od 5 stupnu nežhaví
Moderátoři: šulda, Moderátoři
od 5 stupnu nežhaví
ahoj omlouvám se za obehraný téma, ale nikde na foru jsem nenašel řešení.Mám problémy se starty. Mam oktu 97 1.9 Tdi 66 kw 180t. špatně startuje a kouří (nespalena nafta), ale jen při 5 stupních a víc. když je pod mrazem žhaví a startuje normálně, i teplý starty ok. od 5 stupnů nahoru nežhaví. čidlo chl vody nové, žhaviče nové, pal. filtr nový, čerpadlo, accu ok. jediný co jsem nekontroloval je startér, ale na poslech točí dobře, ale v tom stejně nevidim souvislost. V hadicích nepatrny bubliny-v normálu. Poradte nekdo prosím
Re: od 5 stupnu nežhaví
to mam takyLooza píše:ahoj omlouvám se za obehraný téma, ale nikde na foru jsem nenašel řešení.Mám problémy se starty. Mam oktu 97 1.9 Tdi 66 kw 180t. špatně startuje a kouří (nespalena nafta), ale jen při 5 stupních a víc. když je pod mrazem žhaví a startuje normálně, i teplý starty ok. od 5 stupnů nahoru nežhaví. čidlo chl vody nové, žhaviče nové, pal. filtr nový, čerpadlo, accu ok. jediný co jsem nekontroloval je startér, ale na poslech točí dobře, ale v tom stejně nevidim souvislost. V hadicích nepatrny bubliny-v normálu. Poradte nekdo prosím

-
- Přispěvovatel
Jasně. Standard od 5° nežhaví. Jinak lze nastavit.Huml píše:tak si to VAGem posuň a máš to, mě to žhaví do kolika stupňů to nastavím, mám tam 32690, mám pocit, že ješte při 8°C to chvilku žhaví
Po pár zkouškách jsem zůstal u sériového nastavení i když jsem chtěl spíše nežhavit (tzn. do ca 8°nežhavit).
Když srovnám zimu CZE, AUT a D, tak AUT žhaví nejvíc, D trochu a CZE prakticky vůbec. PRoto jsem chtěl nastavit pro podmínky v CZE a D bez žhavení.
Pokud jde vše OK nevidím důvod žhavit.
Mame traktor zetor super50 a zhaveni ma projistotu uplne vyndany-pokud ho nekdy mel. Chapu ze to je neco jinyho nez okta ale pokud nezmrzne nafta, tak chytne po 5min toceni i pri -20stC
ale je pravda ze huli jak krava. Ani amici zatim nevymysleli dymovnici podobnych parametru
Jen sem chtel rict jestli to neni spis necim jinym. Pokud to ma kompresi, dobrou naftu a starter toci tak to musi chytit vzdycky ne??

4l/100km tomu rikam prima spotreba...
Letos jsem zažil na slovensku -17 zkusil jsem oktávku bez žhavení a na otočení chytla ale pak to kuckalo cca 10 vteřin než se to srovnalo přes žhavičkyBreeoom píše:Mame traktor zetor super50 a zhaveni ma projistotu uplne vyndany-pokud ho nekdy mel. Chapu ze to je neco jinyho nez okta ale pokud nezmrzne nafta, tak chytne po 5min toceni i pri -20stCale je pravda ze huli jak krava. Ani amici zatim nevymysleli dymovnici podobnych parametru
Jen sem chtel rict jestli to neni spis necim jinym. Pokud to ma kompresi, dobrou naftu a starter toci tak to musi chytit vzdycky ne??

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
-
- Přispěvovatel
Zda sa mi ze Zetor super 50 zhavenie vobec nemal je tam system predzapaluBreeoom píše:Mame traktor zetor super50 a zhaveni ma projistotu uplne vyndany-pokud ho nekdy mel. Chapu ze to je neco jinyho nez okta ale pokud nezmrzne nafta, tak chytne po 5min toceni i pri -20stCale je pravda ze huli jak krava. Ani amici zatim nevymysleli dymovnici podobnych parametru
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
Taky se mi zdá že četl hořící rudý právo a nebo etherovou injekcimaros261177 píše:Zda sa mi ze Zetor super 50 zhavenie vobec nemal je tam system predzapaluBreeoom píše:Mame traktor zetor super50 a zhaveni ma projistotu uplne vyndany-pokud ho nekdy mel. Chapu ze to je neco jinyho nez okta ale pokud nezmrzne nafta, tak chytne po 5min toceni i pri -20stCale je pravda ze huli jak krava. Ani amici zatim nevymysleli dymovnici podobnych parametru

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Když je 220V tak je nejlepší horkovzduška nasměrovaná do sání a chytne všechno.Ladas píše:Taky se mi zdá že četl hořící rudý právo a nebo etherovou injekcimaros261177 píše:Zda sa mi ze Zetor super 50 zhavenie vobec nemal je tam system predzapaluBreeoom píše:Mame traktor zetor super50 a zhaveni ma projistotu uplne vyndany-pokud ho nekdy mel. Chapu ze to je neco jinyho nez okta ale pokud nezmrzne nafta, tak chytne po 5min toceni i pri -20stCale je pravda ze huli jak krava. Ani amici zatim nevymysleli dymovnici podobnych parametru
![]()
![]()

Mám též zatím 10mm hlavu a Race520. Před posunutím žhavení okolo 5° starty nic moc.