Úprava Tiptroniku

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pre.vit
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Úprava Tiptroniku

Příspěvek od pre.vit »

Dá se nějak upravit Tiptronik aby měl rychlejší odezvu a nenechával tolik prokluzovat spojku? Asi je to udělané pro pohodlí pasažérů, ale mě už to fakt štve. Sešlápnu pedál a vteřinku se nic neděje, pak vyletí otáčky a pak po další chvíli to tam ten Tiptronik pustí.
Když to porovnám s Omegou anebo Xsarou, tak je to hroznej lenoch. Kolikrát si při kickdownu ani nepodřadí, protože si myslí že na tu 5tku to asi půjde rychlejc nebo co..

Dá se to teda nějak udělat? Rychlejší odezva, menší anebo ještě líp žádný prkluz převodovky, automatické podřazení při kickdownu...

A ještě pak takovou drobnost jako aby držel rychlost při cestě z kopce. Někdy se hodí na neutrál a člověk ho zaboh nedonutí aby si zařadil.... :((

Oproti tomu je manuál zlatej...
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
BH motor
Aktivista

Příspěvek od BH motor »

len zcasti. ziadny preklz tak to je tak troska nerealne lebo ta prevodovka je zalozene funkcne trosku na preklze. mas tam skrinu 5HP-19 od zf a management bosch. musim uznat ze je to asi najnepodarenejsi automat v akom som sa vozil z novych aut. tie nove 6 kvalty su o poznanie lepsie. nerob tam ziadne zasahy bude to lepsie, maximalne troska lizni softik v prevodovke ale aj tak ziadna extremna zmena. len to bude presnejsie radit
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

jak ti to může řadit neutrál z kopce nevim,mě ne.Jinak jistá prodleva po sešlápnutí plynu je i v motoru ;)
Opravy vad.řj,ABS,autoradií,navi. 774446776
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

Fandy píše:jak ti to může řadit neutrál z kopce nevim,mě ne.Jinak jistá prodleva po sešlápnutí plynu je i v motoru ;)
Třeba jako teď naposledy, kdy jsem jel z Ještědu (pro neznalé docela krpál.. ;) ), tak si to šinu těch svejch 20km/h a najednou to tiptronik pustil a hodil volnoběžné otáčky. Takže žádné brždění motorem se nekonalo, jelo to na neutrál..

Jinak je tu někdo kdo ten soft v převodovce umí upravit?
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

Kup Omegu nebo Xsaru,přepisovat sw.?občas se na to někdo ptal z důvodu čipování....nedohledal jsem že by někdo uspěl.Navíc žádný automat ti nevidí do hlavy,takže těžko bude vždycky dělat co si zrovna přeješ.Anebo návrat k fofrklacku. :D
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

Kup Omegu nebo Xsaru,přepisovat sw.?občas se na to někdo ptal z důvodu čipování....nedohledal jsem že by někdo uspěl.Navíc žádný automat ti nevidí do hlavy,takže těžko bude vždycky dělat co si zrovna přeješ.Anebo návrat k fofrklacku. :D
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

Fandy píše:Kup Omegu nebo Xsaru,přepisovat sw.?občas se na to někdo ptal z důvodu čipování....nedohledal jsem že by někdo uspěl.Navíc žádný automat ti nevidí do hlavy,takže těžko bude vždycky dělat co si zrovna přeješ.Anebo návrat k fofrklacku. :D
Taky že tohle prodávám a další bude mít 100pro fofrklacek... :D

Já se spíš ptal, jak BH motor psal o "lehkém líznutím softu v převodovce".
BH motor
Aktivista

Příspěvek od BH motor »

pre.vit píše:
Fandy píše:Kup Omegu nebo Xsaru,přepisovat sw.?občas se na to někdo ptal z důvodu čipování....nedohledal jsem že by někdo uspěl.Navíc žádný automat ti nevidí do hlavy,takže těžko bude vždycky dělat co si zrovna přeješ.Anebo návrat k fofrklacku. :D

najskor musi byt dovod na liznutie softu v prevodovke. pri tej 180 ps je to asi na mieste ale ak ma kara viac ako 200 tkm tak radsej ani o tom neuvazuj pre istotu, lebo ti povie prevodovka papa. nebola by prva ani posledna. myslel som tym upravovat motor.
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

BH motor píše:
pre.vit píše:

najskor musi byt dovod na liznutie softu v prevodovke. pri tej 180 ps je to asi na mieste ale ak ma kara viac ako 200 tkm tak radsej ani o tom neuvazuj pre istotu, lebo ti povie prevodovka papa. nebola by prva ani posledna. myslel som tym upravovat motor.
ja tiez pridam trosku-tiptronic nesmie vobec sam vyradit,pokial ano,tak mas niečo v háji a čakaj ze ti odíde. Mne to robilo iba ked som mal málo oleja,vyradilo mi to vzdy ked som jej dal zabrat pri predbiehani a potom som prudko ubral,nakoniec asi po mesiaci sme skusili doliat olej a ajhla- doliat sme museli 3,5ltr oleja do prevodovky,potom to nerobilo. takze som bol rad,ze mi ju neodfajcilo,lebo 3,5ltr z 9ltr je myslim dost velky ubytok. A ak si tam nemenil olej s filtrom /malo by sa kazdych 70.000km/ tak uz duplom s tym nic nerob,lebo ti naozaj behom par chvil povie papa,ako povedal Brano
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

BH motor píše:
pre.vit píše:
oprava
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
pre.vit
Přispěvovatel

Příspěvek od pre.vit »

lubomt píše:ja tiez pridam trosku-tiptronic nesmie vobec sam vyradit,pokial ano,tak mas niečo v háji a čakaj ze ti odíde. Mne to robilo iba ked som mal málo oleja,vyradilo mi to vzdy ked som jej dal zabrat pri predbiehani a potom som prudko ubral,nakoniec asi po mesiaci sme skusili doliat olej a ajhla- doliat sme museli 3,5ltr oleja do prevodovky,potom to nerobilo. takze som bol rad,ze mi ju neodfajcilo,lebo 3,5ltr z 9ltr je myslim dost velky ubytok. A ak si tam nemenil olej s filtrom /malo by sa kazdych 70.000km/ tak uz duplom s tym nic nerob,lebo ti naozaj behom par chvil povie papa,ako povedal Brano
no vyřadit musí minimálně když stojíš na křižovatce anebo do ní třeba dobrzďuješ... Jinak oleje je v ní dost a tohle dělá už od doby co jsem jí koupil... Teď je po 50tis. km přetěsněná, olej vyměněný...

Prostě chci jen povědět, že tahle převodovka co se komfortu týče tak je bez chyb, ale co se sportovní jízdy týče tak o tom si může nechat tak akorát zdát. A to mě štve... :(
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

pre.vit píše:
lubomt píše:ja tiez pridam trosku-tiptronic nesmie vobec sam vyradit,pokial ano,tak mas niečo v háji a čakaj ze ti odíde. Mne to robilo iba ked som mal málo oleja,vyradilo mi to vzdy ked som jej dal zabrat pri predbiehani a potom som prudko ubral,nakoniec asi po mesiaci sme skusili doliat olej a ajhla- doliat sme museli 3,5ltr oleja do prevodovky,potom to nerobilo. takze som bol rad,ze mi ju neodfajcilo,lebo 3,5ltr z 9ltr je myslim dost velky ubytok. A ak si tam nemenil olej s filtrom /malo by sa kazdych 70.000km/ tak uz duplom s tym nic nerob,lebo ti naozaj behom par chvil povie papa,ako povedal Brano
no vyřadit musí minimálně když stojíš na křižovatce anebo do ní třeba dobrzďuješ... Jinak oleje je v ní dost a tohle dělá už od doby co jsem jí koupil... Teď je po 50tis. km přetěsněná, olej vyměněný...
nikdy nevyradi uplne. Ale dolu kopcom sama nesmie vyradit

Prostě chci jen povědět, že tahle převodovka co se komfortu týče tak je bez chyb, ale co se sportovní jízdy týče tak o tom si může nechat tak akorát zdát. A to mě štve... :(
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“