Nefunkční centrál pátých dveří
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nefunkční centrál pátých dveří
Prosím o radu,nefunguje mi centrál pátých dveří,vyměnil jsem servomotor,koupil jsem nový originál a pořád nefunguje,visí mi tam nezávisle nějakej spínač,vyfotil jsem ho,nevíte čím to může být???A k čemu je ten mikrospínač???Díky moc.... omluva za kvalitu foto....

Chozé33 Golf Plus TDi 77 KW BKC
to asi nějaký bastlýř nesmyslně sundal z vložky zámku. Ten mikro musí být sepnut aby fungovalo servo a odemykání (tzn. drážka pro klíč svisle), naopak v případě trvalého zamčení kufru i při odemčeném autě je rozepnut (tzn. drážka pro klíč vodorovně). Takže se muselo i předtím otevírat jen klíčem že? Protože to u krátkýho GIV nemá nic společného s ovládáním centrálu, tak bych to dal zpátky na tu vložku.
Díky moc.....Máš pravdu,kufr jsem pouze otevíral klíčem a už mi to dost vadilo,když jsem byl nastartovanej a chtěl do kufru,tak jsem musel vždy chcípnout,s tim spínačem máš určitě pravdu,protože ta bužírka od něj je zlomená nahoru a když jsem ji rovnal,tak směrovala směrem k zámku(ke vložce),tak jsem to skusil sepnout ten mikrospínač a zkoušel ten centrál a nic,tak nevim co dál,fakt bych byl moc vděčnej,kdybych to dal do kupy,nevim,jak to tam patří,co kdybych zkusil ten mikrospínač odříznouz a spojit to natvrdo?Koumal jsem kam by by patřil k tý vložce a fakt nevim,u toho mikrospínače,je z boku kousek plastu jakoby ulomený,nechápu bývalýho majitele co tím myslel??? 

Chozé33 Golf Plus TDi 77 KW BKC
Bohužel nevím jak to na krátkým GIV přesně vypadá, ale jestli je servo a mikrospínač funkční, pojistky jsou v pořádku a žádný konektor není rozpojen, tak bych zkusil následující. Mikrospínač trvale sepnout (provizorně izolačkou), pozavírat všechny dveře (nebo jenom zámky třeba šroubovákem) - centrál by jinak nefungoval, na 5 dveřích nastavit polohu zámku na drážka svisle (pro ovládání 5 dveří centrálem) no a pak vyzkoušet, jestli to servo pro odjištění zámku 5 dveří pracuje při odemykání/zamykání centrálem celého auta. Ta současná zrada je opravdu hlavně ten sundaný a tím pádem rozepnutý mikro, takže se dveře chovaj jako trvale zamčený. Jenom jestli tam není ještě nějakej jinej "zlepšovák" 
U Bory a Variantů se nechá přes páté dveře centrálem odemykat a zamykat celé auto a proto se tam dělá úprava, která to znemožnuje. Krátká verze ale toto ovládání nemá, takže nemá smysl tam něco odpojovat. Takže ani já nechápu, přoč to takhle někdo zprasil, protože to na zabezpečení nemá žádný vliv

U Bory a Variantů se nechá přes páté dveře centrálem odemykat a zamykat celé auto a proto se tam dělá úprava, která to znemožnuje. Krátká verze ale toto ovládání nemá, takže nemá smysl tam něco odpojovat. Takže ani já nechápu, přoč to takhle někdo zprasil, protože to na zabezpečení nemá žádný vliv
Naposledy upravil(a) Rayx dne 09 bře 2008, 13:06, celkem upraveno 1 x.
A funguje osvětlení kufru při jeho otevření? Ten mikro, který má na starosti osvětlení zároveň dává info centrálu, že víko kufru je zavřené a může ho tedy zamknout. Tam by mohla být zrada.
Tady jsou dvě podobný schemata pro první modely s dálkovým centrálem nebo komfortkou. Jestli maš novější model, mám i pro ně. Stačí napsat a mužu poslat pdf emailem ne jenom screeny.

Tady jsou dvě podobný schemata pro první modely s dálkovým centrálem nebo komfortkou. Jestli maš novější model, mám i pro ně. Stačí napsat a mužu poslat pdf emailem ne jenom screeny.

Zdravim,
Presne tento problem som mal do vikendu na VW Sharan. Mikrospinac - odfoteny sluzi pre otvaranie dveri. PResnejsie vzdy ked nadvihnes klucku na dverach zvonka, ta by mala uvedeny mikrospinac stlacit. Je potrebne ho mat spravne nasadeny. Tiez sa mi nedali otvarat dvere. Problem je v kabloch. Tiez som mal preseknuty kabel medzi karoseriou a zadnymi dverami. Na Sharane je to v lavo hore v gumenej hadicke, ktora je vidno iba pri otvorenych dverach.
Rozhodne pozri tie kable, musi to fungovat.
Ja som stlacal rucne tento mikrospinac a hybal vsetkymi dostupnymi kablami az som sa dostal k tej gumenej hadicke a v nej som objavil problem (pri takomto testovani - hybani kablami) ti pri odhaleni "slabeho miesta nastartuje motorcek.
Vela zdaru.
Presne tento problem som mal do vikendu na VW Sharan. Mikrospinac - odfoteny sluzi pre otvaranie dveri. PResnejsie vzdy ked nadvihnes klucku na dverach zvonka, ta by mala uvedeny mikrospinac stlacit. Je potrebne ho mat spravne nasadeny. Tiez sa mi nedali otvarat dvere. Problem je v kabloch. Tiez som mal preseknuty kabel medzi karoseriou a zadnymi dverami. Na Sharane je to v lavo hore v gumenej hadicke, ktora je vidno iba pri otvorenych dverach.
Rozhodne pozri tie kable, musi to fungovat.
Ja som stlacal rucne tento mikrospinac a hybal vsetkymi dostupnymi kablami az som sa dostal k tej gumenej hadicke a v nej som objavil problem (pri takomto testovani - hybani kablami) ti pri odhaleni "slabeho miesta nastartuje motorcek.

Vela zdaru.

VW Sharan 98 1.9 TDi 81kW