak ta páska nemá, ještě by jsi na montáž mohl použít pneu klouzek s těsnícím efektem, víc bych nedělal nebo se prokleješ při příští výměně

Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
-
- Aktivista
resistin ML, naleješ do stříkačky , zapíchneš pod těsněn zvenku a tlačíš ojeteš těsnění dokola, zbytek nastříkáš do dveří a kolem těsnění to utřeš ředidlem, výsledek 100%
Kajaa a slovacek.milost
Díky za tip. To by se mohlo hodit kdyby to začalo tect znovu
Jarda S.
Díky to jsem chtěl vědět s tou izolepou. Taky si myslím proto se chci vyhnout zbytečným pokusům o zlepšení těsnosti.
Díky za tip. To by se mohlo hodit kdyby to začalo tect znovu

Jarda S.
Díky to jsem chtěl vědět s tou izolepou. Taky si myslím proto se chci vyhnout zbytečným pokusům o zlepšení těsnosti.
Felicia 1.9d prohnutá karoserie (zjištění příčiny)
Dobrý den, před nedávnem jsem koupil felicii 1.9d. Rohodl jsem se ji dát dokupy, mám interie skoro komplet venku a opravuji (léčím) karoserii. Teď k problému, Byla bouchnutá dozadu to jsem věděl podle narazníku to vypadalo ale jen jako mírné bouchnutí po demontáži nárazníku to vypadalo teda o dost hůř ale až po rozdělání interieru jsem si všiml vzadu za zadní sedačkou celkem znatelné prohnutí. Okem to nevypadlo že to má něco společné se zadním nárazem ale podle mě to tak je. Rána neni jak ze spodku auta tak zvrchu ani škráblá takže mě nic jiného nenapadá než že při couvaní nějaké těžké auto s tažným vzadu vjel do teď už mojí felicie a pohnul celou karoserii. Po detailnějším prozkoumání jsem si všiml že i dveře od kufru na levo trochu nedosedají oproti pravé straně. Dopisuji(Ještě jsem si všiml dalši propukliny pod tlumičem tam je vidět oděrka ale určitě to s ránou nemá nic společného+ posílám foto dosednutí kufru.)
Otázka tedy zní je možné že ten náraz měl takovou odezvu a způsobil tu propuklinu na karoserii ? Je nějak možná oprava? Podle mě ne ale budu rád za každy názor a odpověď k věci. Posílám foto pro průzkum. Felicie až na pár vad je celkem pěkná.(nejsem feldař nevím jestli tam nějaká ta prokuplina neni origo) Všem díky za odpovědi dost mi to pomůže s tím jak budu s autem pokračovat dál. Jestli náhodou někdo má fotku na porovnání prosím o poslání.
Otázka tedy zní je možné že ten náraz měl takovou odezvu a způsobil tu propuklinu na karoserii ? Je nějak možná oprava? Podle mě ne ale budu rád za každy názor a odpověď k věci. Posílám foto pro průzkum. Felicie až na pár vad je celkem pěkná.(nejsem feldař nevím jestli tam nějaká ta prokuplina neni origo) Všem díky za odpovědi dost mi to pomůže s tím jak budu s autem pokračovat dál. Jestli náhodou někdo má fotku na porovnání prosím o poslání.
- Přílohy
-
- IMG_0321.JPG (4.4 MiB) Zobrazeno 1528 x
-
- IMG_0320.JPG (5.5 MiB) Zobrazeno 1528 x
-
- IMG_0317.JPG (6.93 MiB) Zobrazeno 1582 x
-
- IMG_0316.JPG (5.06 MiB) Zobrazeno 1582 x
-
- IMG_0315.JPG (5.64 MiB) Zobrazeno 1582 x
-
- IMG_0314.JPG (6.62 MiB) Zobrazeno 1582 x
-
- IMG_0313.JPG (4.62 MiB) Zobrazeno 1582 x
-
- IMG_0312.JPG (7.09 MiB) Zobrazeno 1582 x
-
- IMG_0311.JPG (6.72 MiB) Zobrazeno 1582 x
-
- IMG_0310.JPG (7.34 MiB) Zobrazeno 1582 x
Naposledy upravil(a) jakub4 dne 26 dub 2025, 10:09, celkem upraveno 2 x.
Re: Felicia 1.9d prohnutá karoserie (zjištění příčiny)
to je kombi nebo krátká?
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI
Krátka.
- Přílohy
-
- IMG_0328.JPG (7.6 MiB) Zobrazeno 1526 x
-
- IMG_0327.JPG (3.89 MiB) Zobrazeno 1526 x
-
- IMG_0326.JPG (4.99 MiB) Zobrazeno 1526 x
-
- IMG_0325.JPG (5.11 MiB) Zobrazeno 1526 x
-
- IMG_0324.JPG (4.66 MiB) Zobrazeno 1526 x
-
- IMG_0323.JPG (4.21 MiB) Zobrazeno 1526 x
- martinsidlo
- Aktivista
A co? Vadí ti prohnutina? Hlavní je geometrie. Jestli chceš opticky tak na stolici a vytáhnout.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
martinsidlo Díky za odpověď.
Na geometrii jsem nebyl, to jsem měl v plánu až po zhotovení auta. Ale při jízdě se mi nezdálo že by zadek jel bokem. Leda že by to bylo minimalní až k nepoznání.
Propuklina na karoserii mi až tak nevadí ale jasně že bych to chtěl opravit spíše mi to vadí po vizualní stránce z venku auta. chtěl jsem si ho amatérsky zrenovovat a trochu víc se naučit.
Na geometrii jsem nebyl, to jsem měl v plánu až po zhotovení auta. Ale při jízdě se mi nezdálo že by zadek jel bokem. Leda že by to bylo minimalní až k nepoznání.
Propuklina na karoserii mi až tak nevadí ale jasně že bych to chtěl opravit spíše mi to vadí po vizualní stránce z venku auta. chtěl jsem si ho amatérsky zrenovovat a trochu víc se naučit.