Hyundai Tucson 1,6T-GDi neřadí zpátečku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Hyundai Tucson 1,6T-GDi neřadí zpátečku

Příspěvek od kaad »

Ani těch 150tis. km není žádná garda. Běžně tu mám auta co mají najeto 300tis. a více. Holt čím novější tím menší životnost. Mně připadá, že se dnes ty střepy dělají tak max. na šest až osm let a pak konec. Ještě než ten olej vyměním přidám do staré náplně čistič nechám cca 15 minut v provozu a pak teprve vyměním s proplachem. Pokud to nepomůže, tak pak uř snad jen druhou převodovku nebo to dát někomu kdo se tím speciálně zabývá. Ovšem tam se může oprava vyšplhat i na cca 100tis. Takře spíše by byla volba té druhé převodovky. Navíc majitel má auto na splátky a ještě ho splácí. Když mi řekl kolik ho celkově vyjde šel jsem do kolen. Filtr jsem nenašel ikdyž na Autokely odkud beru díly ho v nabídce mají. Měl by to být právě ten obdélníkový, který bývá nad tou vanou. Má rozměry 187x 131mm čili nic malého. Na tuto převodovku to určitě není.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman1648 »

43452A11.png
43452A11.png (84.21 KiB) Zobrazeno 502 x
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

On tam je ale asi úplně zprdele na výměnu (noteeth)
To je právě to no, lidi si koupí takový monstrum nejlíp na sedmiletý splátky a pak spláčou nad výdělkem...
Hele on to opravuje málokdo tyhle převodovky a když to odveze do Blučiny do ZP Automatic tak ho opravdu min. to kilo nemine :doh:
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jo, koukal jsem na to a cenu nové převodovky mu asi raději ani neříkej nebo prvně ať tam stojí rychlá a kluci jsou připraveni resuscitovat (noteeth)

Q82 4500026570 - ATM PREVODOVKA & MENIC MOM.
KódNázev produktuks Cena bez DPHsklademInfo
ATM PREVODOVKA & MENIC MOM.
Q82 4500026570
ATM PREVODOVKA & MENIC MOM.
1
356 283Kč
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Ty bláho! tak tu cenu mu opravdu nezveřejním nechci ho mít na svědomí. Ten rozkres té převodovky je určitě přínos, ale obávám se že ta co je v tom autě je jiná. Žádná taková příruba jako je na tom obrázku ani zespoda ani z boku není. Takže udělal jsem tu výměnu i s proplachem vymazal jsem nějaké ty chyby a jel jsem to projet. Ono je to poněkud jinak než mi majitel řekl. Mu údajně neřadila zpátečka. Jenže mu totiž neřadí ani 2,4 a 6. Když se rozjedu z jedničky to zařadí trojku, pak pětku a sedmičku. Při první jízdě jsem si toho nevšimnul, protože jsem se snažil spíše řadit zpátečku a couvat. Dopředu to jelo a tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Ono to v podstatě není ani poznat jen pokud člověk sleduje čísla na přístrojovce , což jsem při první jízdě nedělal. Bohužel. Myslím, že budu shánět nějakou použitou funkční převodovku. Dnes jsem s ním mluvil (ještě před tou výměnou oleje) a borec mi řekl, že to koupil v ,,Áčkách" a ve splátkách ho to auto vyjde ve vysledku na 700tis. Pokud bych mu sdělil cenu té nové převodovky a on zjistil, že to auto ho vyjde vlastně více než mega myslím, že místo té rychlé bych volal zrovná černé havrany.
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Takže pořídil jsem novou diagnostiku, která mi načetla vadný snímač tlaku oleje v převodovce. Znovu jsem vyhodil baterii, držák, filtr..., abych našel ten snímač tlaku. Auta jako Ford, Chrysler, Audi... mají ten snímač obvykle nahoře na převodovce nebo z boku. Bohužel žlutí mužíci jej nikde na obal převodovky neumístili. Alespoň jsem ho zatím nenašel. Je velká pravděpodbnost, že ho dali přímo na čerpadlo, které je v převodovce. Navíc nikde ho nemají. Ani v Autokely ani v ACI... volal jsem dnes přímo do Hyundai a oni ho v nákresech také nemohli najít, tak že se mi ozvou až to zjistí. No je to asi pět hodin a zatím nikdo nevolal. Žlutí asi dodávají pouze celé převodovky.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to tak bohužel u té toyoty to bylo stejně, na rozkrese jen celá převodovka, zvlášť neměli nic,ani solenoidy,ani komplet mechatroniku,prostě nic...já ti nechci brát elán ale tohle asi nevyřešíš,strávíš na tom spoustu hodin,vím jak jsem to měl já,několik olejových náplní hodiny testovacích jízd až se to pořádně zahřeje a všechno k ničemu.. :roll:
kaad
Aktivista

Příspěvek od kaad »

Jo už jsem to poskládal a borec si pro to zítra přijede. Volal do Hyundai servisu a technik mu řekl, že to může být jednak to čidlo, které je stejně uvnitř a nebo spojka. Prý měnili spojkový set už i při 60tis. km. No, tak to jsou opravdu kvalitní auta. Tak jako tak já se mu do toho nepustím, protože i na tu spojku je spousta speciálního nářadí a přípravků, které já nemám. Navíc pak se to musí určitě nějak seřizovat. Prostě chce to pracoviště zabývající se speciálně opravami automatů. Technik mu prý řekl cenu spojkového setu cca 60tis. takže s prací to bude pěkný balík. Na Autokely mají ty sady za cca 25tis. VALEO a 23tis. SACHS.
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Ty za to nemožeš že si kupil šrot a oprava bude hodnota auta. Každý len mele jak chce automata a potom jak sa to posere je hlava v smutku.
OT: kamoš mi robí v Schaffleri /INA/ konštruktera /synchrony,planetove prevodovky/ do diferencialu a prevodovek a maju nejaku zakazku pro BMW a je velký doraz na cenu. To vydrží tak 5roku ako to hovoríte vy češi "poteš košte" (LOL)
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Je to v prdeli no,kolikrát si někdo koupí v bazaru takto "nachystané" auto,ideálně za peníze které šetřil 10 let a pak mu zbydou oči pro pláč,u nás si takto jedni důchodci koupili v autorizáku ojetou Yeti 1.8tsi do půl roku se tam vyjebalo co mohlo,motor žere olej po litrech,DSG kope někdy řadí někdy ne, fakt pecka, má to postavený v předzahrádce a chodí se na to dívat, tam co to koupil mu řekli že by musel dát asi 180 tis aby to jezdilo ( dali za to 160 ) (wallbash)
Odpovědět

Zpět na „Hyundai“