Utahovací moment zadního náboje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Utahovací moment zadního náboje
Kluci rovnou píšu, že jsem to utáhnul na bejka...ale jen se chci zeptat. Golf 7 combi rv 2016, 2,0 TDI 110kw předokolka a vzadu kotouče 272mm. Na kolik se to má dělat? Já vyčetl, že 200nM a pak 180st, to jsem ale nebyl schopný, bych zlomil páku od Tony. Takže jsem zvládl 200nM a 90st, pak už hrozilo, že něco praskne. Jinak třeba to někomu pomůže, ale když se dělají zadní brzdy a i náboje, nemusí se sundávat držák třmenu a tím se člověk vyhne té pakárně s těmi šrouby zezadu. Ale ten moment mě zajímá. Četl jsem víc variant. Jo a šrouby M18 na tisícihran s hladkým spodkem hlavy. Díky moc
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Re: Utahovací moment zadního náboje
Dotahuju velkou pákou na cit podle velikosti závitu, momenťák mám stejně jen do 140Nm
Nedávno jsem dělal zadní brzdy na Passatu, kotouče vyvléct nešly, taky se rád vyhnu povolování těch dvou šroubů ale tady to nešlo,jeden s praštěním povolil,druhý pružil,pružil,pak se utrhla hlava šroubu s asi 3mm závitu,zbytek zůstal v té hliníkové těhlici,pecka...nahřívání,klepání,z půlhodinové akce záser na 2 hodiny,to máme všichni ráááááádi ne
a stejně neodjel protože jsem musel objednat nový držák třmenu 
Nedávno jsem dělal zadní brzdy na Passatu, kotouče vyvléct nešly, taky se rád vyhnu povolování těch dvou šroubů ale tady to nešlo,jeden s praštěním povolil,druhý pružil,pružil,pak se utrhla hlava šroubu s asi 3mm závitu,zbytek zůstal v té hliníkové těhlici,pecka...nahřívání,klepání,z půlhodinové akce záser na 2 hodiny,to máme všichni ráááááádi ne
Taky je utahuju na 200nm a jen 90st. to je stejně už utažený a jen se natahuje šroub 
roman1648: B6 a B7 má 282 brzdy resp. 310 pokud jsou chlazený. Musí bud držák dolu nebo ty 282 jdou vykroutit se sundaváním ložiska. B8 má 300 resp. 310 když jsou chlazený a tam jde kotouč vyndat bez držáku.
Víc už jedině nějaký větší kalibr. Já měl páku a na ní trubku a už se to prohýbalo do luku. Tak jsem to tak nechal, snad se to přeci nemůže povolit? Šroub byl origo s tím modrým nátěrem
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Utahuju to rukou, jednou jsem to chtěl povolit a málem mě spadlo auto ze zvedáku. Jen hovado to takhle dorve.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Jednou jsem zlomil při povolování kovanej ořech asi 2m pákou...musel jsem na ten hříbek toho šroubu navařit velkou matku z poloosy a pak teprve to šlo... 

-
slovacek.milos
- Aktivista
spravidla je tam samosvorná matka, už jste někdo viděl aby se povolila a upadlo kolo? já ne a to mi za život upadlo kol že bych to snad ani nespočítal, stalo se co? nic upadlo kolo tři zůstaly
utáhnu utahovačkou a zdar, pokud mám problém s povolením nelámu kovaný ořech 2m pákou, mám násobič tona, pak mlýnek co mají kamionáci na kolo ale vesměs vítězí švajc, ohřeju a de to 80 cm pákou v pohodě, jsem prostě pyroman

utáhnu utahovačkou a zdar, pokud mám problém s povolením nelámu kovaný ořech 2m pákou, mám násobič tona, pak mlýnek co mají kamionáci na kolo ale vesměs vítězí švajc, ohřeju a de to 80 cm pákou v pohodě, jsem prostě pyroman

Keď som s tým začínal, zle som si prečítal servisný manuál a svojej O2 som ložisko vzadu dotiahol len 180Nm, nič viac. Jazdím tak doteraz. Teraz keď to robím, dotiahnem 180 alebo 200Nm ešte v lufte, keď to položím na zem, tak potom na krv. Predpísaný uhlol sa mi nikdy nepodrailo otočiť.
Na povolenie mám buď čierny rázový uťahovák z lídlu a zatiaľ povolil vždy, aj poloosi. A keď nie je po ruke nabitý, tak mám 3/4´´ vratidlo s príslušnými 3/4 nádstavcami, pretože 1/2´´ orechov som na tom už pár polámal.
Na povolenie mám buď čierny rázový uťahovák z lídlu a zatiaľ povolil vždy, aj poloosi. A keď nie je po ruke nabitý, tak mám 3/4´´ vratidlo s príslušnými 3/4 nádstavcami, pretože 1/2´´ orechov som na tom už pár polámal.
Ano já to passione dělal podobně. Auto ještě na zemi jsem trhnul obě strany tou pákou tona a trubkou, pak jelikož nemám zvedák tak na 3,5t heveru dělal jednotlivé strany.černým parkside povolil šroub a pak jak píšeš, ještě na heveru 200nM a pak na zemi úhel, ale právě jsem natáhl 90st a víc jsem si nebyl schopný ani prdnout....proto se na to ptám, jak to tady dělají místní profíci. Šroub měl origo to modré lepidlo, takže jsem si jistý, že to bude držet. Čili já jsem v klidu. Předpokládám, že předek by asi na povolení a utažení byl velice podobný
-
slovacek.milos
- Aktivista
passion píše: ↑06 pro 2025, 09:28
Na povolenie mám buď čierny rázový uťahovák z lídlu a zatiaľ povolil vždy, aj poloosi. A keď nie je po ruke nabitý,
můžeš ho vyfotit ten rázový? a kolik má povolovací moment, nedávno mi kámoš vyprávěl že ho dostal KO přesně nevím co tam poléčil ale ovolil zarvanou matici kterou nebyl schopný povolit coulovou golou, asi bych už taky do něčeho šel než pořád motat hadice