Brava TD 75 Soft
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Brava TD 75 Soft
Chcem sa informovať, či neviete koľko koníkov získam prehodením objemnejších trysiek s Bravy, Bravo, Marea TD100. Zdá sa mi to najjednoduchší spôsob na zvýšenie výkonu. (spojka je zhodná). 

Re: Brava TD 75 Soft
Pošli mi foto motoru a řeknu ti jestli ti tam bude pasovat intercooler z TD90(66kW). Klasicky je umístěn před podběhem levého kola. Jestli jsi z okolí Brna tak IC a hadice bys sehnal v ADS Lipůvce (vrakoviště a servis+ND Fiat+Alfa+Lancia). IC + přidat nafty už nějaké ty koně přidá.PiP píše:Chcem sa informovať, či neviete koľko koníkov získam prehodením objemnejších trysiek s Bravy, Bravo, Marea TD100. Zdá sa mi to najjednoduchší spôsob na zvýšenie výkonu. (spojka je zhodná).
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V
Turbo nie. Pozrel som sa na ne v katalógu Eper a sú zhodné až na polohu vývodu (chladič vzduchu). Jediný rozdiel medzi TD100 a TD75 je v tryskách a v chladiči stlačeného vzduchu. Trošku som si zajazdil na Bravo TD100 ten motor má o hodne iné vlastnosti. Samozrejme je výkonnejší ale na 5-ty stupeň potreboval min. 75km aby šiel kultivovane, to mi dosť vadilo (časté radenie). TD75 zvláda 5-stupeň v pohode od 60km. A tá spotreba na TD75 je priaznivejšia holt výkon niečo stojí. Po vypnutí EGR mi vadí jediná vec. nízka maximálka 165km. Menil by som to jedine za JTD.