1.9tdi 81kW, čištění turba, lopatek, na co dát pozor..?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1.9tdi 81kW, čištění turba, lopatek, na co dát pozor..?
Dal jsem chip, na 146PS, chystám se ještě vyčistit turbo, když zatáhnu za táhlo na naklápění lopatek,tak jde dost z tuha, utíkal totiž podtlak mezi ventilem a turbem, a nenaklápěly se lopatky, tak to bude zakarbonovaný. Ještě jsem to nedělal, zatím jsem si vše dělal sám, prý na tom nic neni, tak bych se do toho pustil.
Takže, odpojim trubku na olej, vyndam turbo, rozpůlim ho, oškrábat a omýt naftou,techničákem lopatky a to ovládání, co to třeba prostíknout něčím?? Pak při montáži, dává se tam někam těsnění?? Myslim třeba mezi ty dvě půlky domečku turba. K hřídeli nalít olej, pro první start. Ještě něco?? Mýlim se v něčem?? Díky za rady.
Takže, odpojim trubku na olej, vyndam turbo, rozpůlim ho, oškrábat a omýt naftou,techničákem lopatky a to ovládání, co to třeba prostíknout něčím?? Pak při montáži, dává se tam někam těsnění?? Myslim třeba mezi ty dvě půlky domečku turba. K hřídeli nalít olej, pro první start. Ještě něco?? Mýlim se v něčem?? Díky za rady.
Díky za rady, tak dnes jsem to dělal a regulace šla dobře. Nebyla tam velká vrstva karbonu, tak jsem alespoň o něco chytřejší a je to vyčištěné líp než jak to bylo. Ale kdybych se do toho nepouštěl,nic by se nestalo.
Jinak čip je tam asi nějakej obyč, myslim že u těhlech tdi ani nejde na míru ne? prostě jsou udělaný nějaký mapy, a ty se tam nahrávaj. A ještě se dotěhlech starejch jednotek něco pájí ne?
Jinak auto má sílu když hodně sešlápnu pedál, čekal jsem že pujde hezky za plynem jako PD..
Jinak čip je tam asi nějakej obyč, myslim že u těhlech tdi ani nejde na míru ne? prostě jsou udělaný nějaký mapy, a ty se tam nahrávaj. A ještě se dotěhlech starejch jednotek něco pájí ne?
Jinak auto má sílu když hodně sešlápnu pedál, čekal jsem že pujde hezky za plynem jako PD..
-
TomíkBobík
- Sběrač informací
-
TomíkBobík
- Sběrač informací