Já skáču po Krkonoších. Většina zimy je tu u nás stejně vysoleno.
Něco jiného je když zamíříš někam nahoru, nebo v noci, kdy jsou silnice silničáři netknuty.
To potom jezdíš v tom co příroda nadělí. Ale po silnicích se stejně dostaneš i s dvoukolkou, protože víc než 30cm nového sněhu málokdy během noci napadne.
Samozřejmě se nebavím o jízdě mezi hotely z jednoho kopce na druhý jako to mají v třeba v Harrachově, Rokytnici nebo Špindlu.
Takový cestičky jsou na opravdovou 4x4 a ještě s hřebíky jinak jde fakt skoro o hubu.
A sněhovou kalamitu v Praze bych nechal stranou. Každý se potom pražákům směje, ale když napadne 5cm toho hnusného mokrého a umydleného sněhu, tak je Praha v prdeli, protože je to z kopce do kopce, všude samý semafor a na tom se nerozjede nikdo.
Je radost protahovat auto v noci v 10cm nového prašanu, ale i tady u nás je ten první sníh nesjízdný a někdy máš problém se rozjet na rovině.
Ale noci to je paráda. Žádný provoz a můžeš si zablbnout. Mrkneš do zrcátka, tam vidíš jenom zvířený sníh, auto olepené nánosem sněhu tak, že nevidíš ani světla ze zadních lamp.
Když je někde nafoukáno a valíš do kopce tak do toho vlítneš a jak jde sníh přes auto tak najednou tma jak v pytli, nevidíš kam jedeš ale víš, že nesmíš ubrat.
Vezl jsem jednou i nějaký lidi na Mísečky. Tam jsem samo už musel nandat řetězy, ale když kluci vystupovali, dveřmi si odhrnuly sníh, hupsi do toho do půlky lýtek a tradá domů.
Prostě jsou to někdy zajímavé noční zážitky......