Dobíjanie nepreblikáva, len celá elektrika požmurkáva svetlá, prístrojovka, atď. Vyskytol sa ešte jeden problém. Pri jemnom brzdení bez šmyku mi začne ABS kopať do pedála a o chvíľu sa na palubke rozsvieti ABS a ASR. Neviem či to náhodou nemá súvis súvis s tým kolísajúcim napätím. Raz som skúšal napátie na kontaktoch akumulátora pri naštartovanom motore a dávalo to 18 V to sa mi zdá dosť veľa.
mas dobre podotahovane kable na baterke ? pripadne kostru ? to vyzera ako keby si niekde mal studenak. pozri poistky, ak mas aj na baterke ci nie su zaoxidovane
Rabaka píše:Dobíjanie nepreblikáva, len celá elektrika požmurkáva svetlá, prístrojovka, atď. Vyskytol sa ešte jeden problém. Pri jemnom brzdení bez šmyku mi začne ABS kopať do pedála a o chvíľu sa na palubke rozsvieti ABS a ASR. Neviem či to náhodou nemá súvis súvis s tým kolísajúcim napätím. Raz som skúšal napátie na kontaktoch akumulátora pri naštartovanom motore a dávalo to 18 V to sa mi zdá dosť veľa.
Myslím si, že je to jen další případ typické závady fábky a to problém s probitým hlavním svazkem el. instalace přední větve. Zkus se podívat na levé straně v motorovém prostoru prochází el. svazek kapsou v které se drží voda. Ten svazek je nutno rozmotat, řádně vysušit a zaizolovat voděvzdornou izolační páskou. Ale mám dojem, že už jsme to tu řešili. Je to výrobní vada. Ono se to projevuje u každého vozu idividuálně podle toho které vodiče mezi sebou probíjí, ale jedná se pořád o tusamou závadu.
Mám tu doma taky takový problém.Zatím jsem to jen proměřoval,ale připadá mi ,že to dělá elektrika servořízení v čerpadle.
Asi dneska to rozdělám jestli tam není voda a mrknu na konektory.
Taky to prý dělá jen když je mokro.
rusty píše:Mám tu doma taky takový problém.Zatím jsem to jen proměřoval,ale připadá mi ,že to dělá elektrika servořízení v čerpadle.
Asi dneska to rozdělám jestli tam není voda a mrknu na konektory.
Taky to prý dělá jen když je mokro.
Elektronika v servoriadení je vymenená. Tiež mi to poradil jeden známy, tak som to vymenil, ale pokles napätia neustal.. Len je divné, že niekedy robí a niekedy nie..
Já tam nemám 18V . Jen nepravidelně klesá asi o dva volty.Ale jen za vlhka takže asi to altík nebude.Ale budu měřit a rozebírat a snad na to nakonec přijdu