Seat Ibiza (2001) Svieti ABS
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Seat Ibiza (2001) Svieti ABS
Zdravim, mam problém. Na mojej Ibize 1.9 TDI (66KW) ročník 2001, mi začala svietit kontrolka ABS. Najprv sa to prejavovalo tak, že zasvietila iba niekedy a po vypnutí a nastartovani to bolo v pohode. Lenze teraz to už svieti stále. Kontrolka sa rozsvieti akonáhle prekročím rýchlost 30km/h. Kontroloval som tie srandy na brzdách a vyzerali byt v poriadku. Tak som išiel na diagnostiku, kde vypísalo chybu nejake hydraulické čerpadlo. Tak sa na to mechanik pozrel, a nijaku závadu po vizuálnej stránke, a odpojení toho zvazku káblov nenašiel. Vedeli by ste mi prosím povedať ako postupovať dalej? (výmena čerpadla neprichadza v uvahu vraj to stoji viac ako 10.000,-SK)
zkus se mrknut nad baterkou byvaji pojistky ABS,(par kabelu dv nejake plastove krabicce) vede od tama elektrika prave na to cerpadlo, ve spojich kde kabel prechazi do pojistky ( je to kovovy plisek) ten byva casto prepaleny ,pak nejde elektrika na to čerpadlo, ale podivej se poradne je to blbe videt jen letmym pohledem, a kdyz to bude dobre tak jo opravdu cerpadlo... v inzeratech ho sezenes za par korun... napis jak to dopadlo
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
Takze ludia, zatial som to kompletne rozobral, vycistil, odstránil koroziu, a na moje potešenie už ABS nezasvietilo. Dufajme že to bolo v tom. (priznám sa boli tie kontakty dost skorodované, a na poistkách boli už vidiet aj prepálené dierky.) Tu je fotodokumentacia ako to ostalo po vyčistení. ZAROVEN DAKUJEM ZA POMOC !

SVKKlobasa píše:Takze ludia, zatial som to kompletne rozobral, vycistil, odstránil koroziu, a na moje potešenie už ABS nezasvietilo. Dufajme že to bolo v tom. (priznám sa boli tie kontakty dost skorodované, a na poistkách boli už vidiet aj prepálené dierky.) Tu je fotodokumentacia ako to ostalo po vyčistení. ZAROVEN DAKUJEM ZA POMOC !
kde asi urobili zase sudruhovia chybu

ze spodu so bere páry od baterky a vlhkost z venku no trochu to po.rali 

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!