Kamarád má problém na AFN- při určitých otáčkách plynulé jízdy asi 2300ot/min motor začne jakoby pokuckávat začne dost kouřit (jakoby nespálená nafta) a to samé dělá aj při neutrálu při tych samých otáčkách. Děláto jen ři podržení této hodnoty,jinak ne.Jinak tahne a jede krásně.. Myslel jsem že by to mohl byt snímač zdvyhu jehly ve vstřiku,ale není.Povýměně za jiný to dělalo to samé VAG nic nepíše... Prosím poradte!! co by to mohlo být
Naposledy upravil(a) Havlos GTDI dne 10 dub 2008, 18:29, celkem upraveno 1 x.
Havlos GTDI píše:Trysky jsou nové-Sprint764 , předvstřik na VAGu OK!! Leda že by byly vstřikovací tělěsa nejak rozjebané... A jak zjistím že je něco s čerpadlem
Chlape Ty jsi pouze vyměnil trysky za S764 a neseřídil vstřiky?
To snad není možné, že by někdo namontoval jehly do vstřikovačů bez seřízení otvíracího tlaku ???
Promiň, nic mi do toho není a neber to jako výsměch, ale já to považuji za takovou samozřejmost jako když vyměníš rejdové čepy a následně seřídíš geometrii náprav. Kontrola a seřízení otvíracích tlaků jehel se udělat MUSÍ !!!
Hodnota otvíracího tlaku je 190 - 200 Bar a maximální rozdíl mezi vstřiky smí být 5 Bar. Po zprovoznění motoru doporučuji ještě dynamickou kontrolu předvstřiku (nové nastavení otvíracích tlaků jej může změnit).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)