Passat 1.9tdi 96kW - kouří po opravě hlavy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Passat 1.9tdi 96kW - kouří po opravě hlavy
furt stejnej - donesl jsem ho já. Repsol Elite tdi
Ale jak jsem psal na začátku, je cítit nějak jinak než obvykle. Ono ve finále těžko říct, co tam kdo do kanystru nalil.
Objednal jsem jinej a vzal k tomu i od BG sračku na snížení kouřivosti. Uvidím, co to udělá.
Ale jak jsem psal na začátku, je cítit nějak jinak než obvykle. Ono ve finále těžko říct, co tam kdo do kanystru nalil.
Objednal jsem jinej a vzal k tomu i od BG sračku na snížení kouřivosti. Uvidím, co to udělá.
-
slovacek.milos
- Aktivista
jen nápad a něco vyločit, když nebyly gufírka na ventilech škoda 110 tak stekl olej na talířek a hulilo to po startu, staré golfy 1,6 jsou zalité olejem a pokud gurírka propouští je to mega výhul
Keď som mal svoju 120, tak ku koncu brala 1L/1000km oleja. Húlila najmä keď bola rozpálená napr na diaľnici a následne som brzdil motorom . Myslím že dôvod bol ten, že zavrelo klakpku v karburátore a motor sal kadiaľ sa dalo - aj cez vybehané netesné vodítka ventilov, kadiaľ si pricucol aj olej. Tvoj passat síce klapku nemá, ale mohlo by to byť podobné - za jazdy turbo tlačí, tak je motor preplňovaný vzduchom. Pri voľnobehu turbo pretlak nerobí a motor si potiahne olej z hlavy cez ventily a potom za jazdy sa spáli. Prípadne si cucne olej kľudne aj odinakadiaľ v ceste sania.
Po brzdení motorom tiež nezadymí?
Po brzdení motorom tiež nezadymí?
Turbo KO jak píše Tomas 
Trochu jsem se radoval, že je to "jen" turbo, ale dnes jsem sundal trubku od egru a uvnitř ve svodech je vidět mastnota. Předpokládám, že když motor jede ok, bude to začouzený, ale suchý?
Nebo je možný, že při prošlápnutí se olej z turba dostane zpět k egru?
Co myslíte?
Nebo je možný, že při prošlápnutí se olej z turba dostane zpět k egru?
Co myslíte?
A sakra
, konec srandy - turbo ven a uvidí se jak bude vidět na kanály v hlavě.
kdyby to šlo přes kroužky, dostalo by se to sem taky? nebo spíš přes gufera na ventilech? možná lepší sundat celý svody, pokud to jde nějak normálně ...
Vlastně tady není ve svodech, takže turbo/svody ven.
Přes kroužky tomu moc nevěřím, spíše budou mokré kanály, ale nepředbíhejme.
Přes kroužky tomu moc nevěřím, spíše budou mokré kanály, ale nepředbíhejme.
to už doma asi nedám, budu to muset nechat omrknout v servisu. co tam hledat?
jen pro zajímavost - dal jsem do oleje nějakou sra.ku na vyčištění a pak novej olej s lahvičkou na snížení spotřeby oleje a teď už to hulí pořád. na volnoběh, s lehkou zátěží, zatížené, prošlápnutí na místě. auta se za mnou drží 100m daleko. zajímavé pouze je, že podle měrky oleje nemizí (pozorovatelně) po 100km.
už mám domluvenou kontrolu, sundají se svody/sání, mrkne na gufera a pokud se nic nenajde, tak se sundá hlava. rovnou asi nechám udělat turbo, aby se to nedělalo na 3x. když se nikde nic nenajde, tak potom překroužkovat spodek.
už mám domluvenou kontrolu, sundají se svody/sání, mrkne na gufera a pokud se nic nenajde, tak se sundá hlava. rovnou asi nechám udělat turbo, aby se to nedělalo na 3x. když se nikde nic nenajde, tak potom překroužkovat spodek.
Tak přeju mnoho zdaru