Prosím o rady pro začátečníka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Prosím o rady pro začátečníka
Dobrý den,
S kamarádem by jsme chtěli rozjet příležitostní chipování a diagnostiku aut, nyní máme lakovnu a tak jsme přemýšleli zkusit i něco víc.
Nyní se naskytla možnost koupit levně Flasher KWP2000 OBD2 pro (chiptuning) + kabel OBD2 + kabel BMW + kabel FIAT + kabel piny
Viz odkaz http://www.aukro.cz/item327555139_flash ... html#photo
Tak jsme toto koupili, ale moc o tom nevíme (jen pročteno spoustu stránek na netu),tak bych vás chtěl poprosit zda někdo máte toto zařízení jestli byste mi k tomu něco nenapsali…Jak moc je složité auto nachipovat atd.
Měl bych také pár otázek:
1,Dá se s tím co jsem koupil (viz. odkaz) dělat i autodiagnostika,nebo je potřeba dokoupit další věci?
2,V seznamu jsou uvedeny určité druhy značek, co bych měl udělat pro to, aby fungoval i na další auta např. Opel Omega b 2,5 ,Nissan Primera P11 2,0 rv. 2000 a další
3,Doporučili byste mi případně nějaké další programy k tomu co mám?
Vím, že asi napíšete, že je to složité a že to není sranda se do toho pouštět atd., ale naskytla se levná koupě tak by jsme to chtěli zkusit.S tímhle opravdu zkušenosti nemáme, ale jinak jsme dělaly v servisech, tak o autech něco víme.
Kdyby byl někdo ochoten se třeba osobně sejít, vysvětlit a případně nám to ukázat s tím co jsme koupili, tak bysme byli moc rádi…Není problém někam dojet
Mockrát vám děkuji za odpovědi
Můžete klidně regovat i na me ICQ 215147694 nebo email:petr.noz@seznam.cz
S kamarádem by jsme chtěli rozjet příležitostní chipování a diagnostiku aut, nyní máme lakovnu a tak jsme přemýšleli zkusit i něco víc.
Nyní se naskytla možnost koupit levně Flasher KWP2000 OBD2 pro (chiptuning) + kabel OBD2 + kabel BMW + kabel FIAT + kabel piny
Viz odkaz http://www.aukro.cz/item327555139_flash ... html#photo
Tak jsme toto koupili, ale moc o tom nevíme (jen pročteno spoustu stránek na netu),tak bych vás chtěl poprosit zda někdo máte toto zařízení jestli byste mi k tomu něco nenapsali…Jak moc je složité auto nachipovat atd.
Měl bych také pár otázek:
1,Dá se s tím co jsem koupil (viz. odkaz) dělat i autodiagnostika,nebo je potřeba dokoupit další věci?
2,V seznamu jsou uvedeny určité druhy značek, co bych měl udělat pro to, aby fungoval i na další auta např. Opel Omega b 2,5 ,Nissan Primera P11 2,0 rv. 2000 a další
3,Doporučili byste mi případně nějaké další programy k tomu co mám?
Vím, že asi napíšete, že je to složité a že to není sranda se do toho pouštět atd., ale naskytla se levná koupě tak by jsme to chtěli zkusit.S tímhle opravdu zkušenosti nemáme, ale jinak jsme dělaly v servisech, tak o autech něco víme.
Kdyby byl někdo ochoten se třeba osobně sejít, vysvětlit a případně nám to ukázat s tím co jsme koupili, tak bysme byli moc rádi…Není problém někam dojet
Mockrát vám děkuji za odpovědi
Můžete klidně regovat i na me ICQ 215147694 nebo email:petr.noz@seznam.cz
Já bejt tebou, tak bych si řekl, škoda 3 300 korun a věnoval se dál lakýřině. Nepátrej po tom, o chiptuningu ti toho stejně nikdo moc neřekne, protože jsou to velice cenné informace a minimálně se za ně platí zlatem a to jen za náznaky problematiky. Tohle co si koupil je podle mě jen takový šidítko, na přelejvání flashů. Což se ani snad chiptuningem nedá nazývat. Jde toho zkazit víc než je v hodnotě 3 300 kaček. Kup si Hex kábl aspon na diagnostiku a chiptuning pust z hlavy, to jsou leta dřiny a odříkání a hromada peněz.

Vovlo V40 1.9 TDi 66 kW

Je mi jasný, že to není jednoduchý a že nemůžu hned začít chipovat auta neznámým lidem, ale myslím že postupem času se to dá naučit...Taky si myslím že prvně asi začnu s autodiagnostikou a doufám že postupným pročítáním stránek a zkoušení na vlastním autě se snad dopracuju k tomu, že si s chipováním budu rozumět:-)
A co by jste mi doporučili za kabel v cenové relaci tak do 5 000Kč?
Koukal sem na netu a narazil sem na toto, co si o tom myslíte? http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 88286.html
Zatim moc díky za cenné informace
A co by jste mi doporučili za kabel v cenové relaci tak do 5 000Kč?
Koukal sem na netu a narazil sem na toto, co si o tom myslíte? http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 88286.html
Zatim moc díky za cenné informace
Diagnostikou čeho? Za 5000 tak VW Group maximálně nebo dalších hraček jako jsou ELM 32x. Pořádná diagnostika stojí mraky peněz, pořád se tošíš malinko v jiným řádu peněz. Nech tisíce bejt a koukej aspon na desetitisíce.xpetan píše:Taky si myslím že prvně asi začnu s autodiagnostikou a doufám že postupným pročítáním stránek a zkoušení na vlastním autě se snad dopracuju k tomu, že si s chipováním budu rozumět:-)
Vovlo V40 1.9 TDi 66 kW

http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbaza ... 88286.html jo ten odkaz jeste jednou snad uz bude fungovat
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Odpovědi: 0
s čipováním počítej cca 300 do začátku a to jen vybavení a pár softů co dělají peníze kolem ale zkušenosti ti nikdo neprodá
to to radši vraž do buxu a rozšiř si firmu o nový lidi

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Jo ten vag je dobrej! Mužeš s nim diagnostikovat mimo VW i ostatní auta ( motor) kompatibilní s normou OBD2 od roku 2000. Nissan Primera 2,0 rv 2000 nebo Opel Omega 2,5 TDi rv. 96 jak píšeš snad jen Multiznačkou (Atal, KTS, TEXA atd. Opla samotnýho pak Opel Techem 2 kupříkladu. Je třeba číst net každej den do noci až budeš mít oči jak angorák a pak si v tom udělat pořádek v hlavě. Je toho na jednoho moc když si to chce nasypat do hlavy hned všechno. Ono to spíš ani nejde

Vovlo V40 1.9 TDi 66 kW

-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Jak psali kluci, raději se pořádně věnuj lakýrnické a budeš na tom lépe
.
Jinak k té "hračce" si vyzkoušej např. sw WinOLS, není to nic světoborného, ale na editaci map to stačí. Nezapomínej však na to, že není problém pozměnit "pár bitů", ale musíš uvažovat, co vlastně v motoru ovlivňuješ... a zda je to reálné.
Rovnou si také kup programátor a pájku
, kdyby to nešlo nebo se to posr*lo
.... jo a zálohovat DUMP-y 

Jinak k té "hračce" si vyzkoušej např. sw WinOLS, není to nic světoborného, ale na editaci map to stačí. Nezapomínej však na to, že není problém pozměnit "pár bitů", ale musíš uvažovat, co vlastně v motoru ovlivňuješ... a zda je to reálné.

Rovnou si také kup programátor a pájku

GIV Variant TDi ???kW