začal jsem ředit v poměru 4lnafty/1l oil. beru z hospi friťak filtruji jen přes jemné sitko. jede jek hrom trochu smrdí zaleží co se smaží dnes řízky minulej týden byly ribičky no parada,ale pes mi oblizuje víčko od nadrže , jinak ok
Mam Nissan Primera 2.0D
Zatim to zkoušim jen lehce pod nulu,ale startuje to ok.Dvakrat nažhavim a chytne ne převalení.Chytne v poho i na jedno nažhavení ale trochu zakopává.Pak ho necham chvíli blafat,aby se zahřály komůrky a v poho.Když vyrazim hned,tak trochu pocukává.Ale jen tak 50m,pak je to v poho.Mám najeto na olej tak 2000 takže zatim nevim,ale vypadá to dobře.Navíc motor vůbec nekouří.Jen trochu divně zavání
Přesně tak.Proto je mi divný,že každej hlásá - Motor se zasírá sazema hlavne vstřikovače-kde se ty saze berou když nelezou ven výfukem ve větším množství než z nafty.
Zdar,
nevím, zabývám se tím chvilku, ale stejně by nebylo od věci ty trysky vyhodit, prohlédnout a taky přetlakovat na naftu a olej. Mašinku mám možnost půjčit, ale nikdy jsem to nedělal.
Předpokládám, že studený olej by měl dělat velké kapky (saze), ale teplý gut.
chlapi poraťe co je nejlepší. Na německých stránkách jsem se dočetl, že olejáři nejvíc dávají do 1,9D trysky DN 297 a tlak od 175-250 bar. Není to moc na čistý diesel? čerpadlo Bosch pochopitelně.
zítra dolejvám zase nadrž dle mého poměru přepaleným RO. zatím 2tis bez nehody jede jak drak možná i lépe jak na holou naftu. tiší chod motoru, no parada lidl ma levný S oil kolem 24kč přesně nevím.