polo 1,9D - vibrace, hluk

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bimbke
Sběrač informací
Odpovědi: 0

polo 1,9D - vibrace, hluk

Příspěvek od bimbke »

mam polo 1.9d, starej komůrkáč. Při volnoběhu se to strašně klepe a v aute to strašně duní. někdo mi říkal že to dělá dvouhmoťák. nemá někdo podobnou zkušenost??
Bobek
Přispěvovatel

Příspěvek od Bobek »

Ja si myslím, že tam dvojhmoták nie je. Staré 1,9D ho asi nemali. Aké su volnobežmé otáčky? Skus ich zvýšit.
VW Golf IV 1,9 TDI ALH 66KW
Staford.18
Přispěvovatel

Příspěvek od Staford.18 »

ja mam zas Golfa 1.9 diesel...a takky mi to po nastartovani hrozne klepe a rachoti.....ale jen za studena...
Sraford.18
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tady bohužel dvouhmoťák je
slovacek.milos
Aktivista

Re: polo 1,9D - vibrace, hluk

Příspěvek od slovacek.milos »

bimbke píše:mam polo 1.9d, starej komůrkáč. Při volnoběhu se to strašně klepe a v aute to strašně duní. někdo mi říkal že to dělá dvouhmoťák. nemá někdo podobnou zkušenost??
tak přišlápni spolku a dvouhmota by se měla sklidnit, tak se to diagnostikuje miloš
bimbke
Sběrač informací

Re: polo 1,9D - vibrace, hluk

Příspěvek od bimbke »

slovacek.milos píše:
bimbke píše:mam polo 1.9d, starej komůrkáč. Při volnoběhu se to strašně klepe a v aute to strašně duní. někdo mi říkal že to dělá dvouhmoťák. nemá někdo podobnou zkušenost??
tak přišlápni spolku a dvouhmota by se měla sklidnit, tak se to diagnostikuje miloš
se spojkou bezezměny.
bimbke
Sběrač informací

Příspěvek od bimbke »

Bobek píše:Ja si myslím, že tam dvojhmoták nie je. Staré 1,9D ho asi nemali. Aké su volnobežmé otáčky? Skus ich zvýšit.
Už sem zvíšil na 1150, je to trošku lepší.
Vratis
Sběrač informací

Příspěvek od Vratis »

bimbke píše:
Bobek píše:Ja si myslím, že tam dvojhmoták nie je. Staré 1,9D ho asi nemali. Aké su volnobežmé otáčky? Skus ich zvýšit.
dvouhmoťák tam je, a dělá to on. už jsem takhle dělal v práci dvě póla a u obou to pomohlo..... ještě můžeš vyzkoušet při běhu motoru povolit silemblok na motoru a zase ho utahnout.... trochu se to zlepší..on si ten motor sedne trochu jinam. ale setrvačník tě čeká..
vw passat tdi-pd, opel astra G 1,7td s mechanickým čerpadlem
smrcke
Přispěvovatel

Příspěvek od smrcke »

co uloženi motoru?a nastaveni čerpadla?
klin
Přispěvovatel

Příspěvek od klin »

já bych řek že to dělá setrvačník
ropa je ropa
bimbke
Sběrač informací

Příspěvek od bimbke »

Vratis píše:
bimbke píše:
dvouhmoťák tam je, a dělá to on. už jsem takhle dělal v práci dvě póla a u obou to pomohlo..... ještě můžeš vyzkoušet při běhu motoru povolit silemblok na motoru a zase ho utahnout.... trochu se to zlepší..on si ten motor sedne trochu jinam. ale setrvačník tě čeká..
a dá se to nějak přesně diagnostikovat? a kolik zhruba stojí dvouhmota na polo?
ok1mlw
Nováček

Příspěvek od ok1mlw »

Zdravim,
mam to same, 1,9D a pres rok me trapily udesne vibrace v kabine.
Palubka, zadni dvere, vsechno se traslo jako pominute, pri cca 1300 otackach to preslo.
Po vymene vyfuku jeste horsi.
Byl to silentblok co drzi prevodovku, stacilo ho rozdelat a vycistit a namazat.
Kolik stoji a jak se mu rika nevim, ale vzhledem k jeho konstrukci je to asi ta "dvojhmota" o cem tady pisete.
Libor
Vratis
Sběrač informací

Příspěvek od Vratis »

ok1mlw píše:Zdravim,
mam to same, 1,9D a pres rok me trapily udesne vibrace v kabine.
Palubka, zadni dvere, vsechno se traslo jako pominute, pri cca 1300 otackach to preslo.
Po vymene vyfuku jeste horsi.
Byl to silentblok co drzi prevodovku, stacilo ho rozdelat a vycistit a namazat.
Kolik stoji a jak se mu rika nevim, ale vzhledem k jeho konstrukci je to asi ta "dvojhmota" o cem tady pisete.
Libor
dvouhmotnostní setrvačník není silemblok...
Vratis
Sběrač informací

Příspěvek od Vratis »

bimbke píše:
Vratis píše:
bimbke píše: Už sem zvíšil na 1150, je to trošku lepší.
cenu ti zjistím v originále .... jinak stačí zavolat do jaké koliv prodejny s dílama.... ty příznaky co píšeš přesně pasují, na prvním polu to byla záhada, nechal jsem i zrepasovat čerpadlo, mněnil jsem silembloky a pořád bez výsledku tak už byla jen jedna varianta setrvačník. a bylo vyhráno. třese se to uvnitř jak v traktoru ?
bimbke
Sběrač informací

Příspěvek od bimbke »

Vratis píše:
bimbke píše:
Vratis píše: dvouhmoťák tam je, a dělá to on. už jsem takhle dělal v práci dvě póla a u obou to pomohlo..... ještě můžeš vyzkoušet při běhu motoru povolit silemblok na motoru a zase ho utahnout.... trochu se to zlepší..on si ten motor sedne trochu jinam. ale setrvačník tě čeká..
cenu ti zjistím v originále .... jinak stačí zavolat do jaké koliv prodejny s dílama.... ty příznaky co píšeš přesně pasují, na prvním polu to byla záhada, nechal jsem i zrepasovat čerpadlo, mněnil jsem silembloky a pořád bez výsledku tak už byla jen jedna varianta setrvačník. a bylo vyhráno. třese se to uvnitř jak v traktoru ?
jo, třese se přístrojovka a duní to. někdo mi říkal že novej setr stojí kolem 30000
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“