Katastrofální řazení po výměně oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

colorconceptGT
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od colorconceptGT »

No dnes som menil olej aj ja kupil som tuctovy olej v sieti autokelly starline splnoval normy tusim sa vola GEAR SYNTO otazka znie preco do prevodvky voslo iba 1.5l ked napln ma 1.9L...naplnil som to po okraj dolievacej sruby...pri vypustenisom to nechal pekne odkvapkat dost dlho...neviem kde je chyba....jo a este kde je cislo alebo oznacenie prevodovky...som to nejak nenasiel...diky
VW GOLF III VARIANT 1.9TDI COLORCONCEPT r.98
KUK
Přispěvovatel

Příspěvek od KUK »

Zdar. mám takový problém. U mojí T4 syncro r.v. 2000 mi jde velmi ztuha řazení (všech kvaltů). Ale jsou někdy dny, kdy to jde zas velmi lehce, že řadím prstíčkem. Druný den to jde zase ztuha. Je to tak že třeba měsíc to jde ztuha a pak třeba dva dny lehce. Olej jsem ještě nikdy neměnil a s převodovkou jsem taky nic nedělal. Na to tuhý řazení jsem si zvyknul ale vždy mě překvapí když to skočí do toho "lehkýho" režimu, to mám pocit jako kdybych hejbal jen šaltrpákou... :) . A nemá na to vliv okolní teplota, parkuju v garáži kde je pořád stejně... Baby raďte...
VW T4, 2,5 TDI, r.v. 01, tři nádrže (jedna orig nafta, dvě na olej), tři výměníky - před čerpadlem, před filtrem a za nádrží. Najeto cca 160 tis km na olej všeho druhu (RO, použ. friťák, atd...)
kubiss
Přispěvovatel

Příspěvek od kubiss »

tak chlapi taky si musim postežovat vymenil jsem za origo olej a zmena k horsimu..passat tok 2000 6 kvalt najeto 230tkm..
zkusimto prelit nad kontrolni sorub pres snimac rychlosti nebo spinac zpatecky..lituju te vymeny..a jestli vam to radi jaks taks vymenu rozhodne nereste...
passat ATJ+ELN, upgrade AVF+FRF, vstřiky AL, EGR off, KAT out, SOFT MKtech, brzdy S6 321 +MD components 312, sound HIFONICS + JVC ....+APRILIA Leonardo 150:))
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“