zdochyna mi motor..

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
modranka
Sběrač informací
Odpovědi: 0

zdochyna mi motor..

Příspěvek od modranka »

Ahojte,prosim o radu,,ide o O1 66kw TDI rv.2000.
Pri rannom nastartovani a prejdeni cca 5km mi auto zhasne a uz nejde nastartovat.Prvy krat som myslel ze je to zmrznuta nafta,(aj ked davam aditiva),tak som to dal na par hodin do teplej garaze a na treti krat mi to nastartoval,,jazdilo mi to asi cca tyzden a zase ten problem.treti krat mi to uz spravilo po cca 15km,auto zohriate na 90 stupnov pri vonkajsej teplpte -5 stupnov,po kazde ma museli odtiahnut,,na vagu to vypisuje REGULACE POCATKU VSTRIKU -REGULACNA ODCHYLKA,graf ukazuje vsetko ok.Vie mi niekto poradit co a ako?
rada
Přispěvovatel

Příspěvek od rada »

cau je to ventilek v cerpadle,urcite se ti ted uplne rozpadl,koukni na nej,je ale na specialni klic,maji ho jen u Bosche.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

to pořád nevylučuje tu naftu, jak to vypadá v tý průhledný hadičce, když to zdechne?
modranka
Sběrač informací

Příspěvek od modranka »

V tej priehladnej hadicke ked to zdochne zostane spenena nafta ktora sa vraca spat do filtra,ako by to chytalo niekde vzduch,ale vag pise tu regulacnu odchylku,tak neviem.Ale skusal som odpojit tie hadicky od palivoveho filtra a dal ich priamo na cerpadlo tahalo stale..vobec neviem co mam robit.
Aky je to ventil??
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

někde ti to šluká vzduch, ten ventil na předvstřik to píše, protože je ovládán tlakem nafty, a když není nafta nebo jí je málo nemůže to chodit jak má a píše regulační odchylku, jestli nebudeš mít sádlo v nádrži, zkus vytáhnout z nádrže plovák a uvidíš jestli těma hrudkama nemáš ucpaný to sítko, než aditiva je tam na zimu lepší nalít aspoň 10% benzínu
modranka
Sběrač informací

Příspěvek od modranka »

Dakujem za radu,skusim este vymenit palivak,ma sice naj.5500km,ale moze tam byt bordel co odkalovac neprepusti,vymenim aj T-vetil na nom. Nevies mi pradit ako a zistit kde to dostava vzduch??
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

když se to přicpe v nádrži, většinou si ten vzduch do systému cestu najde, já bych opravdu u zmrzlýho auta hned kouknul do nádrže, abys to zbytečně nehledal, není to zas takovej problém
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

jj tady je ta Humlova fotečka :)

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 7&start=15

... a já jsem měl v nádrži totéž (wallbash)

Jo jinak se tam nejdřív podívej, ať ten palivák potom nemusíš měnit znova, protože by ti ho to pravděpodobně pěkně zacpalo, kdyby jsi to nějak natáhnul...
GIV Variant TDi ???kW
modranka
Sběrač informací

Příspěvek od modranka »

Dakujem,pozriem to..Chcel by som este vediet ci to aj po tom vsetkom nemoze byt cerpadlo,moze raz za cas vynechavat a robi to ze si taha kolko potrebuje?
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Ty píšeš, že máš v hadičce zpěněnou naftu... takže to saje a přisává vzduch . (LOL)
GIV Variant TDi ???kW
modranka
Sběrač informací

Příspěvek od modranka »

To ano,,len som chcel vediet ci moze cerpadlo vynechavat,,raz tahat a raz nie..
O1 1.9 TDI 66kw AGR
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“