Superb3 se při brždění rozklepe

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

RomanF
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Superb3 se při brždění rozklepe

Příspěvek od RomanF »

Zdar po delším čase. Na autě jsou nový brzdy ATE a teď to malinko klepe když brzdím z rychlosti 50 - 70. V nižších a vyšších rychlostech, než tohle rozmezí, to není znát. A vlastně i během jízdy mi to auto přijde jako rozklepaný nebo neklidný.
Co jsem našel, tak lidi radí vyměnit stabilizátor a silenbloky.
Řešil jste někdo něco dalšího jako příčinu?
Auto: Sup3 2.0 nafta 110kW 2018, najeto 230 tisíc km.
Díky
Superb III 2018 CRLB, Superb II 2015 CFGB, ex-Rapid 2014 CBZB, ex-Passat 3C 2007 BLS,
martinsidlo
Aktivista

Re: Superb3 se při brždění rozklepe

Příspěvek od martinsidlo »

Špatná kombinace kotoučů a desek.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kotouče to je jedno klidně starline, nebo ty nejlevnější co na netu najdeš , ale desky z kelly routhause nebo boš, ostatní desky musí být odzkoušené a taky od vyzkoušeného dodavatele, třeba remsa

špatná deska přehřeje kotouč nad O.O3 mm a začne třes, pak schládne a nezjistíš žádný problém, můžeš tam vyměnit jklidně celou nápravu k ničemu (wallbash)
Red Devil
Přispěvovatel

Příspěvek od Red Devil »

Ze by az takhle, to me nikdy nenapadlo. Ja delal na mim kodiaqu, dal jsem trw jako je znacka brdicu a brzdy top
slovacek.milos
Aktivista

kdybys věděl kolik hodin sem strávil nad pískáním a třesem volantu tak bychom se z toho oba pojebali (wallbash) (wallbash) (wallbash)

logiku jsem v tom nenašel, složení směsy taky ne, ale vím ;)
Red Devil
Přispěvovatel

Příspěvek od Red Devil »

Me nedavno jeden rikal, ze se to zkousi magnetem, kdyz desticky hodne pritahujou magnet je v tom hodne zeleza a zacnou piskat
slovacek.milos
Aktivista

tak to tak dělej, dojdi do obchodu s magnetem, tam mají na supa všechny výrobce destiček a magnetem si vybereš ty nejlepší, co nebudou pískat, :roll:
tomxass
Přispěvovatel

Příspěvek od tomxass »

ATE nebrat, furt problem
Volkswagen Passat B8 2018 2.0 TDI DFGA 110kW 7DSG Highline Sedan
slovacek.milos
Aktivista

při reklamaci ti napíšou že máš vůle v nábojích, tím vymleté místa na nových kotoučích :roll:
namontuješ ty vymleté nové kotouče, vemeš ty staré desky co tam byly, mají sotva dva mm a :o nic netřepe :roll:
RAPIDmen
Přispěvovatel

Příspěvek od RAPIDmen »

ked to čitam stymi platničkami nestiham sa divit :O to ako ozaj ? teraz idem robit zrovna SUP 3 facelift 147kw nafta , dali mu tam nove brembo kotuče a plat. a asi po dvoch tyž. teda resp prvej jazde na dialnici že citi chvenie ..stare boli zodrate brzdy...pozeral som to u seba brzdy maju ani nie 3tis km žiadne sfarebenie ani nič prost nove vonavky a chce ine že trase to ked ide dlhšiu dobu ...dal som mu ponuku na ATE cely set na predok a teraz sa dočitam toto kks. tak čo potom zobrat ako to nakombinovat ....za 15r čo robim auta sklamali ma len TRW a Feroda ( u viac aut malo vykonnych a aj vykonnych dialničnych začali triast) , po namontovani kvalitnejšich drahšich značiek zimermann / Ate bol klud ..tak tento Sup teraz som na vážkach čo zobrat
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Poslední dobou už netuším co montovat. TRW po pár stovkách km píská. Ate co jsem dával švagrovi na tourana přestaly třepat až po druhém srovnání, co nám tlačí nějaké levné abs, to ve mně nebudí důvěru už když to vytahuju z krabičky.... Teď jsem párkrát dával Bosch, zatím se to nevrátilo. Mám dělat příští týden ředitelovi na kodiaqu, asi půjdeme cestou originál dílů. Nestojí za to pak poslouchat co jsme mu to dali za šmejd.... Ale jinak fakt už nevím no.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

dal sem na superba 3 sportline 2,0 tdi 110 kw komplet předek i zadek od bremba z autokely. problém žádnej.
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI Škoda Superb 2,0TDI
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Dělal jsem nedávno Kodiaq a v JM měli kotouče Valeo Premium,lakované takovou tmavě šedou,vypadaly moc hezky tak jsem je tam dal a uvidíme, jinak sdílím výše uvedené zkušenosti, když to netřepe, tak to píská,extremně rezne atd...origo v těch 340mm stál asi 4400 což není zrovna málo no :roll: ale klasika opice-banány no,dřív by to nikdo neřešil,přistavil by to do autorizáku,tam by vysypal dvacku a odjezd
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Hej k valeu mám od jisté doby nepřekonatelný odpor. Ale to je asi jen můj subjektivní pocit. To radši dám třeba denckerman. Taky šméčko největší. Ale jak píšeš. Opice banány. Jako třeba teď dělám Mazdu. Teče z ní voda. Vzadu pod dpf připojení chlazení turba. Loni jsem na tom dělal turbo, koupil nějakou montážní sadu namontoval, obě plechová těsnítka pustila. Teklo to celkem dost. Z těsnění oloupaná ta černá barva, plíšek tak poloviční toho co jsem teď koupil origo v mazdě. Má to hergot smysl něco dělat? Naštěstí šel odsunout dpf natolik aby se tam dala strčit ruka. Jinak opět jako pokaždé když se na tom něco vy..ebe motor ven. Včera odpoledne už jsem chtěl jít pro paletu ať to mám na co položit, naštěstí se mi to do rána rozleželo a zkusil jsem. Že to těsnítko stojí skoro 600? Kdybych nechtěl posledně uplakanému majiteli ušetřit dva tři tisíce a koupil originál těsnění nemusel jsem se s tím teďka j.bat.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Hele už jsem několikrát dával kotouče Maxgear ( FI,OI apod. kde nějaký velký investice už nemají cenu) a kupodivu fungují,je to pomalu to nejlevnější,nereznou,nekopou...
S tím jak píšeš jsme bohužel stejní "hlupáci" , ve snaze majiteli ušetřit akorát vyjebeš sám se sebou a on ti to pak přijde s úsměvem reklamovat,některý věci fungují fakt jen origo,když vezmu EGRy,váhy vzduchu,klapky,poloosy...no co ti mám povídat,ale kolikrát ty ceny jsou fakt mimo :doh:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“