LONG LIFE

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrik.kloucek
Aktivista
Odpovědi: 0

LONG LIFE

Příspěvek od patrik.kloucek »

AHOJ KLUCI MAM NA PASSATU NASTAVENÍ PRO PRO LONG LIFE.pRY SI TO TO CIDLO CO JE V OLEJ.VANE HLIDA KVALITU A MNOZSTVI OLEJE A BERE Z TOHO UDAJE PRO JEDNOTKU NEBO CO A POKUD TAM NELEJU KLASIKU TAK TO BUDE HLASIT CHUBU PROTOZE TO NASTAVENI JE LONG LIFE.MOC TOMU NEVERIM I KDYZ MI TO TVRDILY VE VW.JENZE TAM NECHCI LEJT OLEJE ZA STRASNY PENIZE A CHI PREJIT NA KLASIKU S VYMENOU PO 10 -15tkm.kDE SE TO NASTAVENI DA ZMENIT?TUSITE TO NEKDO NEBO JE TO BLBOST.DIKY MOC ;)
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

překóduješ panel přístrojů na klasický interval a je to.Nic víc nic míň
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

stačí, když to vymažeš čudlíkama na panelu a máš to předělaný na 15000km
patrik.kloucek
Aktivista

Huml píše:stačí, když to vymažeš čudlíkama na panelu a máš to předělaný na 15000km
takze zadny udaje o kvalite oleje ale obycejny hlaseni kdy je ujeta vzdalenost nastavena v budikach (wallbash) (wallbash) (wallbash) ???
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Přesně tak - pokud servisní interval vynuluješ pomocí tlačítek na přístrojích, máš budíky přenastavené na pevný servisní interval 15.000 km nebo 1 rok. TOG čidlo v olejové vaně nyní pouze hlídá hladinu oleje (žlutá kontrolka oleje), ale jiné údaje přístroje nezpracovávají.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

nejsem si jistej jestli kdyz je budik nakodovanej na long life tak asi nejde vynulovat pres cudliky ale jenom pres diagnostiku...........aspon tedy ty co jsem delal tak to tak bylo

mluvim tedy o passatu
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Já u pšíka jsem to musel dělat VAG
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

na Octě to šlo, přenastaví se to na 15000km interval
sup.black.cusket
Nováček

Příspěvek od sup.black.cusket »

Na SUPu 2006/2,0 PD je to úplně to samé, co udává HUMLík, žádná čidla o kvalitě, zasíření či zapopelnění oleje na VW neexistují :D !! Jenom u Touarega je čidlo DEGR, které oznamuje obsah zmagnetizovaných částic při vstupu do olej. vany od centrál. svodu..., Ale týká se to pouze BENÁLU ..FUJ !!! 8)
zizuzidan
Aktivista

Long life

Příspěvek od zizuzidan »

Taky si myslím že to u passata jde jen přes diagnostiku. V řádku kodování se přepíše na 4 místě číslici 1 na 2 pro pevný servis int. QG2 nebo na 0 pro QG0
radkus1
Sběrač informací

Příspěvek od radkus1 »

Na Superbu to jde taky jen čudlama , tak proč by to jinde nešlo taky
patrik.kloucek
Aktivista

12skvarka píše:nejsem si jistej jestli kdyz je budik nakodovanej na long life tak asi nejde vynulovat pres cudliky ale jenom pres diagnostiku...........aspon tedy ty co jsem delal tak to tak bylo

mluvim tedy o passatu
tak jsem ted zkousel to prenastavit pres budiky....zmacknu cudl otocim klickem a napsalo mi to SERVICE JETZ (wallbash) a dal se to se mnou uz nebavilo :? .Tzn ze tam zustal interv.long life a ze to asi pres budiky nepujde co?Tak jsem to zkusil pres vag dle vyse uvedeneho navodu ale na uvedenem kanale tam byly uplne jiny cisla tak jsem to radsi nechal.
Muzete mi prosim nekdo presne popsat jak to pomoci vagu prekodovat?Nerad bych neco pokazil.
Jinak dalsi problem je s tim nemeckym hlasenim...ma to jit nastavit vag-em ale pri zadani kanalu a zmene cisla to vyhodí chybu.Pry by to melo jit vagem co beha pod DOS em....je to nejaka starsi verze.....nemate ji prosim nekdo?Diky moc za rady a pomoc. :)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

čudlíkama na 15 vegem 30-50 huml má zas pravdu :D :D :D
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
patrik.kloucek
Aktivista

Ladas píše:čudlíkama na 15 vegem 30-50 huml má zas pravdu :D :D :D
nejak nechapu... :roll:
TDI 81
Přispěvovatel

Příspěvek od TDI 81 »

U vozidel s údržbou "longlife" lze servisní ukazatel vynulovat jen diagnostickým přístrojem VW. Vynulování tlačítkem v přístrojové desce přepne flexibilní ukazatel na "neflexibilní". A ještě je tady postup: vypneme zapalování, stiskneme tlačítko vedle rychloměru a držíme. Zapneme zapalování a tlačítko pustíme. V počitadle ujetých kilometrů se objeví "service OEL" Tento ukazatel vynulujeme. Pro přepnutí na "service INSP" tlačítko ještě jednou stiskneme. Nuluje se tlačítkem u hodin otočením doprava. Je to opsané z chytré knížky :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“