Projeví se to vždycky při delší jízdě, hlavně dálnice. Při akceleraci auto pěkně táhne odspoda, se zařazenou maximálně trojkou jsem to nepostřeh (zřejmě proto, že motor přeběhne kritický otáčky rychle) . Dělá to od čtyřky nahoru. Nejvíc je to znát když třeba předjíždím kolonu, na čtyrku dám plyn na podlahu, tak to ve vyšších otáčkách začne v cca 1vteřinovým intervalu přidávat a ubírat, jako kdyby tam šlo málo nafty

Další typická situace, když tomu došlápnu proti kopci, nebo když chci (většinou po delší jízdě stálou rychlostí na pětku) akcelerovat nad cca 160 km/h což odpovídá zhruba 3000 otáčkám.
Auto má kontrolku řízení motoru, která například nadávala když jsem zkusmo zaslepil EGR ventil, takže jsem ho zase musel zprůchodnit. Když to takhle kolísá, kontrolka mlčí.
Neměl by někdo nápad, čím to může bejt? Třeba čidlo teploty nafty? Hadice od turba? Špatnej obtokovej ventil?
Samozřejmě mě napadlo, že by to mohlo bejt blbě načipovaný, ale to už jsem si myslel jednou, když se mi rozsvěcela ta zmiňovaná kontrolka řízení emisí, a nakonec příčinou byla vypadlá podtlaková hadička.

Předem díky za rady.