Špatné teplé starty 1.9 PD 74kw axr
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Špatné teplé starty 1.9 PD 74kw axr
Zdravím, řeším problém s teplými starty. Při provozní teplotě nechce auto chytnout na "drc" místo toho se roztočí na cca 600 otáček a po chvíli zdechne, při delším držení klíčku( cca 3-4 vteřiny) chytá. Při teplotě zhruba 70 stupňů se roztočí na cca 600 otáček ale po chvíli se chytne a jede. Při studených startech nemám jakýkoliv problém chytá na drc za každého počasí. Co s tím? V nedávné době přetěsněny vstřikovače, výměna vačky, čidla otáček vačky, rozvody, podávací čerpadlo v nádrži.
Za každou radu díky.
Za každou radu díky.
-
- Aktivista
Re: Špatné teplé starty 1.9 PD 74kw axr
vcds, login 12233, přizpůsobení kanál 2 je tam nula dej 200 testovat uložit načti znova skontroluj
Vyzkoušeno, bohužel výsledek žádný, závada pořád je.
-
- Aktivista
Příspěvek od Huml » 01. dub 2012 11:44
2 je kolikrát málo, max. je 300, pak stačí zatřást klíčema a už běží
hlavně si to skontroluj jestli tam máš uloženo 300, pokud motor v zimě startuje na drba tak mi to zabralo vždy
v tom kanálu 2 to dej na původní hodnotu je to v kanále 1 měla by tam být 0 dej 300 a vyletí ti motor z auta
2 je kolikrát málo, max. je 300, pak stačí zatřást klíčema a už běží
hlavně si to skontroluj jestli tam máš uloženo 300, pokud motor v zimě startuje na drba tak mi to zabralo vždy
v tom kanálu 2 to dej na původní hodnotu je to v kanále 1 měla by tam být 0 dej 300 a vyletí ti motor z auta

Naposledy upravil(a) šulda dne 07 zář 2025, 18:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno.
Důvod: Sloučeno.
Len pre moju info - nemáš tam náhodou upravenú mapu na zlepšenie teplých štartov?
-
- Aktivista
kdyby ju měl tak to startuje mapu upravíš tím přizpůsobením v kanále 1
To je niečo uplne iné. Blokovanie vstreku za tepla pod určité štartovacie otáčky neupravíš zmenou v prispôsobení. VCDS v prispôsobení len zvýšiš dávku, ak je už povolená - teda si dosiahol štartovacie otáčky. Na zníženie otáčok pre odblokovanie vstrekovania - ak ti štartér málo točí pri zohriatom motore, potrebuješ zmeniť mapu v riadiačke. A na to potrebuješ niečo úplne iné ako VCDS.
Ale skrz to som sa nepýtal. Len ma to zaujíma. Máš teda upravenú mapu pre teplý štart?
Ale skrz to som sa nepýtal. Len ma to zaujíma. Máš teda upravenú mapu pre teplý štart?
-
- Aktivista
když ti pd za studena na brnk tak za tepla asi nebudeš dělat go motoru a vstřikovačů, stačí fakt ten kanál jedna pokud tam máš ale 0, neřeknu ti že se jich dělal stovky ale pár kusů a vždy to pomohlo
každý si chce vydělat tak ti udělá hlavu šachty a gumky, neseřídí ti vstřiky 5W3O a si v pasti,
Jo ale ty starý PD jsou v těch šachtách vymačkaný dneska už všechny, má to najeto bambilion a nic nevydrží věčně, já to tak dělám taky, repasovaná hlava výměnou a je to, vstřiky na kontrolu / opravu, hadičky kolem tandemu,přetěsnit tandem a vím že to bude fungovat, dát do vymačkaných šachet nový gumky je oprava na týden... 

roman1648: jo je to všechno vymačkaný, ale ze zkušenosti nikdo vyvložkování nezaplatí, však to je pomalu víc jak cena auta.
dívej já beru hlavy od borce výměnným způsobem chce 7tis. což mi nepřipadne taková tragédie, ale ano, souhlas, se vším okolo to naskáče a dneska ty auta už nemají valnou cenu...
já říkám každému pokud to není shnilé, vyplatí se to, pokud to nemá prahy a spodky blatníků, kašli na to...
, když je kastle cajk, pořád se vyplatí do toho dvacku pustit protože za dvacku koupíš kulový 
já říkám každému pokud to není shnilé, vyplatí se to, pokud to nemá prahy a spodky blatníků, kašli na to...

-
- Aktivista
roman1648 píše: ↑08 zář 2025, 08:52 Jo ale ty starý PD jsou v těch šachtách vymačkaný dneska už všechny, má to najeto bambilion a nic nevydrží věčně, já to tak dělám taky, repasovaná hlava výměnou a je to, vstřiky na kontrolu / opravu, hadičky kolem tandemu,přetěsnit tandem a vím že to bude fungovat, dát do vymačkaných šachet nový gumky je oprava na týden...![]()
romane ale když ráno startuješ na drb tak nebudu přeci vložkovat šachty ne? gumky a hadičky, mám jedno axr je tam nevím přesně ale přes půl mega leju tam ten můj zemědělský olej co 15.000 nebo rok, taky skoro půl mega, už sem vařil nějakou tu díru v prahu, altík, starter, venkovnéí pohon a rozvody, ale furt to jede, nehrábnu do toho, teplý start už jsem tam řešil přes vcds
Po pročtení příspěvků a pokusech o vyřešení problémů bohužel nic nepomohlo, podle vcds jsou korekce vstřikovačů v toleranci, tak už nevím po čem jít. Nejspíš nějaký větší problém s řj, jinak mě nic nenapadá 
Jen pro srandu - koukal jsi, kolik ti na teplém motoru ukazuje v motorovce čidlo teploty vody a nafty? A nezazněla tu ještě synchronizace. Ta je v cajku?
A když píšeš, že korekce máš v toleranci - neznamená to doufám, že jeden vstřik je -2,5 a druhý +2,5. To je sice také podle výrobce v toleranci, ale v praxi už to bývá problém.
A když píšeš, že korekce máš v toleranci - neznamená to doufám, že jeden vstřik je -2,5 a druhý +2,5. To je sice také podle výrobce v toleranci, ale v praxi už to bývá problém.
Čidlo teploty nafty jsem nekontroloval, ale vcds nic nehlásilo, synchronizace se nedělala , jeden vstřik byl -1.6, další +1.9 ostatní mezi tím.