Uniscan -Jak s nim pracovat? Poradíte někdo?

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Rally_MR
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Rally_MR »

origoš píše:V první řadě zkontroluj, zda jsou oba porty nakonfigurovány správně a jsou funkční. V DOSU spusť msd.exe a zkontroluj adresu, přerušení a je-li zobrazena komunikační rychlost.
S Uniscanem jsem se vyblbnul, nakonec jsem ho rozchodil na PC i na notebooku. Mohu říct, že je to docela dobrý program a za tu cenu toho umí docela dost.
Atal to není, taky je o 95% levnější.

Tak som spustil msd.Mas pravdu sice som nastavil rychlost v prikazovom riadku podla toho postupu co tu je napisany na 8250, ale ked som zapol msd v prikazovom riadku ten program nabehlo ze ich mam na 16600 ako je na fotke ak ich treba prestavit nejak inak nevies mi poradit ako to mam spravit??Obrázek
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

To 16550 nebo 8250 jsou použité chipy UART, tutíž s tím nic neuděláš (LOL)

Divná je ta přenosová rychlost (baud rate) = 1 ,stop bit = 2 a také parita :o
Ten msd jsi spouštěl ihned po nabootování nebo jsi před tím již něco spouštěl?
GIV Variant TDi ???kW
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Podívej se do bios-setupu, připadá mi to, jako by ty porty byly vypnutý. Přenosová ruchlost tam musí být, obvykle 9600. Nebo je špatný řadič.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

origoš píše:Podívej se do bios-setupu, připadá mi to, jako by ty porty byly vypnutý. Přenosová ruchlost tam musí být, obvykle 9600. Nebo je špatný řadič.
Kdyby byly v BIOSu vypnuté, tak by je neviděl, ale on je tam má na 3F8 a 2F8 hexa, tak jak COM1, respektive COM2 mají být :)
GIV Variant TDi ???kW
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Rally_MR píše:No najprv som sa konecne naucil sputstit uniscan cez prikazovy riadok lebo pod windowsom to nechce bezat, potom bol problem s atributmi a teraz je asi takyto ako na tej fotke.
Abychom si rozuměli... nějak si mi stále nenapsal, co máš za OS (win XP?)
Tím spuštěním v příkazovém řádku máš na mysli při bootu Win stisknout F8 a vybrat pouze MS-DOS nebo tím myslíš "příkazový řádek" z nabídky Windows programy/příslušenství/... (nebo kde to je, teď se nemohu podívat - su v linuxu). :)
GIV Variant TDi ???kW
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Myslím, že by je viděl, protože MSN diagnostikuje hardware a ty porty tam fyzicky jsou. Taky je bios při startu vypisuje.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

origoš píše:Myslím, že by je viděl, protože MSN diagnostikuje hardware a ty porty tam fyzicky jsou. Taky je bios při startu vypisuje.
98% BIOS-ů porty nevypíše (summary screen), pokud jsou v BIOSu vypnuty. Jinak se samozřejmě vypisují s adresou, na kterou jsou nastaveny (v BIOS-u), ať již jsou definovány pomocí auto nebo natvrdo (lze přeci natvrdo předefinovat, že "HW UART port 1" bude definován jako COM 2 apod.
Mimochodem msd.exe je taková "divná MS utilita", která rozhodně rozpozná zařízení pouze z úrovně BIOS-u :) Žádný low level HW detect (LOL)
Zkus v BIOSu zakázat HDD a uvidíš, že ho msd nenajde, narozdíl třeba od MHDD (noteeth) Testováno s msd z MS-DOS 6 (jiný teď nemám k dispozici).
GIV Variant TDi ???kW
Rally_MR
Nováček

Příspěvek od Rally_MR »

Slavkov píše:To 16550 nebo 8250 jsou použité chipy UART, tutíž s tím nic neuděláš (LOL)

Divná je ta přenosová rychlost (baud rate) = 1 ,stop bit = 2 a také parita :o
Ten msd jsi spouštěl ihned po nabootování nebo jsi před tím již něco spouštěl?
No tak pouzivam windows 98 a pouzivam prikazovy riadok priamo v ms-dos. Aj to msd som pustil v nom a vypisalo presne to co je na tej fotke. Nemohol by si mi zistit aku prenosovu rychlost a paritu mas nastavenu ty aby som to skusil nastavit?
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

ještě si zkus pohrát s DCD,CTS,DSR,některý věci s tim maj problémy
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
bergi
Nováček

Příspěvek od bergi »

Rally_MR píše:Dobry den prajem, kupil som tu sadu uniscan no stale to nejako nehce ist skontroloval som vsetky nastavenia ako ste odporucali vsetky chybicky som odstranil no teraz mi to hlasy nieco taketo ,,Connect the ECUreader check the power supply,, nestretli ste sa uz s tym ak ano mohli by ste mi s tym nejako poradit.
za ochotu vopred dakujem
Mam uplne stejny problem.Uz si stim hraji 14 dni a stale nic. Pridavam obr. MSD je to po zpusteni pc a zmacknuti F8 a zpusteni ms-dosu(win 98se).
Pokud nekdo poradi budu rad.
Tohle msd pred upravou
Obrázek
po uprave jak je uvedena
Obrázek
Obrazek potom co me to napise tu hlasku a spustim msd.
Obrázek
passatt
Sběrač informací

Příspěvek od passatt »

Nemáte někdo Uniscan 3.5?
roman67
Nováček

Příspěvek od roman67 »

ako si sa dostal k tomu, aby si v msd.exe COM ports zmenil hodnotu Baud Rate z 2400 na 9600.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD 100 koní
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

ja som sa bavil z jednim panom a povedal ze to bude komunikovat aj cez obicajny usb kabel trba to len napinovat inak lebo alfa ma 16pinovu koncovku povedal mi ze to zalezy len od dobreho softwaru je to ako keby chcete pripojit klavesnicu k druhemu pocitacu staci len ovladac a ide to je to len o komunikaciji madzi pocitacom a autom nic ine tam neni
extrem
Přispěvovatel

Příspěvek od extrem »

(offtopic) niekedy to ale je aj o komunikacii medzi stolickou a klavesnicou ;)
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

no skúsim sa pridať k diskusii..... riešil som euroscan asi pred rokom, dostal som sa až k tej vyššie popisovanej hláške "Connect The ECU reader then chceck power supply".... skúšal som všetko možné - iný comp (celkovo asi 4), rôzne nastavenia a tak.... potom mi jeden chlapík poradil, že môže byť chyba v AT-čku.... mám síce niekde obsah, nepodarilo sa mi však zohnať procesor - už sa nevyrába..... pred pár týždňami som sa naštval a kúpil som celý euroscan nový..... s pôvodným compom po pripojení sa to hneď správa inak, prejde až do obrazovky spojenia sa s ECU.... zatiaľ sa mi ale nepodarilo spojiť s ničím, musím sa ešte pohrať s nastavením... pozitívne je že už to komunikuje - teda sa aspoň snaží... mal som to pripojené napr. na svojej A6-ke - pri pokuse o komunikáciu s ABS preblikla kontrolka v aute, takže už je tam náznak, možno ešte potrebujem nastaviť rýchlosť, uvidíme....
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“