Passat 1.9tdi 96kW - kouří po opravě hlavy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Passat 1.9tdi 96kW - kouří po opravě hlavy
Nechal jsem udělat hlavu komplet (šachty na pd, tlak, brus, gufera ...). Po opravě kouří modrošeďě (fakt dost je to vidět v zrcátku) a ani se na to nemusí šlapat. Po ujetí cca. 2km to přestane, resp. není to v zrcátku vidět. Opakuje se to po každým startu. Olej před opravou to bralo 0,5litru/15tkm, teď není vidět nějaký mega úbýtek.
V servisu mi řekli, že je bordel ve výfuku, že se to musí vypálit. Je to možné? Najeto to má cca 30km od opravy.
V servisu mi řekli, že je bordel ve výfuku, že se to musí vypálit. Je to možné? Najeto to má cca 30km od opravy.
Re: Passat 1.9tdi 96kW - kouří po opravě hlavy
Projel jsem to 100km po dálnici, pak to už nehulilo ani v dědině. Ale po příjezdu domu a dalším startu to čoudí jak dýmovnice modrošeďě a je cítit spálený olej.
Navíc olej mi přijde, že je cítit naftou.
Navíc olej mi přijde, že je cítit naftou.
A když nastane režim že motor nekouří, ale nechal by se běžet na volnoběh třeba minutu a více bude po rozjezdu kouřit?
Přišlo mi, že ano. Nekouřil, stál jsem 5 minut a pak to zase při jízdě cca 1 minutu kouřilo.
Už když jsem to ráno nastartoval, nechal brblat 5 minut a pak se rozjel - byla to dýmovnice, že jsem neviděl za sebe.
Znamená to něco konkrétního?
Už když jsem to ráno nastartoval, nechal brblat 5 minut a pak se rozjel - byla to dýmovnice, že jsem neviděl za sebe.
Znamená to něco konkrétního?
-
slovacek.milos
- Aktivista
co třeba vcds a blok měřených hodnot? je tam vše v souladu s okolím? teplota motoru, nasávaného vzduchu, nafty? vstřikované množství?
Ráno jsem to neudělal, ale jak jsem přijel, tak teploty byly normální, vyrovnání volnoběhu max. 0,9.
Problém je, že to hulí do modra a je cítit spálený olej, to by asi žádná hodnota neovlivnila, ne?
Projel jsem to ještě jednou a zjistil, že nejvíc to kouří po dalším startu, když motor stojí dýl a potom když po delší jízdě konstantní rychlostí (třeba obec, na 3.kvalt, cca 1800ot), šlápnu (za cedulí) na plyn.
Problém je, že to hulí do modra a je cítit spálený olej, to by asi žádná hodnota neovlivnila, ne?
Projel jsem to ještě jednou a zjistil, že nejvíc to kouří po dalším startu, když motor stojí dýl a potom když po delší jízdě konstantní rychlostí (třeba obec, na 3.kvalt, cca 1800ot), šlápnu (za cedulí) na plyn.
-
slovacek.milos
- Aktivista
musíš ráno když to hulí a komprese za studena změřit, a co přesahy ty jsi měřil když si dával těsnění ? žes to ojebal a dal těsní jen podle toho starého ?? a proš si vlastně dlal tu opravu hlavy???
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 04 říj 2025, 15:53, celkem upraveno 1 x.
to hulí i teplý po jízdě 
já to nedělal, jen jsem to dal do servisu. bralo to vodu a tlakovalo do vody.
já to nedělal, jen jsem to dal do servisu. bralo to vodu a tlakovalo do vody.
Naposledy upravil(a) šulda dne 04 říj 2025, 20:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno.
Důvod: Sloučeno.
-
slovacek.milos
- Aktivista
tak to neřeš a vyreklamuj
to jsem právě dostal info, že se to musí "vypálit". a nebo když je udělaný vršek, může to dělat problém na "jetým" spodku.
-
slovacek.milos
- Aktivista
pokud mi šel olej z výfuku proudem tak jsem hulil asi 10 km pak vcelku už životní prostředí netrpělo, pak 10 km zpět a na místě 4000 otáček a za pár minut jsem výfuk vypálil,, tady to chce asi čas zkoumat já bych zatím dal vif už zimní a kontroloval olej a spotřebu pliva
no jo, jel jsem fofr po dálnici 100km a nepomohlo to.
sledovat to klidně budu, ale mám ten problém, že za 14dní končí stk. potřeboval bych to řešit.
sledovat to klidně budu, ale mám ten problém, že za 14dní končí stk. potřeboval bych to řešit.
Sú nejaké prípravky typu "No smoke".
1.9 JTD 85kW (2x), predpísané oleje + Metabond
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista